Αποκλεισμένα από ιδιώτη τα απορριμματοφόρα στη Ραφήνα

Μήνυση κατά των δύο ιδιοκτητών οικοπέδου, όμορου με τον δημοτικό Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, κατέθεσε το απόγευμα της Τετάρτης στο ΑΤ Ραφήνας-Πικερμίου η Δήμαρχος Δήμητρα Τσεβά-Μήλα.

Η κυρία Τσεβά προχώρησε στη μήνυση μετά την πρωτοβουλία των ιδιοκτητών να αποκλείσουν τον χώρο, τοποθετώντας λουκέτο και κάμερες παρακολούθησης. Με αυτή τους την ενέργεια δυναμιτίζεται η ομαλή αποκομιδή των απορριμμάτων, καθώς δεν είναι πλέον δυνατή η είσοδος και η έξοδος των απορριμματοφόρων.

Πρόκειται, όπως αναφέρουν από τον δήμο, για μία ενέργεια στο πλαίσιο της αταλάντευτης προσήλωσης της νέας Δημοτικής Αρχής στην τήρηση της νομιμότητας, την προστασία του περιβάλλοντος, τη διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών στην καθαριότητα και την προστασία της δημόσιας υγείας.

SMA_1
SMA_2
SMA_3
SMA_4
SMA_6

 

Όπως ενημέρωσε ο δήμος, δεν έγιναν τα πρωινά δρομολόγια αποκομιδής και τα σκουπίδια παραμένουν στους κάδους. Η Δημοτική Αρχή κάνει, όπως αναφέρουν, όλες τις νόμιμες ενέργειες για να ανοίξει ο χώρος και να αποκατασταθεί η λειτουργία του σταθμού και η υπηρεσία καθαριότητας είναι σε ετοιμότητα, καθώς αναμένονται τα σχετικά έγγραφα και οι ενέργειες που έχουν ζητηθεί από τους αρμόδιους φορείς.

Recommended For You

About the Author: efoni