Παππάς: Μήνυση κατά της γραμματέως του Καλογρίτσα

Μήνυση κατέθεσε ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς κατά της γραμματέως του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα για όσα είπε στο Ειδικό Δικαστήριο για «τσάντες και φακέλους με λεφτά προς το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Η κατάθεση της γραμματέως του εργολάβου, ο οποίος δικάζεται για τις τηλεοπτικές άδειες μαζί με τον πρώην υπουργό, ήδη έχει προκαλέσει σκληρή πολιτική αντιπαράθεση και αναμένεται να απασχολήσει εκ νέου τη δικαστική διαδικασία.

Η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα, ο οποίος ενεπλάκη στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και δικάζεται μαζί με τον Νίκο Παππά, κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο, προ ημερών, ότι «φάκελοι και τσάντες με χρήματα δίνονταν για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ», αναφερόμενη στον εργοδότη της Χρήστο Καλογρίτσα.

Η κατάθεσή της προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, πολιτικές αντιπαραθέσεις, αλλά και ένταση στο Δικαστήριο, όπου οι συνήγοροι, την επομένη της κατάθεσης της γραμματέως του Καλογρίτσα, Ευθαλείας Διαμαντή, διευκρίνισαν ότι η κατάθεσή της «δεν αφορούσε τον κ. Παππά».

Αλλωστε και η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα, προς άρση παρερμηνειών της κατάθεσης Διαμαντή και επειδή υπήρξαν δημοσιεύματα που ενέπλεξαν το όνομα του Νίκου Παππά με τα χρήματα, αναγκάστηκε, επικαλούμενη τα πρακτικά της δίκης, να δηλώσει ότι «όσα είπε η μάρτυρας δεν ήταν για τον Παππά, δεν ήταν για τον Τσίπρα, ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ωστόσο, η κατάθεση που έγινε ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, και το γεγονός της παραποίησης της κατάθεσης Διαμαντή από μερίδα του Τύπου, οδήγησαν σήμερα τον πρώην υπουργό σε υποβολή μήνυσης κατά της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα.

Τη μήνυση κατέθεσε ο συνήγορός του Γιάννης Μαντζουράνης, ενώ ο ίδιος ο υπουργός, με δήλωσή του, ανέφερε ότι, πέραν της μήνυσης, «θα υπάρξουν και εξώδικα», εννοώντας τα μέσα ενημέρωσης που τον ενέπλεξαν στο θέμα με αφορμή όσα είπε η γραμματέας του Καλογρίτσα.

Πάντως η αναφορά της για οικονομικές ενισχύσεις από τον εργοδότη της προς το κόμμα τής τότε κυβέρνησης αναμένεται να απασχολήσουν και προσεχώς τη δικαστική διαδικασία ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, καθώς ο συνήγορος του Χρήστου Καλογρίτσα, βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος, μετέφερε στο δικαστήριο ήδη δήλωση του εντολέα του ότι, αν υπάρξουν μηνύσεις, «θα ειπωθούν και αυτά που μέχρι σήμερα δεν έχουν ακουστεί».

Οι συνήγοροι Καλογρίτσα, Ανδρέας Λοβέρδος και Αγγελος Καραχάλιος, μετά την υποβολή της μήνυσης, επανήλθαν με νέα δήλωση Καλογρίτσα:

«Εφόσον ο κ. Παππάς κατέθεσε μήνυση κατά της κυρίας Διαμαντή, είμαι αναγκασμένος (σ.σ.: λέει ο κ. Καλογρίτσας) να υπενθυμίσω μια χαρακτηριστική φράση από την κατάθεσή της: “Κακώς ο κ. Παππάς κατηγορείται μόνο για πλημμέλημα. Θα έπρεπε να κατηγορηθεί και για κακούργημα”. Τόσο επ’ αυτού όσο και επί άλλων θεμάτων η συνέχεια θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων, αποκλειστικά με δική του, ή δική τους, ευθύνη».

Σε κάθε περίπτωση, ο πρώην υπουργός, όπως αναφέρει στη μήνυσή του, παρά το γεγονός ότι η γραμματέας του Καλογρίτσα δεν τον ανέφερε ως αποδέκτη χρημάτων, τον συκοφαντεί, διότι, όπως υποστηρίζει, «υπήρξε ενορχηστρωμένη» η κατάθεση και έγινε όψιμα στη δίκη, όπου ο ίδιος είναι κατηγορούμενος, πυροδοτώντας αναληθή δημοσιεύματα «ώστε να δίνεται η εντύπωση στον μέσο αναγνώστη πως τα χρήματα κατευθύνονταν προσωπικά στον κ. Παππά».

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός τονίζει ότι τα λεχθέντα από τη γραμματέα του Καλογρίτσα μπορεί να τον εμπλέξουν σε νέες δικαστικές περιπέτειες, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η κατάθεσή της ήταν ψευδής και συκοφαντική. Αλλωστε τα αδικήματα που της προσάπτει είναι συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδής καταμήνυση.

Recommended For You

About the Author: efoni