Κορονοϊός: Θετικός στον ιό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» νοσηλεύεται εδώ και λίγη ώρες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, καθώς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, ωστόσο παρουσιάζει ήπια συμπτώματα.

Ο Μακαριότατος δεν νοσηλεύεται σε κάποια ΜΕΘ αλλά σε απλή κλίνη στην πτέρυγα covid του «Ευαγγελισμού» και αναμένονται τα αποτελέσματά του.

Υπενθυμίζεται ότι είχε μπει σε απομόνωση για προληπτικούς λόγους όταν βρέθηκαν τα πρώτα κρούσματα σε Μητροπολίτες. Μετά την ολοκλήρωση της τριήμερης Ιεράς Συνόδου, την περασμένη Παρασκευή, διαπιστώθηκε πως ένα από τα πρόσωπα που συμμετείχαν νόσησε από κορονοϊό.

Ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος είχε διαγνωσθεί αρνητικός τόσο στις ταχείες εξετάσεις, όσο και στις μοριακές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε και μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πριν από την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, διαγνώσθηκε θετικός στην προγραμματισμένη μοριακή εξέταση στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16/11.

Ο ίδιος θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς όλους για τήρηση των μέτρων.

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος στους στενούς του συνεργάτες λίγο πριν από την εισαγωγή του, υπογραμμίζοντας την ιερή υποχρέωση όλων μας να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών αρχών της Πολιτείας για να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωής.

Recommended For You

About the Author: efoni