Τραγικό τέλος στην εξαφάνιση του αγνοούμενο παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλεϊ, μετά από πέντε ημέρες ερευνών στο νησί της Σύμης.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε ενημέρωση από πολίτες ότι έχει βρεθεί ένα πτώμα κοντά στην σπηλιά της Αγίας Μαρίνας. Άμεσα η Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό έφτασαν στο σημείο και εντόπισαν νεκρό τον παρουσιαστή.
Ο άνθρωπος βρέθηκε δίπλα σε φράχτη δέκα μέτρα από την παραλία. Ο Μάικλ Μόσλεϊ φέρεται να έπεσε και να σκοτώθηκε ενώ είχε φτάσει στην παραλία. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Σύμης κανένας δεν τον είχε δει ενώ είχε σκοτωθεί.
Ποιος ήταν ο Μάικλ Μόσλεϊ
Ο Μάικλ Μόσλεϊ είχε σταθερή παρουσία στα βρετανικά μέσα εδώ και τρεις δεκαετίες, ως δημιουργός και παρουσιαστής πολλών εκπομπών κυρίως στο BBC, αλλά και στο βρετανικό κανάλι Channel 4, ενώ εμφανιζόταν συχνά και σε εκπομπές του καναλιού ITV.
Γεννήθηκε στην Ινδία, αλλά μεγάλωσε στην Αγγλία. Σπούδασε Πολιτική, Φιλοσοφία και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, και ενώ αρχικά εργάστηκε ως τραπεζίτης στο Λονδίνο, στη συνέχεια αποφάσισε να σπουδάσει Ιατρική.
Μετά την αποφοίτησή του, τον κέρδισε η δημοσιογραφία, και το 1995 ανακηρύχθηκε ιατρικός δημοσιογράφος της χρονιάς. Στη συνέχεια, έκανε την παραγωγή αρκετών επιστημονικών προγραμμάτων κυρίως για το BBC, ενώ ένα εξ αυτών, το επιστημονικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «The Human Face» που παρουσίαζε ο Βρετανός ηθοποιός Τζον Κλιζ (Μόντι Πάιθονς), το οποίο εξέταζε την ομορφιά μέσω της επιστήμης, προτάθηκε για βραβείο Emmy το 2002.
Πέραν των δεκάδων εκπομπών που είχε παρουσιάσει στο BBC, με δημοφιλέστερο όλων το «Trust Me, I’m a Doctor», ο Μάικλ Μόσλεϊ τα τελευταία χρόνια είχε δημιουργήσει και αρκετές σειρές για το Channel 4, οι οποίες μεταξύ άλλων διερευνούν το ζήτημα της παχυσαρκίας. Εγινε γνωστός για τις δίαιτες που προτείνει αλλά και για διατροφικές συμβουλές που συχνά δίνει στο κοινό. Είχε γράψει βιβλίο και για τη διαλειμματική νηστεία 5:2, η οποία περιλαμβάνει «νηστεία» για δύο ημέρες την εβδομάδα.
Παράλληλα, στο BBC διατηρούσε το podcast «Just One Thing», όπου σε κάθε επεισόδιο παρουσίαζε από ένα μικρό πράγμα που έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι μπορεί να κάνει κάποιος μέσα στην ημέρα του για να νιώθει καλύτερα, όπως το να τρώει πιο αργά ή να κάνει γιόγκα.