Save your hood: Ελάτε μαζί μας, για να κάνουμε το περιβάλλον που ζούμε καλύτερο

Η Άννα Μιχαλάτου παρουσιάζει στο efoni.gr την δράση της ομάδας Save your hood!

Η ομάδα του Save your hood γεννήθηκε μέσα από μια ιδέα για εθελοντική δράση καθαρισμού για την απαλλαγή της χώρας μας από τα σκουπίδια.

Ξεκίνησε από τα Τουρκοβούνια του Γαλατσίου τον περασμένο Νοέμβρη( 2020 ) και εξαπλώθηκε σιγά σιγά μέσω των κοινωνικών δικτύων πανελλαδικά, με συμμετοχή χιλιάδων εθελοντών σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι δεν διστάζουμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας για να ομορφύνουμε τις γειτονιές μας. Αρωγοί στην προσπάθειά μας αυτή εκτός από τους συμπολίτες μας, στέκονται και αρκετοί Δήμοι, όπως και ο Δήμος Παιανίας , που μας εφοδιάζουν με γάντια εργασίας, σακούλες κλπ. και φροντίζουν για την απομάκρυνση των απορριμμάτων και των μπάζων που συγκεντρώνουμε ..


Στην περιοχή μας στο Δήμο Παιανίας πήραμε τη σκυτάλη και οργανώσαμε την πρώτη μας δράση καθαρισμού στις 13/2 στα Γλυκά Νερά. Αρχικά 2 κορίτσια μέσω της ομάδας Save your hood του facebook και μαζί με φίλους μας και εθελοντές από Παλλήνη που ήρθαν για βοήθεια, γίναμε 6 άτομα στην πρώτη μας δράση.. Τα αποτελέσματα επικοινωνήθηκαν στις τοπικές ομάδες μέσω κοινωνικών δικτύων βρίσκοντας μεγάλη ανταπόκριση από τους κατοίκους κι έτσι η ομάδα μας μεγάλωσε σταδιακά από 6 σε 15, 20, 40 + άτομα..

Εν μέσω περιοριστικών μέτρων, τροποποιήσαμε τον τρόπο δράσης μας τηρώντας αυστηρά τις υγειονομικές οδηγίες, που όμως δεν μας απέτρεψαν από το στόχο μας, αφού οι δράσεις μας λαμβάνουν χώρα σε εξωτερικούς χώρους.

Όραμά μας είναι να αλλάξουμε τη νοοτροπία του κόσμου μέσω της καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης καθώς αποτελεί πρόκληση η ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα της ρύπανσης.


Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τις γειτονιές μας, αλλάζοντας προς μια θετική κατεύθυνση το περιβάλλον που ζούμε.

Στη χώρα μας η περιβαλλοντική παιδεία είναι θέμα που θα πρέπει να επανεξεταστεί από την πολιτεία,
ενώ χρειάζεται άμεσα σωστή ενημέρωση και διαχείριση όσον αφορά το πρόγραμμα ανακύκλωσης των απορριμμάτων.

Στις εξορμήσεις μας, βρίσκουμε σκουπίδια, γυαλιά, τενεκεδάκια και πλαστικά που έχουν μείνει 25-30 + χρόνια στο δάσος, που μπορούν εύκολα να πυροδοτήσουν μια πυρκαγιά, μολύνουν το έδαφος και σε τελική ανάλυση μειώνουν την ποιότητα ζωής μας.

Γνωρίζοντας οτι οι συνήθειες των ανθρώπων είναι δύσκολο να αλλάξουν, ευελπιστούμε οι περιοχές που καθαρίζουμε να παραμείνουν καθαρές για να ανασάνουν από τα σκουπίδια οι γειτονιές μας, οι πόλεις μας, η χώρα μας ! Ο καθένας μας μπορεί να περιορίσει τα σκουπίδια που δημιουργεί για να ζήσει σε αρμονία με τη φύση …

Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί μέσα από την ομάδα μας στο Facebook να δηλώσει συμμετοχή στις δράσεις της περιοχής του ή να προτείνει ο ίδιος δράση για κάποια τοποθεσία για καθαρισμό παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος.

Γίνετε ενεργοί πολίτες ! Σας καλούμε στην επόμενη δράση μας που θα γίνει στην πλευρά του Υμηττού
επάνω από το γήπεδο των Γλυκών Νερών την Κυριακή 4/4 και ώρα 11:30 πμ. Σημείο συνάντησης η είσοδος του γηπέδου.

Ελάτε μαζί μας, για να κάνουμε το περιβάλλον που ζούμε …καλύτερο !!

Recommended For You

About the Author: efoni