ΤΑ ΠΑΡΑ-ΦΩΝΗ-ΜΑΤΑ: Ο Παύλος… που γυρνάει στο Μαρκόπουλο, μια προαναγγελθείσα παραίτηση και η απόσυρση που θα αλλάξει τα δεδομένα

Καλημέρα, καλησπέρα -ίσως με διαβάζετε και από τα εξωτερικά- αναγνώστες μου, χρόνια πολλά σε Αντώνηδες και Αντωνίες,

εδώ είναι και σήμερα η Κουτσομπόλα σας και έχει καυτά νέα να σας πει και σπαζοκεφαλιές να σας βάλει να λύσετε με τα quiz της.

Και ξεκινώ ευθύς αμέσως με το θέμα των ημερών που δεν είναι άλλο από την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Καλώς ή κακώς η απόφαση της κυβέρνησης για ιδιωτική τελετή, θα κριθεί όταν έρθει η ώρα από αυτό το κομμάτι των ψηφοφόρων του κόμματος, αν μέχρι τότε δεν έχει ξεχαστεί. Βέβαια θα μπορούσαν- λέω εγώ τώρα- κάποιοι να το θυμίζουν και κάθε μέρα και από πολύ μέσα! Αλλά εγώ είμαι πονηρή και δεν μένω στα υπέρκομψα σύνολα που είδαμε να φοριούνται χθες από τις βασιλικές και πριγκιπικές παρουσίες, και ψάχνω αν όσοι έμαθαν ότι ο Παύλος Γλύξμπουργκ έρχεται μόνιμα Ελλάδα, κάνουν ήδη αιτήσεις για υποψήφιοι στο κόμμα του.

Να σας ενημερώσω βέβαια πως οι επενδύσεις με τις οποίες ασχολείται ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά, θα τον φέρουν πιο εύκολα στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής, στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας, παρά στην ίδρυση κόμματος.

Μην πείτε ότι εγώ δεν τα είχα πει…ι

Και αφού αναφέρθηκα στα της κηδείας, έκατσα που λέτε το πρωί να ενημερωθώ και πέτυχα τον υπουργό Μάκη Βορίδη να εξηγεί ότι ήταν καλεσμένος της οικογένειας στην κηδεία και να μην ανησυχούμε για τη δημιουργία παλατιών. Και μου ήρθε στο μυαλό το τραγούδι της Λαίδης Άντζελας και με αυτό θα πάω στο επόμενο θέμα.

Αποσύρεται η Γεωργία Μαρτίνου;

Φούντωσε και πάλι το σενάριο για απόσυρση της βουλευτού της κυβέρνησης, κυρίας Γεωργίας Μαρτίνου και μάλιστα πολλοί κάνουν ήδη λόγο για ειλημμένη απόφαση από μεριάς της. Εγώ θα πω, σύμφωνα με τις δικές μου πληροφορίες, ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα και καλό θα ήταν να μην χαίρονται αυτοί που έχουν δει τη δημοτικότητά τους να πέφτει στα τάρταρα το τελευταίο διάστημα.

Όπως καταλάβατε από τα παραπάνω η Γεωργία Μαρτίνου θα είναι εκ νέου υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία. Κουτσομπ-ΟΛΑ είμαι, όλα τα μαθαίνω. Τη θέλουν όλοι, αλλά και κανένας. Κανένας γιατί μία θέση είναι καπαρωμένη. Και όλοι γιατι οι καπαρωμένες θέσεις σημαίνουν ψήφους. Πολλές ψήφοι, μεγαλύτερο ποσοστό, άρα περισσότερες έδρες. Άσε και που η Γεωργία φέρνει και εκτός κομματικής πίτας….

Ο εκλεκτός της Ζανέτ

Τι γίνεται εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική; Υπάρχει και μια ξεχωριστή περίπτωση όπου η αδελφή Τσίπρα δεν διστάζει να υπερασπιστεί την επιλογή υποψηφίου δημάρχου στην Αν. Αττική, ο οποίος έχει ως πρωτοπαλίκαρο αποπεμφθέντα αστυνομικό που καταδικάστηκε για εκβιασμούς. Επιπροσθέτως, ο εκλεκτός της Ζανέτ έχει δώσει τα χέρια ακόμα και με χρυσαυγίτες.

Οι 15… θα περιμένουν 

Δημοσιεύματα και δημοσιεύματα μιλούν για τις 29 του Γενάρη και την ανακοίνωση των πρώτων υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ. Να κρατήσουν μικρό καλάθι λέω εγώ γιατί ακόμα δεν έχει κλείσει η ημερομηνία της ανακοίνωσης. Όσο για τους 15 που φαίνεται να έχουν κλειδώσει για υποψήφιοι στην Ανατολική Αττική, θα έχουμε ανατροπές στα σιγουράκια.

