Ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία: Συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι για κατάπαυση του πυρός

Οι πρώτες ενδείξεις πιθανής αποκλιμάκωσης στην Ουκρανία είναι ορατές. Ο Βλάντιμιρ Πούτιν αποδέχτηκε, σύμφωνα με το Ρία Νοβόστνι, την πρόσκληση του Ουκρανού ομολόγου του και αναμένεται να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Λίγο νωρίτερα, ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι, σε νέο διάγγελμά του, είχε καλέσει τον Πούτιν σε διαπραγματεύσεις. Τη στιγμή που οι σειρήνες ηχούν στο Κίεβο και τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ στο κέντρο της πόλης, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας θέλησε να συνομιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του, κάτι που όπως φαίνεται θα γίνει.

Νωρίτερα σήμερα, ο Σεργκέι Λαβροφ σημείωσε ότι η Ρωσία δεν έχει σχέδιο να καταλάβει την Ουκρανία και δήλωσε ότι ο Ζελένσκι λέει ψέματα ότι είναι πρόθυμος να συζητήσει το ενδεχόμενο η χώρα του να αποκτήσει ουδέτερο καθεστώς. Θέλουμε οι Ουκρανοί να είναι ανεξάρτητοι, θέλουμε να αποστρατικοποιήσουμε την Ουκρανία, πρόσθεσε.

«Ο πρόεδρος Πούτιν έλαβε την απόφαση για αυτή την ειδική στρατιωτική επιχείρηση αποστρατιωτικοποίησης, αποναζιστικοποίησης, για να απελευθερωθούν από αυτή την καταπίεση, οι Ουκρανοί θα μπορέσουν να επιλέξουν ελεύθερα το μέλλον τους», πρόσθεσε ο Λαβρόφ κατά τη συνάντησή του με αξιωματούχους των αποσχιθεισών επαρχιών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανια.

Recommended For You

About the Author: efoni