Ρεπορτάζ της «Φωνής»: Πρωταθλητές και ουραγοί στους εμβολιασμούς των αιρετών των Δήμων της Ανατολικής Αττικής

Ενώ περιμέναμε επιστροφή στην κανονικότητα, όπως την ξέραμε δύο χρόνια πριν, η   πανδημία στη χώρα μας «καλπάζει», με τους επιδημιολογικούς δείκτες να επιδεινώνονται ραγδαία και προκαλούν ανησυχία σε κυβέρνηση και ειδικούς.

Την ίδια ώρα, οι Δήμοι της χώρας αρχίζουν σιγά σιγά να επανέρχονται στην ομαλή λειτουργία τους και στην διεξαγωγή δια ζώσης δημοτικών συμβουλίων, αφήνοντας πίσω τους τις τηλεδιασκέψεις, που εκ των πραγμάτων, έγιναν μέρος της ζωής μας το τελευταίο διάστημα.

Για να επιτευχθεί όμως το παραπάνω, η διεξαγωγή δηλαδή δια ζώσης δημοτικών συμβουλίων, απαιτούνται συγκεκριμένα πρωτόκολλα, σύμφωνα με την εγκύκλιο υπ’αριθμόν 643 του Υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι στη δια ζώσης συνεδρίαση δεν υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής μελών, τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο κατόπιν διαγνωστικού ελέγχου, είτε με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού Covid-19 (rapid test) είτε με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (pcr), είτε, τέλος, με αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test),καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Ο αριθμός των παρευρισκομένων πολιτών θα πρέπει να είναι ανάλογος με τη χωρητικότητα της αίθουσας συνεδρίασης, ενώ πρέπει να τηρούνται πάντα τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα (απόσταση ενάμιση μέτρου μεταξύ των παρευρισκομένων, αναλογία του ενός ατόμου ανά πέντε τετραγωνικά μέτρα, χρήση μάσκας και αντισηπτικού).

Έτσι λοιπόν, μετά από επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους στους Δήμους της Ανατολικής Αττικής, η Φωνή, παρουσιάζει τα στοιχεία που αφορούν τους εμβολιασμένους δημοτικούς
συμβούλους σε κάθε Δήμο της περιοχής.

Δήμος Αχαρνών: Σε σύνολο 45 συμβούλων, το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι 42% , (19 σύμβουλοι).

Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Σε σύνολο 33 συμβούλων, το 79% είναι εμβολιασμένοι (26 σύμβουλοι). Το πρώτο μεικτό δημοτικό συμβούλιο στο Δήμο, έγινε πριν λίγες εβδομάδες.

Δήμος Διονύσου: Σε σύνολο 41 συμβούλων, το 85% είναι εμβολιασμένοι (35 σύμβουλοι).

Δήμος Λαυρεωτικής: Σε σύνολο 30 συμβούλων (27 δημοτικοί και 3 τοπικοί), οι εμβολιασμένοι αγγίζουν το 90%.

Δήμος Μαραθώνα: Σε σύνολο 33 συμβούλων, οι εμβολιασμένοι αγγίζουν το 50%.

Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας: Σε σύνολο 27 συμβούλων, οι εμβολιασμένοι ανέρχονται στο 74% (20 σύμβουλοι). Πραγματοποιούνται πλέον μεικτά συμβούλια.

Δήμος Παιανίας: Σε σύνολο 27 δημοτικών συμβούλων, το 74% είναι εμβολιασμένοι (20 σύμβουλοι).

Δήμος Παλλήνης: Σε σύνολο 33 συμβούλων, οι 32 είναι εμβολιασμένοι, φτάνοντας σχεδόν στο 100%.

Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου: Σε σύνολο 27 συμβούλους, οι 3 είναι ανεμβολίαστοι, ποσοστό 88% δηλαδή εμβολιασμένων.

Δήμος Σαρωνικού: Σε σύνολο 32 συμβούλων (27 δημοτικοί, 5 τοπικοί), οι εμβολιασμένοι αγγίζουν το 100%. Τα συμβούλια είναι μεικτά, καθώς ο χώρος δεν επιτρέπει να υπάρχουν οι
προβλεπόμενες αποστάσεις.

Δήμος Σπάτων- Αρτέμιδος: Σε σύνολο 35 συμβούλων ( 33 δημοτικοί, 2 τοπικοί), οι εμβολιασμένοι αγγίζουν το 95%.

Δήμος Ωρωπoύ: Σε σύνολο 41 συμβούλων, οι 38 είναι εμβολιασμένοι, ποσοστό δηλαδή 92%.

*Να σημειώσουμε ότι ήρθαμε σε επαφή με όλους τους δήμους της Ανατολικής Αττικής και δημοσιεύουμε τα στοιχεία που μας έδωσαν. Παράλληλα, μέσα στα νούμερα που δημοσιεύονται, δεν συμπεριλαμβάνεται ο Δήμαρχος της κάθε περιοχής, καθώς και όπως έχουμε ενημερωθεί (χωρίς βέβαια να ξέρουμε ονόματα), για δημοτικούς συμβούλους που δεν έχουν εμβολιαστεί για ιατρικούς λόγους. Ακόμη, τα στοιχεία, αφορούν πιστοποιητικά εμβολιασμένων που έχουν προσκομιστεί.

*Η σειρά του κάθε Δήμου στο ρεπορτάζ, είναι αλφαβητική.

Πηγή: Eφημερίδα « Η Φωνή της Ανατολικής Αττικής»

Recommended For You

About the Author: efoni