Δήμος Παλλήνης: «Επιτέλους, οι πολίτες αξίζουν υπευθυνότητα»

Η Διοίκηση του Δήμου Παλλήνης, με αφορμή την επιμονή, εκπροσώπων της μειοψηφίας, να δημιουργούν παραπλανητικές εντυπώσεις στους δημότες, για το θέμα των τεστ κορονοϊού, ενημερώνει –και πάλι- υπεύθυνα, ότι: 

Ο Δήμος Παλλήνης,

α) Έχει ήδη προχωρήσει, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, στη διενέργεια δυο προληπτικών τεστ κορονοϊού, σε όλο το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου, στο προσωπικό καθαριότητας, στους υπαλλήλους των Κοινωνικών Δομών και των Νομικών Προσώπων καθώς και στους εργαζομένους των βρεφονηπιακών σταθμών, οι οποίοι ανήκουν στην ευθύνη του Δήμου, σε αντίθεση με τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και Λύκεια, τα οποία ανήκουν στην ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, και το οποίο, διευκρινίζουμε ότι, έχει ορίσει τα δικά του πρωτόκολλα.  

β) Έχει ήδη αιτηθεί στον ΕΟΔΥ, τη διενέργεια και νέων τεστ στις δομές ευθύνης του, τα οποία αναμένεται να γίνουν εντός των επόμενων ημερών, καθώς και τη διενέργεια όσο το δυνατόν περισσοτέρων ελέγχων, ούτως ώστε να καλυφθούν και άτομα, εκτός των δομών ευθύνης του Δήμου. 

γ) Έχει ήδη μεριμνήσει, σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, για τον τρόπο διαχείρισης τυχόν κρούσματος στις δομές ευθύνης του (μεταξύ των οποίων και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί) κι έχει ενημερώσει το προσωπικό, για το που και πως θα υποβληθεί σε τεστ. 

Αντίστοιχα πρωτόκολλα διαχείρισης κρουσμάτων κορονοϊού, έχει ορίσει το Υπουργείο Παιδείας για τις δομές ευθύνης του (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια). Επισημαίνουμε και πάλι ότι η αρμοδιότητα για τη διαχείριση κρουσμάτων, σε σχολικές μονάδες, ανήκει αποκλειστικά στο Υπουργείο Παιδείας.

Υπογραμμίζουμε ξανά, ότι, ο Δήμος Παλλήνης, όπως κάθε Δήμος, δεν έχει τη θεσμική αρμοδιότητα, ούτε την επιστημονική γνώση και ευθύνη, προκειμένου να προβεί «σε μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ», όπως έχει ζητηθεί από μέλη της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Recommended For You

About the Author: efoni