Πρώην επικεφαλής ΜΙ6: Όσα στοιχεία αποδείκνυαν «διαρροή» του κορονοϊού θα έχουν καταστραφεί

Για σίγουρη καταστροφή των στοιχείων που αποδείκνυαν πιθανή «διαρροή» του κορονοϊού από εργαστήριο της Γουχάν, έκανε λόγο ο πρώην αρχηγός των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών (MI6).

Συγκεκριμένα, ο Σερ Ρίτσαρντ Ντίαρλοβ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της MI6 μεταξύ του 1999 και του 2004, είπε ότι πλέον είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθεί ότι το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν (WIV) εργαζόταν σε πειράματα «δημιουργίας» ενός νέου κορωνοϊού και τα όποια στοιχεία υπήρξαν θα έχουν καταστραφεί από Κινέζους αξιωματούχους.

 

Επιπλέον, ο Ντίαρλοβ ανέφερε ότι η Δύση ήταν αφελής επιδεικνύοντας εμπιστοσύνη στην Κίνα, η οποία είχε διεισδύσει σε επιστημονικά ιδρύματα και στο Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού.

Mιλώντας στην «Daily Telegraph» επεσήμανε ότι ήταν είναι πολύ πιθανό οι Κινέζοι επιστήμονες που θα ήθελαν να μιλήσουν για τυχόν πειράματα για τον κορονοϊό θα έχουν πλέον «σιωπήσει».

«Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας είναι ένα πολύ τρομακτικό καθεστώς και κάνει πράγματα που θεωρούμε απαράδεκτα και ακραία», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην αρχηγός των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών είχε εκφράσει εδώ και καιρό την εκτίμηση περί ερευνών των Κινέζων σε κορονοϊούς των νυχτερίδων, «όταν – άγνωστο πώς – ο ιός που προκαλεί την Covid-19 ξέφυγε από το εργαστήριο».

«Η έρευνα που διενεργείται μπορεί να αναγκάσει την Κίνα να καταβάλει επανορθώσεις στον υπόλοιπο πλανήτη, τόσο για τους νεκρούς όσο και για την οικονομική καταστροφή που επέφερε ο κορονοϊός διεθνώς», επεσήμανε.

Recommended For You

About the Author: efoni