Δήμος Παιανίας: Συγχαρητήρια του Δήμου για την ολοκλήρωση της αντιπυρικής προστασίας

Η μεγάλη επιτυχία με την οποία ολοκληρώθηκε η αντιπυρική περίοδος για τον Δήμο Παιανίας οφείλεται πρωτίστως στην ευσυνειδησία και την υπερπροσπάθεια των 30 εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας.

Η άμεση παρέμβασή τους είχε ως αποτέλεσμα να μην καεί ούτε ένα πεύκο μολονότι καταγράφηκαν 30 και πλέον περιστατικά πυρκαγιών. Οι παρεμβάσεις που προηγήθηκαν με τους καθαρισμούς κοινόχρηστων χώρων αλλά και όλων των οικοπέδων (για πρώτη φορά) συνέβαλαν προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Δήμος Παιανίας κινήθηκε εγκαίρως εφαρμόζοντας όλες τις προβλέψεις του νόμου.

Οι εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας συνεχίζουν να προσφέρουν μέχρι σήμερα το πολύτιμο έργο τους. Δεκάδες είναι οι παρεμβάσεις τους σε περιστατικά στον δήμο μας ενώ συνέδραμαν και σε πυρκαγιές όπου εκλήθησαν σε άλλους δήμους. Καταλυτική ήταν η συμβολή της ΠΠ στην κατάσβεση των πυρκαγιών σε Καισαριανή και Ηλιούπολη μέσω των δεξαμενών ανοιχτού τύπου που συντηρούν για τον ανεφοδιασμό των ελικοπτέρων. Παράλληλα, πραγματοποιούν στοχευμένες περιπολίες όλο το 24ωρο ενώ είναι αρωγοί και στη μάχη κατά της πανδημίας.

Το «ευχαριστώ» είναι μικρό για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη που προσωπικά αισθάνομαι για το σημαντικό έργο της ΠΠ. Εξίσου σημαντική είναι η καλή συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Θανάση Σταύρο και τον ειδικό συνεργάτη επί θεμάτων Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Μπούα.

Ήδη ξεκίνησε ο σχεδιασμός για την επόμενη περίοδο ώστε η επιτυχία να επαναληφθεί. Με αυστηροποίηση του πλαισίου για τον καθαρισμό των οικοπέδων, με την ενίσχυση των εθελοντών μας και της Πολιτικής Προστασίας. Προσωπικά δεσμεύομαι ώστε να έχουν στην διάθεσή τους όλα τα απαραίτητα εφόδια που θα διευκολύνουν περαιτέρω το έργο τους.

Recommended For You

About the Author: efoni