ΤΑ ΠΑΡΑ-ΦΩΝΗ-ΜΑΤΑ: Οι εκλογές, τα σενάρια για το καλοκαίρι, οι δήμοι και μερικά μαθήματα…

Xαίρετε αναγνώστες μου,

εδώ η Κουτσομπόλα σας. Ας ξεκινήσουμε από την απουσία μου, γιατί ξέρω ότι με περιμένετε κάθε Τρίτη για να μαθαίνετε τα νέα της εβδομάδας. Πώς να γράψεις όμως για κουτσομπολιά, κόντρες και υποψηφίους, όταν ολόκληρη η χώρα θρηνεί; Θα μου συγχωρήσετε λοιπόν την απουσία, καθώς μου φάνηκε πολύ μικρό να σχολιάζω τέτοιου είδους ειδήσεις. Γιατί, για να ξεκαθαρίσουμε και κάποια πράγματα, κανείς δεν είπε ποτέ ότι σε αυτό το άρθρο κρίνουμε ουσιαστικές πολιτικές και πεπραγμένα. Αν ήταν να κάνει τέτοια κριτική η Κουτσομπόλα, μάλλον δεν θα σας άρεσε πολύ, σωστά;

Ξεκινάμε λοιπόν από την Κυριακή των εκλογών. Με χθεσινοβραδινή είδηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε την 21η Μαΐου ως το επικρατέστερο σενάριο για την διεξαγωγή του α’ γύρου των εθνικών εκλογών. Σε όσους υποστηρίζουν ότι αυτή θα μπορούσε να είναι και η πρώτη Κυριακή του Ιουλίου, δηλαδή στις 2 Ιουλίου, μάλλον δεν ανταποκρίνεται η πρόβλεψή τους στην πραγματικότητα. Αλλά όλα είναι ανοιχτά…

Πάμε τώρα και στα της Ανατολικής Αττικής, όπου μπορεί να τηρείται σιγή ιχθύος αλλά εσωτερικές δημοσκοπήσεις γίνονται. Αυτές δίνουν πολύ ψηλά μια γυναικεία υποψηφιότητα από το κυβερνών κόμμα, αλλά και εκπλήξεις στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, υπάρχουν πολλοί που θέλουν τελικά την κα Μαρτίνου να είναι υποψήφια εκ νέου, για να ανεβάσει τα ποσοστά, αλλά και αυτό είναι μάλλον σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αφού οι αποφάσεις της έχουν ήδη παρθεί.

Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ τώρα, θέμα χρόνου είναι η προσθήκη του άλλοτε Καραμανλικού, ή και παντοτινού, Ευάγγελου Αντώναρου. Οι τριγμοί που έχει φέρει ανάμεσα στους υποψηφίους η συγκεκριμένη υποψηφιότητα, αρχίζουν να γίνονται ιδιαιτέρως γνωστοί…αλλά οι τριγμοί είναι γνωστοί στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι κωλοτούμπες, βλέπε υπόθεση Πολάκη.

Στα του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή είχαμε και την επίσημη ανακοίνωση για την κα Ναβροζίδου, με αιχμές βέβαια- από τα εσωτερικά- για στήριξη από εκείνους που την στήριξαν και στις εσωκομματικές διεργασίες του κόμματος πριν μερικούς μήνες. Μάζευε και ας είναι και ρώγες λέει ο σοφός λαός…

Στα νέα της Περιφέρειας τώρα και στην επίσημη-κατά το ήμισυ- υποψηφιότητα του κου Ιωακειμίδη στην Περιφέρεια Αττικής. Δεν ιδρώνει πολύ το αυτάκι του Γιώργου Πατούλη λένε οι δικές μου πληροφορίες, ο οποίος φαίνεται ότι σε επίπεδο Ανατολικής Αττικής τουλάχιστον, έχει δέσει την πρωτιά με τα κορυφαία του στελέχη να δίνουν και πάλι το παρών τον Οκτώβρη.

Η φήμη που κυκλοφορεί, αλλά δεν επιβεβαιώνεται -τουλάχιστον προς το παρόν- από μεριά ΣΥΡΙΖΑ, είναι η κάθοδος της κας Αχτσιόγλου στην Περιφέρεια Αττικής. Πολύ δυνατή υποψηφιότητα, αλλά μάλλον πολύ μακριά από την πραγματικότητα. Τώρα για όσους λένε ότι θα ήταν και μια πρώιμη αλλαγή σκυτάλης για την ηγεσία του κόμματος, όταν ο κύριος Τσίπρας θα αποφάσιζε να φύγει, ας ρωτήσουμε καλύτερα τους συντρόφους…

Όσο για την υποψηφιότητα Χατζηθεοδοσίου, ψάχνει ακόμα την στήριξή της…

Και πάμε τώρα και στους Δήμους της Ανατολικής Αττικής, που όλο και γίνονται πραγματάκια, που θα έλεγε και η Βάνα…

