Συνέδριο Γονιμότητας: Ακυρώθηκε μετά τον σάλο για το διαφημιστικό σποτ

Μετά τον σάλο που ξέσπασε λόγω του διαφημιστικού σποτ, η οργανωτική επιτροπή του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας προχώρησε στην ακύρωσή του.

Το ζήτημα με το σποτ που βγήκε προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Είχαν προηγηθεί πολλά επικριτικά σχόλια για το περιεχόμενο του προωθητικού σποτ της διοργάνωσης, το οποίο, σύμφωνα με τους επικριτές του χαρακτηρίζεται σεξιστικό και υποτιμητικό για τη γυναίκα, καθώς αναπαράγει σεξιστικά πρότυπα σχετικά με την «υποχρέωση» της γυναίκας να κάνει παιδί και τον ρόλο της στην κοινωνία.

Από τα πυρά των διαφωνούντων δεν ξέφυγε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς το συνέδριο επρόκειτο να γίνει υπό την αιγίδα της προεδρίας.

«Παρερμηνεύτηκε» λένε οι διοργανωτές

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση της η ακύρωση του συνεδρίου που ήταν προγραμματισμένη για τις 2-4 Ιουλίου στα Ιωάννινα αποφασίστηκε ομόφωνα «λόγω της αρνητικής αντίδρασης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε ένα τηλεοπτικό κοινωνικό σποτ, του οποίου το μήνυμα παρερμηνεύθηκε».

«Το τηλεοπτικό μήνυμα που παρερμηνεύθηκε δεν είχε πρόθεση απαισιόδοξη, ρατσιστική ή σκοταδιστική και είχε λάβει την έγκριση του Ε.Σ.Ρ. και όλων των αρμόδιων φορέων προς χρήση» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Σύμφωνα με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής το σποτ «παρουσίαζε την απαράδεκτη πίεση που δέχεται η σύγχρονη γυναίκα, ενώ αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων γονιμότητας λόγω της αύξησης της ηλικίας με την ενημέρωση του πληθυσμού για τις δυνατότητες που παρέχει σήμερα η επιστήμη, προσφέροντας στη γυναίκα την πλήρη αυτονόμηση και απελευθέρωση της από λανθασμένα στερεότυπα».

«Καθώς λοιπόν δεν κατέστη δυνατή η διεξαγωγή αυτού του σημαντικού συνεδρίου, ζητάμε από την Πολιτεία να αναλάβει την ευθύνη και να φροντίσει την ενημέρωση του πληθυσμού, διαφυλάσσοντας τις ελευθερίες και τις κατακτήσεις των γυναικών, ώστε να επιλέξουν και να επιδιώξουν την τεκνοποίηση όποτε και όπως οι ίδιες το επιθυμούν» καταλήγει στην ανακοίνωση η οργανωτική επιτροπή.

Απόσυρση των κύριων χορηγών

Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί από τον υφυπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο ότι η ΕΡΤ και το ΑΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας.

«Το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση είναι αδιαπραγμάτευτο. Οτιδήποτε θίγει την προσωπικότητα της γυναίκας και περιορίζει τον ρόλο της είναι αναχρονιστικό και απαράδεκτο. Η ΕΡΤ και το ΑΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας του πρώτου συνεδρίου γονιμότητας και αναπαραγωγικής αυτονομίας».

 

Recommended For You

About the Author: efoni