ΥΠΕΣ: Απόφαση για 351 νέες προσλήψεις μονίμων σε ΟΤΑ

Αίτημα για την πρόσληψη 351 μηχανικών σε μόνιμες θέσεις -το οποίο και αναμένεται να εγκριθεί- θα υποβάλλει στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του workenter.gr.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, η κατανομή των 351 θέσεων έχει ως εξής:

  • 156 στις Υπηρεσίες Δόμησης των δήμων
  • 195 σε άλλες Τεχικές Υπηρεσίες των ΟΤΑ

Ο συνολικός αριθμός αιτημάτων που υπεβλήθησαν από τους ΟΤΑ για μηχανικούς ανέρχεται σε 434 και το ποσοστό ικανοποίησης των δήμων από το ΥΠ.ΕΣ. σε 81%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους 20 μήνες έχουν ενταχθεί στους ετήσιους προγραμματισμούς προσλήψεων 770 μηχανικοί, ενώ πρόσφατα δημιουργήθηκαν 150 πρόσθετες οργανικές θέσεις για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών Δόμησης.

 

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης τόνισε  ότι “η παρούσα Κυβέρνηση είναι η μόνη κυβέρνηση που προχώρησε σε προσλήψεις μηχανικών στις Υπηρεσίες Δόμησης από το 2010 που αυτές θεσπίστηκαν από τον κ. Ραγκούση, χωρίς ωστόσο να στελεχώνονται”. Δεν παρέλειψε δε, να υπενθυμίσει ότι “καθ’ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προσελήφθη μόλις ένας μηχανικός για την κάλυψη αναγκών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης“.

Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, θα προσληφθούν μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων, κυρίως των βαθμίδων ΠΕ και ΤΕ.

Το workenter.gr παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώσει για ό,τι νεότερο.

Recommended For You

About the Author: efoni