Ποιοι διεκδικούν την επόμενη μέρα στο ΚΙΝΑΛ-Πότε θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές

Η πρόσφατη αντικατάσταση Λοβέρδου από το δίδυμο Σκανδαλίδη – Κατρίνη στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, ήταν όπως φαίνεται η αρχή για μια έντονη περίοδο στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ με «προεκλογικό» άρωμα , παρά την πανδημία που κρατάει, προς το παρόν, χαμηλά τους τόνους, για την κούρσα της διαδοχής.

Το κομματικό «διαζύγιο» Γεννηματά και Λοβέρδου δεν ξάφνιασε κανέναν ,καθώς ο κ. Λοβέρδος έχει ήδη δημοσιοποιήσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, στο επικείμενο εσωκομματικό συνέδριο. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που υποστηρίζουν πως η κίνηση της Φώφης Γεννηματά, είναι μια κίνηση που «κλείνει» το μάτι στον Σύριζα, καθώς η καθαίρεση του Ανδρέα Λοβέρδου, που είναι ανοιχτά πολέμιος του Σύριζα μετά την υπόθεση Novartis, ανοίγει δίαυλο επικοινωνίας με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ποιοι διεκδικούν την επόμενη μέρα στο ΚΙΝΑΛ

Δεδομένο θεωρείται ότι την ηγεσία του κόμματος θα διεκδικήσουν πέραν του Ανδρέα Λοβέρδου και Eυρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος διαθέτει έναν ισχυρό εσωτερικό μηχανισμό , ενώ παραμένει στο τραπέζι των σεναρίων και το όνομα του Παύλου Γερουλάνου, που ακούγεται έντονα και για συζητήσεις με τον Σύριζα. Ακόμη ένα όνομα που έχει ακουστεί ότι επιθυμεί να διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, είναι αυτό του νέου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος θα φανεί αν θα επανεξετάσει την αρχική του βούληση, μετά την τοποθέτησή του στη συγκεκριμένη θέση. Κίνηση ματ, όπως χαρακτηρίζουν πολλοί μέσα στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ, την κίνηση της Φώφης Γεννηματά, προκειμένου να «αποφύγει» έναν ακόμη αντίπαλο. Τέλος, το όνομα του Χάρη
Καστανίδη, υπάρχει για μια ακόμη φορά στις φημολογούμενες εσωκομματικές υποψηφιότητες.

Ο χρόνος διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών

Αν και όλα δείχνουν ότι η διεξαγωγή της εσωκομματικής διαδικασίας για την διαδοχή της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ τοποθετείται στα τέλη του χρόνου, λόγω της πανδημίας, δεν είναι εκτός πραγματικότητας η σκέψη πως αν οι εθνικές εκλογές γίνουν το φετινό καλοκαίρι- πιθανό σενάριο- τότε η κ. Γεννηματά θα αναγκαστεί να κινήσει τις διαδικασίες πιο γρήγορα.

Παρόλα αυτά, ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης στην αποκλειστική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν λίγο διάστημα στο efoni.gr είχε δηλώσει τα εξής για το επικείμενο εσωκομματικό συνέδριο του κόμματος :

«Πιστεύω πραγματικά πως, όταν δίπλα μας, οι συμπολίτες μας δίνουν καθημερινά τη μάχη της ανθρώπινης ζωής, δεν αφορούν κανέναν διαδικασίες που, έτσι κι αλλιώς, δεν είναι της παρούσης. Μέχρι τη διενέργεια τους, όπως και όταν προβλέπει το καταστατικό μας, οφείλουμε όλοι μας να δώσουμε τη μάχη δίπλα στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Να δυναμώσουμε τη φωνή μας, να κάνουμε την παράταξη ξανά χρήσιμη και πρωταγωνιστική. Όλα τα υπόλοιπα στην ώρα τους και πάντα με γνώμονα την ανάγκη της κοινωνίας να καλυφθεί αποτελεσματικά το πολιτικό κενό που δημιουργήθηκε από την κρίση στην δημοκρατική παράταξη την τελευταία δεκαετία.»

Πηγή: «Η Φωνή της Ανατολικής Αττικής»

Recommended For You

About the Author: efoni