Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη την Κυριακή 4/4

Σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα DUSTMeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, εκτός της αναμενόμενης ανόδου της θερμοκρασίας, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα της χώρας μας έως και τη Δευτέρα 05/04.

Η αύξηση των συγκεντρώσεων θα ξεκινήσει από τα δυτικά τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 03/04, θα κορυφωθεί την Κυριακή 04/04 και θα υποχωρήσει σταδιακά από τα βόρεια τη Δευτέρα 05/04. Στο προγνωστικό βίντεο παρουσιάζονται οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα για το εν λόγω διάστημα.

Αναλυτικά ο καιρός την Κυριακή σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Στα βόρεια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς μετά το μεσημέρι στη Θράκη θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατα περιόδους πιο πυκνές με τοπικές βροχές στα δυτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια και πτώση στα βόρεια.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

 

Recommended For You

About the Author: efoni