Δήμος Παλλήνης: Σε ετοιμότητα και εγρήγορση η Πολιτική Προστασία του Δήμου, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Τα σχέδια πρόληψης και δράσης για την αντιπυρική περίοδο, τέθηκαν επί τάπητος, στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παλλήνης, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Δημάρχου, Θανάση Ζούτσου, την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021.

Στη συνεδρίαση, παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν πλήρως, όλα τα μέτρα που έχει λάβει ο Δήμος Παλλήνης ενόψει της αντιπυρικής περιόδου και καθορίστηκαν οι ρόλοι και ο συντονισμός μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος, ευχήθηκε να έχουμε ένα καλοκαίρι χωρίς πυρκαγιές" και τόνισε ότι ο Δήμος έχει λάβει όλα τα μέτρα, τόσο για την πρόληψη όσο και τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν εστιών φωτιάς και είναι έτοιμος να συνδράμει στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με προσωπικό, οχήματα, υδροφόρες, υδατοδεξαμενές, εξοπλισμό κλπ.

Μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παλλήνης με 16 πυροφύλακες και τέσσερις (4) οδηγούς, ενώ στις επτά (7) υφιστάμενες υδατοδεξαμενές – οι δυο εκ των οποιων είναι ειδικές για ανεφοδιασμό ελικοπτέρων, προστέθηκαν τρεις (3) νέες μεγάλης χωρητικότητας, σε κρίσιμα σημεία.

Ο Δήμαρχος τόνισε επίσης τη σημασία της πρόληψης και από τους ίδιους τους κατοίκους, οι οποίοι ενημερώνονται συνεχώς από τον Δήμο Παλλήνης, με ειδοποιητήρια για καθαρισμούς και αποψιλώσεις των ιδιοκτησιών τους, καθώς και ηλεκτρονικό και έντυπο ενημερωτικό υλικό με οδηγίες προστασίας που πρέπει όλοι να ακολουθούν, για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς.

Επισήμανε ακόμα, τη συνδρομή της Υπηρεσίας Φύλαξης του Δήμου Παλλήνης, η οποία «χτενίζει» κάθε νύχτα, όλο τον Δήμο, με τέσσερα (4) περιπολικά και μεταξύ άλλων, είναι επιφορτισμένη με τον εντοπισμό και την άμεση ενημέρωση για τυχόν εστίες πυρκαγιάς. Όπως ανέφερε ο κ. Ζούτσος, «το περσινό καλοκαίρι, αποσοβήθηκαν τέσσερις πυρκαγιές, χάρη στην έγκαιρη ενημέρωση που είχαμε από περιπολικά της Υπηρεσίας Φύλαξης ».

Στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος, ο Διοικητής του ΑΤ Παλλήνης, Βασίλης Τσαγιάνης, η Διοικητής του Β Τμήματος Τροχαίας Βορειανατολικής Αττικής, Μαρία Καλαϊτζίδου, ο Υποδιοικητής του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού Παλλήνης, Θόδωρος Νοτόπουλος, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής
Αττικής, Σωτηρία Μπάιμπου, ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία, Φώτης Αβαρκιώτης, η Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Διονυσία Κουκουβάου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Χριστοφιλέας, ο Διευθυντής Περιβάλλοντος Δήμου Παλλήνης, Δημήτρης Λιάμης, η Προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας Δήμου Παλλήνης, Αθανασία Κουτρούμπα και ο Υπεύθυνος Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Παλλήνης, Γιάννης Ματσούκας.

Recommended For You

About the Author: efoni