ΕΚΑΒ: Οι ανασφάλιστοι θα μπορούν να διακομίζονται σε ιδιωτικά θεραπευτήρια χωρίς κόστος

Τη δική του απάντηση έδωσε το Υπουργείο Υγείας για το θέμα που είχε δημιουργηθεί σχετικά με το αν οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας θα μπορούν να μεταφερθούν σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας, ξεκαθαρίζοντας πως όσοι ασθενείς είναι ανασφάλιστοι σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., θα μπορούν να μεταφερθούν χωρίς κόστος σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με διάταξη νόμου που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, όλοι οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., θα μπορούν να διακομίζονται σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, εφόσον χρειαστεί, χωρίς καμία δική τους οικονομική επιβάρυνση. Η διάταξη θα έχει αναδρομική ισχύ. Κάτι που ίσχυε ήδη για τις κλίνες ΜΕΘ, για τις οποίες αν και είχε ψηφιστεί σχετική διάταξη το 2018 δεν είχε εφαρμοστεί. Εφαρμόστηκε από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με αναδρομική ισχύ, καθώς η σημερινή Κυβέρνηση ήταν αυτή που εξασφάλισε τα κονδύλια για να αποζημιώνονται τα ιδιωτικά θεραπευτήρια από τον ΕΟΠΥΥ, για τη νοσηλεία ανασφάλιστων συμπολιτών μας σε κλίνες ΜΕΘ».

Recommended For You

About the Author: efoni