Κασσελάκης: Τηρώ την ομαλότητα, να μη δυναμιτίσει κανείς την προσπάθεια

Ανάρτηση ενόψει της αυριανής συνάντησης των υποψήφιων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ στη Κουμουνδούρου την Πέμπτη, έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Δε θέλησα να διαγράψω υποψήφιο πρόεδρο. Δε διέρρευσα δεδομένα υποψήφιου προέδρου. Δεν ανέβαλα το συνέδριο. Δεν ανέβαλα τις εκλογές για Κ.Ε. Τήρησα και τηρώ την ομαλότητα από την πρώτη στιγμή. Για αυτό θα είμαι παρών στην αυριανή συνάντηση. Εύχομαι πραγματικά οι καλές προθέσεις να είναι ειλικρινείς από όλους μας και να μη δυναμιτίσει κανείς την προσπάθεια».

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως ο Στέφανος Κασσελάκης είχε αποδεχθεί την πρόταση του Παύλου Πολάκη για συνάντηση των πέντε υποψήφιων προέδρων στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη.

O πρώην πρόεδρος και νυν υποψήφιος βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Νέα Σμύρνη. Παρόντες ήταν ακόμα βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Θεοδώρα Τζάκρη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γιώργος Γαβρήλος, ο δεύτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γιάννης Σαρακιώτης, η συντονίστρια ΕΠΕΚΕ Γιώτα Πούλου, η αναπληρώτρια συντονίστρια ΕΠΕΚΕ Ράλλια Χρηστίδου, η τομεάρχης πολιτισμού Κυριακή Μάλαμα, ο τομεάρχης δικαιοσύνης Αλέξανδρος Αυλωνίτης και ο διευθυντής της ΚΟ, Θάνος Μωραΐτης.
Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν επίσης υποψήφιοι ευρωβουλευτές, όπως η Μελπω Λεκατσά και ο Νάσος Παπαργυρόπουλος.

Πολάκης: Παππάς και Σβίγκου θα είναι εκεί

Ο κ. Πολάκης είχε γνωστοποιήσει την πρότασή του για συνάντηση προς τους τέσσερις άλλους υποψήφιους προέδρους, σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής: «Πήρα πρωτοβουλία και συγκαλώ στη 1 στην Κουμουνδούρου αύριο συνάντηση όλων των υποψηφίων για να ρυθμίσουμε λεπτομέρειες προεκλογικού αγώνα για ομαλότητα και ηρεμία, ημερομηνίες τηλεμαχιών».

Επιβεβαίωσε πως οι κ. Νίκος Φαραντούρης και Απόστολος Γκλέτσος θα παρευρεθούν. «Σαν θεσμικοί εγγυητές ο Νίκος Παππάς και η Ράνια Σβίγκου θα είναι εκεί και έχουν ενημερωθεί Φάμελλος και Κασσελάκης. Περιμένω να ανταποκριθούν στη συνάντηση για να χαράξουμε διαφορετική πορεία από τις τελευταίες μέρες για τον ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

Φάμελλος: Η συνάντηση των «5» πρέπει να γίνει μέσα στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ

«Ενημέρωσα τη γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής ότι, προφανώς σε συνεννόηση με τα όργανα του κόμματος, μπορώ να συμμετέχω σε οποιαδήποτε συνάντηση που θα δώσει λύσεις», δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, μετά την πρόταση του Παύλου Πολάκη για συνάντηση των πέντε υποψήφιων προέδρων στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη.

Ο κ. Φάμελλος πρόσθεσε πως η συνάντηση πρέπει να γίνει μέσα στην οικογένεια και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. «Πρέπει να λειτουργούν δημοκρατικά τα όργανα του κόμματος και να τα σεβόμαστε. Από εκεί ξεκινάμε, από τους κανόνες της κοινής μας ύπαρξης».

Βολές στον Κασσελάκη για το εξώδικο

Αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη δήλωσε πως «είναι απαράδεκτη και αδιανόητη η αποστολή εξώδικου στην Κεντρική Επιτροπή. Θεωρώ αδιανόητο ότι ένας εν δυνάμει υποψήφιος πρόεδρος στρέφεται δικαστικά κατά του κόμματος του οποίου θέλει να διεκδικήσει την προεδρία. Με καλύπτει απολύτως η απόφαση της χθεσινής Πολιτικής Γραμματείας και η επιστροφή του εξώδικου ως απαράδεκτου».

«Στην προοπτική και στην αναγκαιότητα της ενότητας, της αποτελεσματικότητας και της σοβαρότητας του ΣΥΡΙΖΑ, είμαι διατεθειμένος να συμβάλω με οποιονδήποτε τρόπο για να υπάρχει η αποκατάσταση αυτού του στίγματος. Γιατί όπως και για τη ρετσινιά της “διαπλοκής”, απάντησα πως επιστρέφεται στον πρώην πρόεδρο» κατέληξε ο κ. Φάμελλος.

Αναβάλλεται η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση από την Κουμουνδούρου, η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που ήταν προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Πέμπτης, αναβάλλεται.

Recommended For You

About the Author: efoni