Παύλος Πολάκης: Εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ για τον Παύλο Πολάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ομόφωνα δεκτή η εισήγηση του προέδρου Αλέξη Τσίπρα να βρεθεί εκτός ψηφοδελτίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη (02.03.2023) θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία μετέχει και ο Παύλος Πολάκης, και θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, ενώ δεν τέθηκε ζήτημα διαγραφής του από το κόμμα.

Το αρμόδιο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεδρίασε με διευρυμένη σύνθεση.

«Έχω ευθύνη να προστατεύσω το κόμμα μου, εγώ αποφάσισα την παραπομπή του» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας για τον Παύλο Πολάκη, μιλώντας νωρίτερα στο συνέδριο για την Υγεία.

Στην επίμαχη ανάρτησή του, ο Παύλος Πολάκης έθετε στο στόχαστρο συγκεκριμένους δικαστές, τραπεζίτες, δημοσιογράφους αλλά και τον επικεφαλής της Αρχής Δημοσίων Εσόδων, σχολιάζοντας «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά».

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είχαν ζητήσει τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το Γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου ανακοίνωσε την απομάκρυνση Πολάκη από τη θέση του Τομεάρχη Διαφάνειας και την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Οι αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη προκάλεσαν την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Μεταξύ άλλων στοχοποιήθηκαν ανώτατοι δικαστικοί που μετείχαν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασε τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

Πέραν των ανώτατων δικαστικών, υπήρξαν αναφορές και σε δικαστικούς του άλλου Ειδικού Δικαστηρίου, όπου δικάζεται ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ στην ανάρτησή του ο βουλευτής αναφερόταν ονομαστικά και σε δημοσιογράφους και άλλους παράγοντες του δημοσίου βίου.

Η παρέμβαση έγινε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, Αντώνη Ελευθεριάνο, ο οποίος έδωσε εντολή στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Ελένη Τριανταφύλλου για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για δύο τουλάχιστον αδικήματα, αυτό της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Recommended For You

About the Author: efoni