Τουρκία: Έγινε το θαύμα – Γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή μετά από 203 ώρες στα ερείπια

Μια γυναίκα διασώθηκε σήμερα από τα ερείπια ενός κτιρίου στην πόλη Χατάι της νότιας Τουρκίας 203 ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Προηγούμενες πληροφορίες ανέφεραν πως το πρόσωπο που διασώθηκε είναι ένας άνδρας, όμως το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT μετέδωσε πως μια γυναίκα ανασύρθηκε από τα ερείπια στην πόλη.

Νωρίτερα, με τίτλο «Efharisto poli file» στο πρωτοσέλιδό της, η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Hürriyet ευχαριστεί την Ελλάδα για τη βοήθεια που παρείχε στους γείτονές της μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Η τουρκική εφημερίδα ευχαριστεί την Ελλάδα για τη συνδρομή και τη βοήθεια που παρείχε προς τις περιοχές που έπληξε ο φονικός σεισμός της περασμένης Δευτέρας.

«Η ελληνική ομάδα έρευνας και διάσωσης που ήρθε να βοηθήσει την Τουρκία μετά τον σεισμό, ολοκλήρωσε το έργο της και επέστρεψε στην Ελλάδα μια εβδομάδα αργότερα» τονίζεται, μεταξύ άλλων, στο δημοσίευμα της Hürriyet.

Μάλιστα, παρουσιάζεται και δήλωση του επικεφαλής της 1ης ΕΜΑΚ Δημήτρη Ρούσσου στα ΜΜΕ: «Αξιωματούχος της ελληνικής ομάδας, που έζησε πολύ συγκινητικές στιγμές, αποχαιρετώντας, είπε: «”Ό,τι κάνουμε για τη χώρα μας, το ίδιο κάναμε και για την Τουρκία”».

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, οι σεισμόπληκτοι νιώθουν μεγάλη ευγνωμοσύνη απέναντι στους Έλληνες για τη βοήθεια που προσέφεραν μέσω της ΕΜΑΚ, ενώ ταυτόχρονα ξεχειλίζει η οργή κατά της τουρκικής κυβέρνησης.

Recommended For You

About the Author: efoni