Άγιος Βαλεντίνος: Οι 5 καλύτερες anti-Valentine’s ταινίες που μπορείτε να δείτε σήμερα

Αρέσει σε κανέναν πραγματικά η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου; Αν είστε ελεύθεροι, είναι μια μέρα που κανείς δεν σας αγοράζει αυθόρμητα σοκολάτες και σκέφτεστε σοβαρά να υιοθετήσετε έναν σκύλο. Αν είστε σε σχέση, ξαφνικά βρίσκεστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες Αγάπης: αγοράζετε μια από εκείνες τις γιγαντιαίες κάρτες, προσπαθείτε να δωροδοκήσετε τον υπεύθυνο για να μπείτε σε ένα υπερτιμημένο εστιατόριο ή ελπίζετε ότι το άλλο σας μισό δεν έλεγε ψέματα όταν σας είπε ότι μπορείτε να παραλείψετε τη γιορτή φέτος (καλύτερα να αγοράσετε εκείνο το ροζ λούτρινο αρκουδάκι για παν ενδεχόμενο! )

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια συνταγή για μελαγχολία, όποια κι αν είναι η κατάσταση της σχέσης σας, οπότε γιατί να μην βγάλετε όλη την οργή σας για τον Άγιο Βαλεντίνο με μια παλιά καλή ταινία κατά του Αγίου Βαλεντίνου;

Οι πλατφόρμες streaming διαθέτουν πληθώρα ταινιών για σχέσεις που πάνε στραβά, για singles που το ζουν και για ιστορίες ώστε να μην εμπιστεύεστε κάθε όμορφο άγνωστο που σας χτυπάει την πόρτα. Ο έρωτας είναι παράξενος, περίπλοκος και μερικές φορές θανατηφόρος – τόσο στην πραγματική ζωή όσο και στη μεγάλη οθόνη. Είτε λοιπόν είστε single και σκοπεύετε να κουρνιάσετε για το βράδυ με ένα ποτήρι κρασί που θα σας σώσει από το να νιώθετε σαν να είστε η οικόσιτη αδερφή σε ένα μυθιστόρημα της Jane Austen είτε ένα ευτυχισμένο παντρεμένο ζευγάρι που θέλει να γιορτάσει παραβλέποντας την όλη υπερβολή της ημέρας, εδώ είναι οι καλύτερες ταινίες κατά της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου που μπορείτε να παρακολουθήσετε!

It Follows (2014)

Διάρκεια: 1 ώρα και 40 λεπτά | Κατηγορία: Θρίλερ τρόμου | Σκηνοθεσία: Στ: Ντέιβιντ Ρόμπερτ Μίτσελ

Ηθοποιοί: Maika Monroe, Keir Gilchrist, Olivia Luccardi, Lili Sepe

Χρειάζεσαι έναν καλό λόγο για να είσαι ευγνώμων που δεν είσαι στο παιχνίδι των ραντεβού; Το «It Follows» είναι ένα sleeper hit για ένα σεξουαλικά μεταδιδόμενο στοιχειό. Με πρωτότυπη υπόθεση και έξυπνο σενάριο, πρόκειται για μια κορυφαία ταινία τρόμου που συνδυάζει τους υπερφυσικούς φόβους με τους ψυχολογικούς. Βασισμένη σε μια εξαιρετική ερμηνεία από τη νέα scream queen Maika Monroe, δώστε της μια ευκαιρία αν ψάχνετε για περισσότερα φαντάσματα και λιγότερες αγκαλιές σήμερα.

 

The Beguiled (2017)

Διάρκεια: 1 ώρα και 34 λεπτά | Κατηγορία: Θρίλερ: Σκηνοθεσία:: Sofia Coppola

Ηθοποιοί: Νικόλ Κίντμαν, Κίρστεν Ντανστ, Ελ Φάνινγκ, Κόλιν Φάρελ

Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Τόμας Κάλιναν, το The Beguiled είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με έντονη γοτθική αισθητική του Νότου, σε σκηνοθεσία της Σοφία Κόπολα. Το The Beguiled διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου και παρακολουθεί ένα οικοτροφείο θηλέων στο Νότο, όπου αναζητά καταφύγιο ένας τραυματισμένος στρατιώτης, τον οποίο υποδύεται ο Κόλιν Φάρελ (The Banshees of Inisherin). Με πρωταγωνίστριες τη Nicole Kidman (Bombshell) ως διευθύντρια του σχολείου, την Kirsten Dunst (Spider-Man) ως δασκάλα και την Elle Fanning (The Great) ως μαθήτρια, το The Beguiled είναι μια πικάντικη μελοδραματική ιστορία εμποτισμένη με σεξουαλικότητα και ξεχωριστή οπτική.