Τους παρήγγειλε… ο Αηδόνης ότι δε βγαίνουν τα κουκιά

Θυμάστε που σας έλεγα ότι τοπικοί παράγοντες του Δήμου Παλλήνης είχαν πάρει σβάρνα ταβέρνες των Μεσογείων με βασικό μενού τον βηματισμό ενάντια στη Δημοτική Αρχή του Θανάση Ζούτσου; Κοινό μυστικό ήταν ότι κάποιοι είχαν πιάσει και προσπαθούσαν να πείσουν τον πρ. Βουλευτή Δράμας (ΠΑΣΟΚ ντε) και νυν κάτοικο Γέρακα (και μουσικοσυνθέτη βέβαια) Χρήστο Αηδόνη να ηγηθεί μίας δημοτικής πρωτοβουλίας. Και παρότι ο ίδιος φαινόταν ότι είχε γλυκαθεί στην ιδέα -είχε μιλήσει και δημόσια για το θέμα σε τοπικό ραδιόφωνο-, οι διερευνητικές επαφές έδειξαν πως ούτε δυναμική αναπτύσσεται κόντρα στο Θανάση Ζούτσο, ούτε συγκρότηση αξιόμαχου ψηφοδελτίου προκύπτει. Άσε που ο Χρήστος πάει πλέον περίφημα στη μουσική και στο τραγούδι. Πού να πάει να μπλέξει; Οπότε μάλλον τους… σφύριξε κλέφτικα.

 

Μια προαναγγελθείσα παραίτηση… που φέρνει καραμπόλες

Παρελθόν αποτελεί από την Κυριακή το βράδυ, όπως λένε οι πληροφορίες της Κουτσομπόλας, ο Πέτρος Φιλίππου από τη θέση του Δημάρχου Σαρωνικού. Στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το 2023, έστρωσε το έδαφος της αποχώρησης, αφού είναι πια κοινό μυστικό ότι κατεβαίνει για βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η δημοτική ομάδα, θα συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών αύριο Τετάρτη 18/1 για να ψηφίσει για το νέο- υπηρεσιακό- Δήμαρχο Σαρωνικού. Οι υποψήφιοι, μέχρι στιγμής, είναι οι κύριοι Γκίνης, Παπαχρήστου και Κυριακόπουλος. Για να δούμε τι θα βγάλει η κάλπη…

Ένας γάμος, ένα ποστ και ο κακός χαμός…

Ο γάμος δύο στελεχών της παράταξης του κύριου Καλαφατέλη, ο οποίος έκανε και το προξενιό, είναι η πρώτη είδηση στο Δήμο Διονύσου. Όχι τόσο για το μυστήριο και τη λαμπερή δεξίωση, αλλά για μία φωτογραφία που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σχόλια και παρέμβαση από τον τέως Δήμαρχο Ζαμάνη, του οποίου τα πρωτοπαλίκαρα μαθαίνω παίρνουν στο λαιμό τους και την υποψήφια Δήμαρχο κυρία Μαϊχόσογλου…

Αφήνει τη διεκδίκηση του Δήμου Ωρωπού ο κύριος Ρούσσης;

Φήμες ή αλήθεια ότι ο κύριος Ρούσσης δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο Ωρωπού και ήδη υπάρχουν σκέψεις για σύμπραξη δυνάμεων με άλλο μπροστάρη; Θα φανεί σε λίγο καιρό στο Δήμο Ωρωπού, που σήμερα μάλιστα τιμά τον Πολιούχο του Αυλώνα, Άγιο Αντώνιο και έχει την τιμητική του. Όσο για τον έτερο διεκδικητή του 2023, κύριο Λίτσα, αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα να παρουσιάσει ψηφοδέλτιο…

Πήγε στην κηδεία και έγινε viral…

O λόγος για τον Δήμαρχο Αχαρνών, Σπύρο Βρεττό, ο οποίος παραβρέθηκε στο Τατόι για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Έσπευσαν οι σχολιαστές του facebook να κρίνουν την απόφασή του, το ενσταντανέ των τηλεοπτικών μεταδόσεων και αν ανήκει το Τατόι στις Αχαρνές. Να πούμε βέβαια πως το θέμα πούλησε περισσότερο από κάποια βιντεάκια, για τα οποία μαθαίνω ότι θα γίνουν οι απαραίτητες νομικές ενέργειες για συκοφαντική δυσφήμιση…

Τα QUIZ της Eβδομάδας

 

  • Ποιος βουλευτής έκανε σαματά σε πρόσφατη κοπή πίτας γιατί ήθελε να πάρει το λόγο; Και μάλιστα, θυμωμένος μετά τον χαιρετισμό του, αποχώρησε με την ομάδα που τον συνοδεύει…
  • Μια πίτα έφερε μια επιστολή με παραλήπτες τα κεντρικά… Τραβηγμένοι οι ισχυρισμοί και πικρία χωρίς λόγο θα πω εγώ!
  • Ποιο μέλος της τοπικής της ΝΔ των Αχαρνών αποτελεί πλέον παρελθόν; Aναμένονται ανακοινώσεις από τον ίδιο τον Πρόεδρο, ενώ ήδη έχει πάρει τη θέση ο επιλαχών.
  • Σε ποιο Δήμο αναμένεται να γίνει μια μεγάλη εκδήλωση στις 5 Φεβρουαρίου;
  • Θα αφαιρεθούν οι φωτογραφίες από τα πολιτικά γραφεία των υποψηφίων βουλευτών;
  • Ποιο μέλος υπερτοπικής οργάνωσης κόμματος κυκλοφορεί με σωματοφύλακες;

Μέχρι την επόμενη φορά,

Σας φιλώ,

Η Κουτσομπόλα σας!

Recommended For You

About the Author: efoni