Π.Ε. Αν. Αττικής: Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Σαν σήμερα 19 Μαΐου 1919, ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα για να ξεκινήσει τη δεύτερη φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας κατά την οποία 353.000 ψυχές χάθηκαν εκείνη την ημέρα. Η ημέρα αυτή αποτέλεσε και αποτελεί μέχρι σήμερα ημέρα μνήμης και σεβασμού για τον Ποντιακό ελληνισμό ο οποίος δεν λησμονεί τις ψυχές αυτές που πάλεψαν μέχρι τέλους για ένα καλύτερο αύριο, για ένα ελεύθερο έθνος.

Ο αφανισμός των Ελλήνων Χριστιανών του Πόντου έρχεται να μας θυμίσει πως πρόκειται για ένα καλά οργανωμένο και προσχεδιασμένο έγκλημα το οποίο κατέληξε σε μια αποτελεσματική πολιτική γενοκτονίας. Τα κύρια όμως στοιχεία της εκτέλεσης του εγκλήματος προκύπτουν από την ίδια την ιστορία των Ποντιακών οικογενειών με τα δικά της θύματα και τις μαρτυρίες εκείνων που επέζησαν από τις σφαγές.

Οι Πόντιοι, ένα μαρτυρικό κομμάτι του Ελληνισμού με μεγάλη αγάπη στην ελευθερία, την αλήθεια, τη ζωή, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τις ηθικές αξίες, τον άνθρωπο, είναι πλέον αδύνατο να ανεχθούν την απόκρυψη, τη λήθη, την υποβάθμιση των γεγονότων, την υποκρισία, το ψέμα, τη σιωπή. Γι’ αυτό τον λόγο, ο Ποντιακός Ελληνισμός, θεωρεί την αναγνώριση της γενοκτονίας των 353.000 αθώων θυμάτων της τουρκικής θηριωδίας, ελάχιστο φόρο τιμής στην παρουσία, τις θυσίες και την προσφορά του Ποντιακού Ελληνισμού στο Έθνος.

Η αναγνώριση αυτής της γενοκτονίας αποτελεί δικλείδα ασφαλείας για τον Ελληνισμό και εγγύηση ότι το κατ’ εξακολούθηση ένοχο τουρκικό κράτος, δεν θα την επαναλάβει σε βάρος μας ή σε βάρος άλλου λαού της περιοχής. Έχει έρθει πλέον η ώρα να δικαιωθεί και να αναγνωριστεί η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Recommended For You

About the Author: efoni