Περιφέρεια Αττικής: Ο λαϊκισμός δεν έχει θέση στο δημόσιο διάλογο, για την αντιμετώπιση του δημογραφικού

Την απάντησή της εξέδωσε μέσω δελτίου τύπου η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής απέναντι στην ανακοίνωση της παράταξης της Ρένας Δούρου ,«Δύναμη Ζωής», για την συμμετοχή της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας στο συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας.

Δείτε παρακάτω τις ανακοινώσεις και των δύο παρατάξεων:

H ανακοίνωση της «Δύναμη Ζωής»

Η Δύναμη Ζωής για την προκλητική “υποστήριξη” της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής στο Συνέδριο της ντροπής

Καλεί την Περιφερειακή Αρχή που εξακολουθεί να σιωπά να απαντήσει σε 3 ερωτήματα

Δυσάρεστη έκπληξη και πολλά ερωτήματα που όφειλε να έχει ήδη απαντήσει η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, προκαλεί η επίσημη υποστήριξή της στο προκλητικά οπισθοδρομικό, ακροδεξιάς “κοπής” και εμπνεύσεως, συνέδριο της ντροπής, το “1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές”, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα (2 – 4/7). Αίσθηση επίσης προκαλεί και το γεγονός ότι μέχρι σήμερα (Κυριακή, 13/6), παρά το σάλο που ορθώς έχει προκληθεί και  παρά το γεγονός ότι από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως την ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ που στήριζαν την εκδήλωση, ο ένας μετά τον άλλον, επίσημοι φορείς και άνθρωποι της Τέχνης, αποσύρουν την υποστήριξή τους, η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής παραμένει βουβή. Επιλέγει έτσι να επιμείνει τόσο στην υποστήριξη όσο και στην προγραμματισμένη ομιλία του Περιφερειάρχη (αλλά και του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών) στο εν λόγω συνέδριο.

Κατόπιν όλων αυτών, οι πολίτες της Αττικής οφείλουν να μάθουν από τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής:

 

  • Σε τι συνίσταται  η “υποστήριξη” της Περιφέρειας Αττικής; Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή της “υποστήριξης” και συμμετοχής, εκθέτοντας θεσμικά την Περιφέρεια Αττικής;
  • Με ποια κριτήρια επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Αττικής, εκτός από τον Περιφερειάρχη, και ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών;
  • Τελευταίο ερώτημα: δέχεται η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής την πρόταση της Δύναμης Ζωής για διοργάνωση συνεδρίου με αντικείμενο τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ένα συνεκτικό σχέδιο δράσης και στρατηγικές στήριξης ενός νέου προνοιακού μοντέλου, στη βάση επιδοματικών πολιτικών για την καταπολέμηση των ανισοτήτων,  στήριξης των νέων ζευγαριών, στήριξης της πολιτικής της αναδοχής, της τεκνοθεσίας για όλους και όλες, των δικαιωμάτων των παιδιών, επαναπατρισμού των νέων, υποδοχής και ένταξης ξένων και μεταναστών κ.α., για τη σοβαρή αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος;

 

Προς το παρόν η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής σιωπά. Προφανώς αναρωτιέται, όπως η εικονιζόμενη στο βίντεο της εκδήλωσης, “που έχει κάνει λάθος”….

 

 

Η  απάντηση της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής

Ο λαϊκισμός δεν έχει θέση στο δημόσιο διάλογο, για την αντιμετώπιση του δημογραφικού

Κατάπληξη μας προκαλεί το περιεχόμενο της υποκριτικής ανακοίνωσης που εξέδωσε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, «Δύναμη Ζωής», η οποία επικρίνει τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για την απόφασή της να δώσει αιγίδα και να συμμετάσχει με αντιπροσωπεία ομιλητών σε ένα συνέδριο, που επρόκειτο να διοργανωθεί στα Ιωάννινα στις αρχές Ιουλίου, με θέμα τη Γονιμότητα και την Αναπαραγωγική Αυτονομία.

Καταρχήν θεωρούμε αυτονόητη τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής σε πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο την ανάδειξη κι αντιμετώπιση ενός από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, όπως είναι το δημογραφικό πρόβλημα.

Εξίσου αυτονόητη είναι και η απόσυρση της στήριξης που παρέχουμε, όταν οι διοργανωτές τέτοιων πρωτοβουλιών προσεγγίζουν το ζήτημα με τρόπο που προσβάλλει τις γυναίκες , αλλά και όλους μας, αναπαράγοντας πρότυπα που δεν ανταποκρίνονται στις δικές μας αντιλήψεις και αρχές.

Για τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής η αντιμετώπιση του δημογραφικού δεν είναι ένα ζήτημα που προσφέρεται για μικροκομματική εκμετάλλευση.

Απαιτεί ενότητα , συν-αντίληψη και συν-απόφαση σε μέτρα πολιτικής

Για την οικονομική και κοινωνική ενεργητική προστασία των οικογενειών

Για την εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής

Για την υποστήριξη της μητρότητας και τη δημιουργία θετικού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη της οικογενειακής ζωής.

Ο ανεύθυνος λαϊκισμός που επιδεικνύει η παράταξη Δύναμη Ζωής με αφορμή τους λάθος χειρισμούς κάποιων ανθρώπων που αποφάσισαν να διοργανώσουν ένα συνέδριο για τη γονιμότητα, δεν μπορεί να τους απαλλάξει από τη μεγάλη πολιτική ευθύνη που έχουν για το γεγονός ότι στήριζαν μια κυβέρνηση που πήρε μια σειρά από οικονομικά μέτρα, που εξόντωναν την μέση ελληνική οικογένεια. Μέτρα όπως η αύξηση του αφορολόγητου για οικογένειες με παιδιά, η αύξηση του ΦΠΑ για βασικά καταναλωτικά αγαθά, κλπ.

Ας αφήσουν λοιπόν τις καταγγελτικές δηλώσεις η επικεφαλής και τα στελέχη της παράταξης «Δύναμη Ζωής». Γιατί με τις πράξεις τους έχουν αποδείξει ότι είναι οι τελευταίοι που νοιάζονται για την ουσία του δημογραφικού προβλήματος.

Recommended For You

About the Author: efoni