Dior στο Καλλιμάρμαρο: Το fashion show που πλημμύρισε Ελλάδα όλο τον πλανήτη

Μετά από 70 χρόνια, ο οίκος Dior επέστρεψε στην Ελλάδα για να υμνήσει τον πολιτισμό, τις τέχνες και τη μαγεία της! Η παρουσίαση της Cruise Collesction 2022 με τίτλο «Made in Greece» ήταν γεμάτη έκφραση, συμβολισμούς, ιστορία, τέχνη και πολιτισμό.

Το Καλλιμάρμαρο απόψε το βράδυ γέμισε φως! Γέμισε Ελληνίδες θεές που περπατούσαν μέσα στο Καλλιμάρμαρο και η μυστικιστική ατμόσφαιρα έφτανε στον ουρανό. Όλα τα στοιχεία της φύσης έρχονταν σε πλήρη αρμονία μεταξύ τους και ανέδυαν ενέργεια!

Η  «Dior Cruise Collection 2022» του οίκου υψηλής ραπτικής Dior, είχε τη μαγεία που όλοι αναμέναμε να δουμε!

Να θυμίσουμε πως οι προσκεκλημένοι, που κατέφθασαν στην Ελλάδα ανέρχονται σε μόλις 400, καθώς ο Dior επέλεξε να καλέσει μόνο τους μόνιμους πελάτες, τους τεχνίτες και τους καλλιτέχνες που έχουν συνεργάστηκαν στο παρελθόν ή συνεργάζονται σήμερα μαζί του, όπως και τους εκπροσώπους των μουσείων, των οποίων τα εκθέματα αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για την «ελληνική» συλλογή.

Η συλλογή του οίκου αναδεικνύει την ελληνική παραδοσιακή χειροτεχνία και τις αρχαιοελληνικές αισθητικές αξίες του φωτός (Phos) και της ομορφιάς (Kallos) μέσα από ενδύματα του σήμερα που αποπνέουν ιστορία!

Τα φώτα στο Παναθηναϊκό Στάδιο άναψαν και καλωσορίσουν όχι μόνο τους 400 προσκεκλημένους του οίκου, αλλά όλο τον κόσμο, που βρισκόταν σε κάθε γωνιά του κόσμου και παρακολούθησε live από τα social media την επίδειξη.

Με το project «Dior Celebrates Greece», ο oίκος τιμά τη χώρα μας και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, μέρος του οποίου ήταν το defile στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά, από τον υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, αλλά και από τον ιστορικό θερινό κινηματογράφο Cine Paris στην καρδιά της Πλάκας.

Η συλλογή έχει σχεδιαστεί και έχει ραφτεί από Ελληνίδες και Έλληνες τεχνίτες δημιουργούς που ζουν και εργάζονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως το Σουφλί, το Άργος και η Καλαμάτα. Η συνεργασία τους αναμένεται να συνεχιστεί και μετά το τέλος των εκδηλώσεων του Οίκου στην Αθήνα.

Ανάμεσα στους παραβρισκόμενους ήταν και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καθώς και η υπουργός Πολιτισμού Μελίνα Μενδώνη.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πιστή στην δέσμευσή της να προβάλλει και να ενισχύει τους Έλληνες παραγωγούς, τεχνίτες, σχεδιαστές που συνθέτουν τον σύγχρονο υλικό πολιτισμό της χώρας μας, επέλεξε ένα φόρεμα σχεδιασμένο από Έλληνα, τον Χρήστο Κωσταρέλλο. Το φόρεμα που δημιούργησε αποκλειστικά για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οίκος Christos Costarellos είναι από μεταξωτό crepe cady με ασύμμετρη απλικέ δαντέλα σαντιγύ, σε χρώμα βαθύ μπλε του Αιγαίου. Η λιτή πολυτέλεια του ενδύματος ολοκληρώνεται με απλικέ λουλούδια από κεντημένη μεταξωτή οργάντζα Σουφλίου. Με την επιλογή της αυτή η πρόεδρος αναδεικνύει την ευρηματικότητα και την φινέτσα της ελληνικής μόδας, η οποία, τα τελευταία χρόνια, κατακτά δυναμικά την διεθνή αγορά.

 

Ο Dior για να τιμήσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες τεχνίτες που δημιούργησαν τα εντυπωσιακά φορέματα, έδωσε επιπλέον τη δυνατότητα στους κατοίκους των περιοχών (από το Σουφλί μέχρι την Καλαμάτα) όπου ζουν και εργάζονται οι Έλληνες δημιουργοί, να παρακολουθήσουν live σε ανοικτούς χώρους το εντυπωσιακό event στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 85 μοντέλα διεθνούς φήμης, ανάμεσά τους και η Ελληνίδα Ροζάνα Γεωργίου, ενώ τα ρούχα που φόρεσαν τα μοντέλα φέρεται να στοιχίζουν από 50.000 έως 150.000 ευρώ.

Με άναμμα πυρσών ξεκίνησε η εκδήλωση

Η παρουσίαση του ντεφιλέ του γαλλικού οίκου Dior ξεκίνησε με το άναμμα πυρσών και στη συνέχεια τα μοντέλα ξεκίνησαν να περπατούν στο τερέν του γηπέδου υπό τον ήχο ζωντανής μουσικής.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου είχε ως πηγή έμπνευσης της Μαρία Γκράτσια Κιούρι. Άλλωστε η συλλογή, υπό τον τίτλο Cruise 2022, είναι μία ωδή του οίκου στα στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και εξυμνεί τον αρχαίο πολιτισμό της Ελλάδας.

Οι καλεσμένοι δεν ξεπέρασαν τους 400, εκ των οποίων οι 200 έφθασαν τις τελευταίες ημέρες από το εξωτερικό. Για την εκδήλωση αυτή, ο οίκος συνεργάστηκε στενά με Έλληνες αρχαιολόγους και τις αρμόδιες τοπικές αρχές για να διασφαλιστεί ο σεβασμός και η πλήρης και άνευ όρων διατήρηση του χώρου. Όπως επισημαίνουν οι άνθρωποι του οίκου μόδας η μοναδική αυτή εκδήλωση ενδυναμώνει περαιτέρω του πολύτιμους και δημιουργικούς δεσμούς μεταξύ του Dior και της Ελλάδας.

Ανάμεσα στους παραβρισκόμενους ήταν και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καθώς και η υπουργός Πολιτισμού Μελίνα Μενδώνη.

Πηγή: queen.gr

Recommended For You

About the Author: efoni