Ρεπορτάζ του efoni.gr για τις παραιτήσεις στον Δήμο Ραφήνας- Πικερμίου

Σαν κεραυνός εν αίθρια -ΔΕΝ- έπεσε η είδηση ότι οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Ξηντάρας,Γιώργος Δουβίτσας,Σωτήρης Σκούφος και Χριστίνα Λαμπίρη,μαζί με τους εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους Μαρία ΑποστολάκηΣταυριάνα Δελή και Αλέξανδρο Νικολόπουλο, αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους στη διοίκηση του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου.

Ας πάρουμε όμως τα γεγονότα από την αρχή. Ένα χρόνο πριν η νυν Δήμαρχος Ραφήνας Δήμητρα Τσεβά- Μήλα ετοιμαζόταν για την δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών, έχοντας στο πλευρό της την ομάδα που είχε δημιουργήσει ο μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχος Κώστας Ξηντάρας. Μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής, ο αρχηγός της παράταξης Δύναμη Ανάπτυξης, Ανδρέας Βασιλόπουλος δηλώνει ανοιχτά την στήριξή του στο πρόσωπο της νυν Δημάρχου ενόψει της δεύτερης Κυριακής απέναντι στον τέως Δήμαρχο, Ευάγγελο Μπουρνούς.Κάτι που βέβαια δεν κράτησε παρά λίγες εβδομάδες. Τόσο η στήριξη από τον κύριο Ξηντάρα και την ομάδα του που κατέβηκαν μαζί με την κυρία Τσεβά σε κοινή παράταξη, όσο και και η στήριξη από τον κύριο Βασιλόπουλο ήταν βασισμένες σε δηλώσεις για μνημόνιο συνεργασίας σε κοινά ζητήματα, με γνώμονα το καλό του Δήμου Ραφήνας- Πικερμίου και των δημοτών του. Η κυρία Τσεβά κερδίζει τις εκλογές την δεύτερη Κυριακή 15/10 και μία νέα εποχή για το Δήμο αρχίζει. ‘Η μήπως όχι;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του efoni.gr, η Δήμαρχος Ραφήνας τους τελευταίους 10 μήνες, από τον Γενάρη δηλαδή του 2024, όταν και ανέλαβε τα ηνία του Δήμου, έχει επιλέξει να διοικεί με γνώμονα τις προσωπικές της φιλοδοξίες, χωρίς να βασίζει τις αποφάσεις στο  ”μνημόνιο” συνεργασίας που είχε δεσμευτεί να ακολουθήσει. Το τελευταίο διάστημα, δε, όπως λένε πηγές του efoni.gr έχει αποφασίσει να διοικεί όχι με τους συνεργάτες της Αντιδημάρχους, αλλά μόνο με την Γενική της Γραμματέα, η οποία όπως λένε οι πληροφορίες του efoni.gr, έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους υπαλλήλους με τη δεσποτική και αγενή της συμπεριφορά απέναντί τους.

Οι φήμες για την παραίτηση των στελεχών υπήρχαν καιρό, καθώς όπως φαίνεται η διοίκηση του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου βρίσκεται σε ιδιαίτερη περίοδο εσωστρέφειας, επιτρέποντας μάλιστα στον πρώην Δήμαρχο, Ευάγγελο Μπουρνούς στα δημοτικά συμβούλια να ασκεί δριμεία κριτική στην κ. Τσεβά, με πολλούς δημότες να λένε ότι ήταν λάθος η απόφασή τους να την στηρίξουν.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποια ήταν η αφορμή που πυροδότησε τις μαζικές παραιτήσεις, αλλά σύμφωνα με το ρεπορτάζ του efoni.gr πρόσφατα ο κ. Ξηντάρας φαίνεται να είπε  Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να παίζει με το όνομα μου! Έως εδώ!

Με αγωνία λοιπόν περιμένουν τόσο οι δημότες, όσο και εμείς το αυριανό δημοτικό συμβούλιο στο Δήμο Ραφήνας Πικερμίου, για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι με τους παραιτηθέντες, αλλά και ποια στάση θα κρατήσει η Δήμαρχος, που φαίνεται να επηρεάζεται πολύ από φαντάσματα του παρελθόντος και να λαμβάνει αποφάσεις σύμφωνα με όσα της λένε ένας πρώην Δήμαρχος και ένας αποτυχημένος υποψήφιος Δήμαρχος.

Recommended For You

About the Author: efoni