Το Μαρκόπουλο του Δήμου Ωρωπού εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Αθανασίου

Στην ιστορική εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στο Μαρκόπουλο του Δήμου Ωρωπού τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Αθανασίου παρουσία του Δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη, του Βουλευτή Ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Οικονόμου, του αντιδημάρχου Ωρωπού Γιώργου Αρμυριώτη, δημοτικών, τοπικών συμβούλων και πιστών. Έγραψε, επίσης, τη βιογραφία του δασκάλου και φίλου του Μεγάλου Αντωνίου.

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης δήλωσε: «Ο Μέγας Αθανάσιος υπήρξε εξέχουσα μορφή της χριστιανικής εκκλησίας, που διακρίθηκε για τους μακροχρόνιους και σκληρούς αγώνες του υπέρ της ορθής πίστης και εναντίον των ειδωλολατρών και των αιρέσων και επίσης έγραψε, τη βιογραφία του δασκάλου και φίλου του Μεγάλου Αντωνίου. Τιμούμε τη μνήμη του και τα έργα του στο όμορφο Μαρκόπουλο του Δήμου μας. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες».

Ο Βασίλης Οικονόμου ανέφερε στο μήνυμα του: «Πέρα το όνομα του μεγάλου μου γιου σήμερα τιμάω την μνήμη του πατέρα μου, για αυτό ήρθα στο χωριό που επέλεξε να ζήσει τα περισσότερα του χρόνια δημιουργικά και υποστηρίζοντας τους συμπατριώτες του, ειδικά από την θέση του νομαρχιακού συμβούλου Ανατολικής Αττικής. Όποιος δεν λησμονιέται ζει για πάντα…».

Recommended For You

About the Author: efoni