 

Κάποιος σπουδαίος (2019)

Διάρκεια: 1 ώρα και 32 λεπτά | Κατηγορία: Ρομαντική κωμωδία Σκηνοθεσία: Γκ: Τζένιφερ Κέιτιν Ρόμπινσον

Ηθοποιοί: Gina Rodriguez, LaKeith Stanfield, Brittany Snow, Michelle Buteau

Από τη σεναριογράφο/σκηνοθέτη Jennifer Kaytin Robinson («Do Revenge»), το «Someone Great» παρακολουθεί τη πληγωμένη Jenny (Gina Rodriguez), καθώς οι φίλοι της προσπαθούν να της φτιάξουν τη διάθεση με μια ξεχωριστή βραδιά, με την ελπίδα να την ανακουφίσουν από έναν πρόσφατο χωρισμό. Με συμπρωταγωνίστριες τις Brittany Snow, DeWanda Wise και Michelle Buteau, το Someone Great είναι μια αναζωογονητική ματιά στην απώλεια και τη συνέχεια. Το Someone Great είναι μια οπτική για την αιώνια δύναμη των αληθινών φίλων, η οποία εκφράζεται μέσα από την αθυρόστομη κωμωδία, μια δόση συναισθηματισμού και πλούσιους χαρακτήρες που έχουν μια αδιαμφισβήτητη χημεία. Με αιχμηρό σενάριο και πνευματώδη διάλογο, το Someone Great είναι μια γιορτή της φιλίας.

Do Revenge (2022)

Διάρκεια: 1 ώρα 58 λεπτά | Κατηγορία: Εφηβική κωμωδία : Σκηνοθεσία: Τζένιφερ Κέιτιν Ρόμπινσον

Ηθοποιοί: Καμίλα Μέντες, Μάγια Χοκ, Όστιν Έιμπραμς, Σόφι Τέρνερ, Σάρα Μισέλ Γκέλαρ

Η Camila Mendes (Riverdale) και η Maya Hawke (Stranger Things) πρωταγωνιστούν στο Do Revenge, μια ωμά έξυπνη μαύρη κωμωδία από τη σκηνοθέτη Jennifer Kaytin Robinson. Το Do Revenge είναι ένα όνειρο, καθώς ακολουθεί ένα ζευγάρι έφηβων απροσάρμοστων, την Drea (Mendes) και την Eleanor (Hawke), καθώς συνεργάζονται για να εξοντώσουν ο ένας τους νταήδες του άλλου. Μέσα από μια χρωματική παλέτα, η υπόθεση που συνυπογράφουν η Robinson και η Celeste Ballard είναι πνευματώδης, φρέσκια και αποτίει φόρο τιμής σε κινηματογραφικά αριστουργήματα. Το Do Revenge είναι ένα σύγχρονο μείγμα κλασικών ταινιών από τη δεκαετία του ’80, όπως το Heathers, και τα τέλη της δεκαετίας του ’90, όπως το Cruel Intentions.

 

Tallulah (2016)

Διάρκεια: 1 ώρα και 51 λεπτά | Κατηγορία: Κωμικό δράμα: Σκηνοθεσία:Sian Heder

Ηθοποιοί: Elliot Page, Allison Janney, Tammy Blanchard

Μια πρωτότυπη ταινία του Netflix για την εγκατάλειψη των κακών συντρόφων και τη δημιουργία οικογένειας στα πιο απροσδόκητα μέρη, η Tallulah βάζει την πλατωνική αγάπη στο επίκεντρο με έναν ξεκαρδιστικό και ειλικρινή τρόπο. Οι εξαιρετικές ερμηνείες της Allison Janney και του Elliot Page τις καθιστούν άξιους συντρόφους του Αγίου Βαλεντίνου για την αποψινή βραδιά με Netflix and Chill με τον εαυτό σας!

 

Recommended For You

About the Author: efoni