Χριστουγεννιάτικες ταινίες:5 ταινίες που θες να δεις και να ξαναδείς

της Άρτεμις Γκούρλια

Η αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων, η γιορτή των Χριστουγέννων είναι μόλις λίγες μέρες μακριά. Ωστόσο, το lockdown καλά κρατεί και ο βροχερός και κρύος καιρός είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι για να μείνουμε σπίτι και να απολαύσουμε αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες ταινίες, που θα μας κάνουν να ξεχαστούμε και να μπούμε στο κλίμα των γιορτών. Για αυτό σας παρουσιάζω τις δικές μου αγαπημένες,- αν και είναι πολλές περισσότερες- με ένα top 5.

HOME ALONE

Μία από τις Χριστουγεννιάτικες ταινίες με τα περισσότερα έσοδα στα παγκόσμια box office που όλοι έχουμε λατρέψει. Οι περιπέτειες του «αιώνιου» παιδιού Μακόλεϊ Κάλκιν με τους δύο αδέξιους ληστές, χωρίς την οικογένειά του. Η πρώτη και η δεύτερη ταινία ξεχωρίζουν και δεν είναι ποτέ βαρετές. Κάτι σαν παράδοση των Χριστουγέννων, ποιος θα αλλάξει κανάλι όταν τις πετύχει; Μια ταινία για όλη την οικογένεια, που όλους μας συγκινεί.

POLAR EXPRESS

Όχι δεν είναι μια ταινία μόνο για παιδιά. Η Χριστουγεννιάτικη ταινία με κινούμενα σχέδια  του 2004, υπήρξε μία πρωτοπόρα ταινία για την εποχή της που πλέον έχει χαρακτηριστεί κλασική. Πέρα από το τεχνικό μέρος της ταινίας αυτό που την κάνει μαγική και ταυτόχρονα περισσότερο ανθρώπινη είναι η ιστορία αυτή καθαυτή. Οι ενήλικες ξαναγυρνούν σ ’εκείνη την εποχή του ενθουσιασμού και της προσμονής του Αγίου Βασίλη, τότε που όλα είχαν μια εξαιρετική γοητεία. Μια πολύ όμορφη ιστορία, καθαρά εορταστική, με νοήματα προς μικρούς και μεγάλους, συγκίνηση και αρκετή δόση περιπέτειας.

LOVE ACTUALLY

Δέκα διαφορετικές ιστορίες Χριστουγέννων στην Αγγλία. Δέκα ιστορίες για την αγάπη. Στο παιχνίδι αυτό της αγάπης συμμετέχουν πρωθυπουργοί, ροκ σταρ, επιχειρηματίες, υπάλληλοι, συγγραφείς και αλλοδαποί αποδεικνύοντας ότι η αγάπη και ο έρωτας βρίσκονται παντού. Γλυκανάλατο όσο πρέπει, αλλά τόσο πλήρες, αστείο και ενδιαφέρον που δίκαια αποτελεί μια κλασική χριστουγεννιάτικη ταινία πλέον. Και όχι, δεν είναι μόνο για γυναίκες.

THE HOLIDAY

Χριστουγεννιάτικο must! Και δεν είναι ο Τζουντ Λο και η ακαταμάχητη γοητεία του, ο λόγος. Μια ταινία που θα σε μεταφέρει από το χριστουγεννιάτικο αλλά ηλιόλουστο Λος Άντζελες, στο χιονισμένο και σαν ψεύτικο προάστιο της Αγγλίας. Μία αυθεντική ρομαντική κομεντί που θα σας κάνει να ξεχαστείτε και να πιστέψετε, έστω και για δύο ώρες, πως η αγάπη και ο έρωτας, πάντα θα σε βρουν.

SERENDIPITY

Πώς ένα ζευγάρι γάντια με φόντο γνωστό πολυκατάστημα στην Χριστουγεννιάτικη Νέα Υόρκη, θα ενώσει για πάντα δύο ανθρώπους; Κεραυνοβόλος έρωτας και η μοίρα που τους χωρίζει και τους φέρνει και πάλι κοντά. Θα καταφέρουν τελικά να καταλήξουν μαζί; Ακόμα κι αν δεν πιστεύετε στο timing και τη μοίρα, σίγουρα θα απολαύσετε τη στολισμένη Μεγαλούπολη του πλανήτη σε μια εποχή που οι αγκαλιές ακόμα επιτρέπονταν…

Καλή Προβολή

 

Recommended For You

About the Author: efoni