5ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης «Μια θάλασσα τραγούδια»

Το 5ο Μεσογειακό Φεστιβάλ του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με τίτλο «Μια θάλασσα τραγούδια» γίνεται πραγματικότητα, στις 16, 17 και 18 Ιουλίου, στην Παραλία – Λιμάνι στη Βάρκιζα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Θεσμός για το Δήμο μας το Μεσογειακό Φεστιβάλ, μετά την επιτυχία των τεσσάρων προηγούμενων φεστιβάλ που ετοίμασε ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής και τα οποία παρακολούθησαν πάνω από 20.000 άτομα.

Φέτος, το Μεσογειακό Φεστιβάλ όπως και όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας, διεξάγονται  υπό το καθεστώς covid free, δηλαδή θα είναι σε χώρους αμιγώς εμβολιασμένων. Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις συναυλίες και τα θεατρικά δρώμενα του καλοκαιριού, θα πρέπει να έχουν παρέλθει τουλάχιστον 14 μέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους ή να έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξάμηνου. Κατά την είσοδό τους στους χώρους διεξαγωγής των εκδηλώσεων θα πρέπει να επιδεικνύουν σχετικό πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησες. Οι ανήλικοι που δεν έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να προσέρχονται με δήλωση self test.

Στις 16 Ιουλίου 2021 ξεκινάει μια διαδρομή στη μουσική και την τέχνη της Μεσογείου με δύο μεγάλες συναυλίες, με αγαπημένους ερμηνευτές της μουσικής σκηνής, τη Μαρίνα Σάττι και τον Κώστα Μακεδόνα και μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση, ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα, το «Lemon» από την ομάδα Εxperimentο που έχει πάρει διθυραμβικές κριτικές.

Αναλυτικά:

Παρασκευή 16 Ιουλίου ώρα 21:00

Τελετή έναρξης

Μεσόγειος, η  θάλασσά μας.

Εικόνες της Μεσογείου – προβολή βίντεο, σε κείμενα Βασιλικής Λάζαρη και επιμέλεια – μοντάζ Γιάννη Πρεβενιού.

Ναυταθλητικά Δρώμενα, από τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Βάρης Βάρκιζας. 

Εικαστικά Δρώμενα από τους φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών.

Συναυλία με τη Μαρίνα Σάττι

Συναυλία με την Μαρίνα Σάττι και τις Fones σε ένα ταξίδι στη Μεσόγειο και τις  γειτονιές του κόσμου. H Μαρίνα Σάττι παρουσιάζει ένα μοναδικό πρόγραμμα που θα μας ταξιδέψει μουσικά στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια και τη Μικρά Ασία μέσα από τραγούδια που αναδεικνύουν την παράδοση και τον πολιτισμό. Εξαίρετοι μουσικοί σολίστ, πολυφωνικές ερμηνείες και τα νέα τραγούδια της καλλιτέχνιδας, όλα όσα την έχουν καθιερώσει στην μουσική σκηνή της Ελλάδας και σε μεγάλα φεστιβάλ του εξωτερικού.

Σάββατο 17 Ιουλίου ώρα 21:00

«Βγαίνω» Συναυλία με τον Κώστα Μακεδόνα

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης με γνήσιες λαϊκές επιτυχίες και τραγούδια – εκπλήξεις, σ’    ένα πρόγραμμα που ετοιμάστηκε ειδικά για το Μεσογειακό Φεστιβάλ, με άρωμα Μεσογείου.

Από το «Μόνο μια φορά» και τα «Μαργαριτάρια» σε κορυφαίες δημιουργίες των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Λοϊζου, Χρήστου Νικολόπουλου, Γιώργου Ζαμπέτα και πολλών άλλων αλλά και σε μεσογειακά τραγούδια από την Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία.

Κυριακή 18 Ιουλίου ώρα 21:00

«Lemon» του Allessandro Barrico από την ομάδα Experimento.

Μια παράσταση ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα.

Η απίστευτη ιστορία του θρυλικού πιανίστα 1.900, που γεννήθηκε σ΄ ένα καράβι και   δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό. Μια πρωτότυπη παραγωγή, μια σύγχρονη αλληγορία, μια βραβευμένη θεατρική παράσταση με το Μελαχρινό Βελέντζα και το Γιώργο Δρίβα.

Εικαστική παρέμβαση και δρώμενα από φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών.

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 21.00

Recommended For You

About the Author: efoni