Όλγα Μαγγανά: Εμείς είμαστε το κόμμα της Ευρώπης

 

Γράφει η Όλγα Μαγγανά,

Μέλος Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ

 

 

Εδώ και μισό αιώνα η παράταξη μας ταξιδεύει στα νερά της ιστορίας με τα πανιά της φουσκωμένα από τον άνεμο της υπερηφάνειας και του καθήκοντος. Είμαστε υπερήφανοι ως πολιτικοί κληρονόμοι του Κωνσταντίνου Καραμανλή γιατί κρατάμε την πυξίδα σταθερή, την πυξίδα που εκείνος χάραξε.

 

Εφέτος συμπληρώνεται μισός αιώνας ζωής για τη ΝΔ. Συμπληρώνονται 50 χρόνια συνεχούς προσφοράς και αδιάλειπτης παρουσίας στην πολιτική ζωή της χώρας. Το κόμμα που ίδρυσε ο εθνάρχης μας Κωνσταντίνος Καραμανλής στις 4 Οκτωβρίου του 1974 έδωσε αναμφισβήτητα στην πατρίδα μας ευρωπαϊκό προσανατολισμό και κατάφερε να κρατήσει την Ελλάδα όρθια σε δύσκολες στιγμές.

 

50 χρόνια πριν η ιδρυτική διακήρυξη ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη που ταυτίζει το έθνος με το λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την πολιτεία με τους πολίτες της, την εθνική ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

50 χρόνια μετά η μεγάλη μας παράταξη συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο να ταυτίζει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις με τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις της ως κυβέρνηση.

 

Τα 50 χρόνια της Ελληνικής Δημοκρατίας και της παράταξής μας, μας βρίσκουν στην ίδια θέση ευθύνης από την οποία ξεκινήσαμε το 1974. Με ξεκάθαρη πολιτικοϊδεολογική ταυτότητα και στρατηγική, με ισχυρή την εμπιστοσύνη των πολιτών, να σχεδιάζουμε μαζί το μέλλον της πατρίδας και της κοινωνίας μας.

 

Στα πεντηκοστά γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας δεν νοείται η μεγάλη μας παράταξη να πάει στην κάλπη της 9ης Ιουνίου χαλαρά. Θα πάμε συντεταγμένα, για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα πάμε να μιλήσουμε για την Ευρώπη στην Ελλάδα, αλλά κυρίως για την Ελλάδα στην Ευρώπη.

 

Στις 9 Ιουνίου, εκατομμύρια Ευρωπαίοι θα συνδιαμορφώσουν το μέλλον της ευρωπαϊκής δημοκρατίας με την ευκαιρία των ευρωπαϊκών εκλογών. Είναι μια μοναδική στιγμή κατά την οποία μπορούμε όλοι να αποφασίσουμε συλλογικά για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι πάντα σημαντικό να ψηφίζουμε, σε τοπικό, εθνικό ή ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να εκφράσουμε τη γνώμη μας για θέματα που μας αφορούν όλους.

 

Η ΝΔ έχοντας επίγνωση των συνθηκών, των διακυβευμάτων και των προκλήσεων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στο άμεσο μέλλον ως Ευρωπαίοι Πολίτες, αξιοποιεί όσο το δυνατόν καλύτερα αυτή την εκλογική διαδικασία καταθέτοντας στο δημόσιο διάλογο προτάσεις για τα ζητήματα που θέτουν οι πολίτες.

Για να συνεχίσει η Ελλάδα να πρωταγωνιστεί στα ευρωπαϊκά όργανα, να πρωτοστατεί στη λήψη σημαντικών αποφάσεων και να βρίσκεται στο σκληρό πυρήνα των ισχυρών κρατών-μελών της ΕΕ, οφείλουμε να στείλουμε μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας των μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας, με μια ισχυρή εκπροσώπησή μας στο ευρωκοινοβούλιο. Στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου ψηφίζουμε ΝΔ, ενισχύοντας το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) που αφενός απέδειξε πως μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις πολυκρίσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ και, αφετέρου πρωτοπορεί στην προετοιμασία της Ένωσης για τη νέα πραγματικότητα, την οποία πλέον καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες.

 

Η δημοκρατία ξεκινά από τους πολίτες!

Προχωράμε ενωμένοι, αποφασιστικοί για την Ελλάδα που θέλουμε.

Προχωράμε δυναμικά, σταθερά για την Ελλάδα που μας αξίζει και μπορούμε να πετύχουμε!

 

Η ζωή μας θα γίνει ακόμα καλύτερη με όσα διεκδικούμε στην Ευρώπη.

 

Ραντεβού στις κάλπες στις 9 Ιουνίου!!! 

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Η Φωνή της Ανατολικής Αττικής

Recommended For You

About the Author: efoni