Στην Παιανία… εκεί που όλοι δηλώνουν «καλά παιδιά» ένας γνωστός δημοτικός σύμβουλος που το όνομα του κάνει ΜΠΑΜ συνεχώς συνεχίζει να απειλεί και να μηνύει ακόμα και δημότες με την πρόφαση ότι ασχολούνται μαζί του….! Γιατί άραγε φοβάται τόσο πολύ να μιλάνε για αυτόν; Φταίει το real estate, φταίει ότι δεν έχει άλλους συνυποψηφίους να πιει καφέ για να τους πει ότι θα είναι ο μέλλων αντιδήμαρχος Οικονομικών ή δεν πιάνουν τόπο τα όσα κάνει; Απεταξάμην!

Στην Παλλήνη μαθαίνω ότι τα κουτσομπολιά για διαρροές από την παράταξη Ζούτσου είναι αποκυήματα φαντασίας και σε λίγες μέρες θα έχουμε επίσημες ανακοινώσεις και… φωτογραφίσεις, να με θυμάστε.

Στα των Σπάτων, τα σκάνδαλα είναι μόνο για να βγαίνουν πρωτοσέλιδα και ο κος Μάρκου συνεχίζει δυναμικά…

Όσο για κάποια άλλα πρωτοσέλιδα που θέλουν τον Δήμαρχο Διονύσου να τα έχει βρει σκούρα, εγώ θα πω να θυμάστε ότι ο κος Καλαφατέλης δεν είναι πρωτάρης στις εκλογές!

Νομίζατε ότι θα σας αφήσω χωρίς Aχαρνές; Πάλι καλά που υπάρχουν να λέμε οι Αχαρνές και κινούνται λίγο τα πράγματα στα κουτσομπολιά… Ανακοινώσεις, βίντεο, αλλά υποψηφίους δεν είδαμε…Να μου πεις γιατί βιάζομαι αναγνώστη μου, μήπως θα τερματήσουν όλοι και πρέπει να βιαστούν να εκθέσουν ανθρώπους; Nα μην βιαστούν λέω εγώ σαν κάποιους άλλους γιατί υπάρχει και η Δικαιοσύνη που έρχεται και ανατρέπει λίγο τους υποψηφίους… Α ναι τώρα θυμήθηκα, είναι που άλλοι κάνουν λάθη και άλλοι είναι αγνοί και αμόλυντοι.

Βρε παιδιά τώρα που λέμε για υποψηφιότητες, δεν σας φαίνεται λίγο περίεργο που η πρώτη Κουτσομπόλα που τις σχολιάζει είμαι εγώ; Xμμμ…μπορεί να είμαι ξανθούλα, αλλά δεν είμαι και χαζή, σωστά καλές μου;

Kαι πριν κλείσω με τα quiz μου, πάμε να κάνουμε ένα μάθημα σήμερα για να γνωρίζουμε όλοι μερικά πράγματα.

Όπως όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να εκφράζονται ελεύθερα, έτσι το έχει και μία Κουτσομπόλα. Και όπως όλοι μπορούν να γράφουν αυτό που θέλουν, και φυσικά να κριθούν για αυτό, έτσι μπορεί και μία Κουτσομπόλα. Μόνο που υπάρχουν και Κουτσομπόλες που δεν εκβιάζονται, δεν φιμώνονται και δεν αναιρούν τα γραπτά τους. Αυτά και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Και φύγαμε για quiz…

– Πίσω από την υποψηφιότητα ενός φέρελπιδος Δημάρχου της Ανατολικής Αττικής, κρύβονται δύο υποψήφιοι βουλευτές. Θα μπορούσαν να είναι ακόμα σύντροφοι, αλλά ο ένας ήθελε πολύ την εξουσία.

-Θα είμαστε μαζί και την επόμενη φορά είπε, αλλά δεν διευκρίνισε το πού… Μήπως είναι ήδη ειλημμένες οι αποφάσεις για το μετά;

-Aπειλείται ο πρώτος του  ΣΥΡΙΖΑ, αλλά βρες ποιος είναι δεύτερος…

-Βρε δεν χαλάνε οι φιλίες για μια μοιρασιά…Πόσο μάλλον οι αλλαγές για το καλό του τόπου…

-Ποιος λέει ότι δεν θα κατέβει στις εκλογές αλλά όλο κλείνει το μάτι στους απέναντι;

-Και να βγει πρώτος την πρώτη Κυριακή, θα τον μαυρίσουν στην δεύτερη… για ποιον Δήμαρχο χτυπά η καμπάνα;

Mέχρι την επόμενη φορά,

σας φιλώ,

Η Κουτσομπόλα σας!

Recommended For You

About the Author: efoni