«Σφραγίζονται» Αθήνα και περιφέρειες- Έκτακτη τηλεδιάσκεψη στο Μαξίμου

«Μετά τις 10 το βράδυ δεν θα κυκλοφορεί κουνούπι» είπε στο Newsbomb.gr o Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, για τα μέτρα που θα ισχύσουν τα επόμενα 24ωρα.

«Όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι επί ποδός και δεν πρόκειται η κυβέρνηση να θέσει σε κίνδυνο ό,τι έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής. Γι’ αυτό και οι πολίτες θα πρέπει να τηρήσουν απαρέγκλιτα τα μέτρα» πρόσθεσε ο κ. Σταμπουλίδης ενώ προειδοποίησε πως οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί σε όλη τη χώρα.

Ενδεικτική της εγρήγορσης που υπάρχει είναι η πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης για την αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων για τον έλεγχο της πανδημίας τις μέρες των γιορτών πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Άγγελος Μπίνης, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκε το σχέδιο που θα εφαρμοστεί τις επόμενες μέρες, ειδικά για τις βραδινές ώρες που ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας, και η αυστηροποίηση των ελέγχων σε κάθε επίπεδο από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού μέσω του συγχρωτισμού.

Χρυσοχοΐδης: Δεν θα αφήσουμε να υπάρξουν συνωστισμοί

Νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε στείλει το μήνυμα ότι η αστυνομία δεν θα επιτρέψει να υπάρξουν συνωστισμοί τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

«Η Ελλάδα έχει λάβει από τα αυστηρότερα μέτρα. Δεν θα αφήσουμε να υπάρξουν συνωστισμοί. Βάλαμε το lockdown στη Δυτική Αττική και κάποια στιγμή θα το άρουμε. Το χαλαρό lockdown ήταν μια επιλογή. Ολα γίνονται με βάση τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων και των ειδικών» είπε χαρακτηριστικά στο ΟΡΕΝ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στο αυστηρό επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά προειδοποιώντας πως «αν κάποιοι έχουν αποφασίσει να κάνουν ρεβεγιόν ή συγκεντρώσεις στο σπίτι, θα υπάρξει καταστροφή. Και όποιος θέλει την καταστροφή, κάνει πολύ κακό».

«Θα υπάρξει πρόνοια για να μην υπάρξουν μεγάλες συγκεντρώσεις στα σπίτια» συμπλήρωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παραπέμποντας στους ελέγχους που θα κάνει η Αστυνομία ακόμη και σε σπίτια βάσει καταγγελιών που θα λαμβάνει.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ εξήγησε ότι η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να παρέμβει λόγω και της αναφοράς στην ΚΥΑ και των αποφάσεων που έχουν ληφθεί, με όλους τους νόμιμους τύπους που είναι η παρουσία εισαγγελέα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, είπε ο κ. Χρονόπουλος, πέρα από τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται, υπάρχουν και ποινικές ευθύνες και θα ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.

Σε ό,τι αφορά στην κυκλοφορία, ο κ. Χρονόπουλος επισήμανε ότι επιτρέπεται μέχρι τις 10 το βράδυ ξεκαθαρίζοντας ότι οι μετακινήσεις μετά τις 10 το βράδυ και μέχρι τις 5 το πρωί επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας και υγείας.

Recommended For You

About the Author: efoni