Συνεπιμέλεια: Σάλος από τις δηλώσεις του Γιάννη Λοβέρδου

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Λοβέρδου, κατά τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη συνεπιμέλεια, ο οποίος -μεταξύ άλλων- υποστήριξε ότι ο σύζυγος που κακοποιεί τη γυναίκα του μπορεί να είναι καλός γονιός και ότι έχει το δικαίωμα στη συνεπιμέλεια.

Η επίμαχη δήλωση:

«Μπορεί σε ένα διαζύγιο να είναι πολύ σκληρό και να έχουν συγκρουστεί οι γονείς. Μπορεί να είσαι ένας κακός σύζυγος, αλλά μπορεί να είσαι καλός γονιός. Υπάρχει διαφορά μεταξύ του ενός και του άλλου. Μπορεί εγώ να χώρισα με τη γυναίκα μου και να έχω πάθος εναντίον της αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είμαι κακός πατέρας. Όπως αντίστροφα, μια γυναίκα την οποία ο άνδρας της την απατά, την έδερνε, την κακοποιούσε και έχει μίσος εναντίον του πρώην άνδρα της, όμως παρόλα αυτά έχει το παιδί το δικαίωμα να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς».

Οι δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ. προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητεί την ανάκληση των δηλώσεων ή αλλιώς τη διαγραφή του Γ. Λοβέρδου.

Π. Χρηστίδης: Η σιωπή της ΝΔ είναι εκκωφαντική. 

Σε σχόλιό του ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Πάυλος Χρηστίδης, τόνισε: «Πατέρας που κακοποιεί οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να είναι καλός γονιός. Η σιωπή της ΝΔ σε όσα είπε ο κ. Γιάννης Λόβερδος στη Βουλή, είναι εκκωφαντική».

Recommended For You

About the Author: efoni