Βελόπουλος σε Ιερώνυμο: Κανείς πολιτικός δεν πρέπει να δίνει οδηγίες στον κλήρο, αλλά ούτε η ιεραρχία στους πιστούς

Ανακοίνωση αναφορικά με τις σημερινές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου εξέδωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, στην οποία υποστηρίζει ότι «η δήλωση του Αρχιεπισκόπου εργαλειοποιείται προεκλογικά από τη ΝΔ και τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη».

Σημειώνεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος είχε σημειώσει νωρίτερα, μεταξύ άλλων, ότι «δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος ούτε αυτό που θα μας πει ο οποιοσδήποτε πολιτικός».

Ιερώνυμος: Δεν κάνουμε ό,τι μας λέει ο Βελόπουλος ή ο κάθε πολιτικός – Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο

Βελόπουλος: «Η ιεραρχία δεν πρέπει να οδηγεί τους πιστούς σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους»

«Για την Ελληνική Λύση, η Εκκλησία είναι το σύνολο του λαού, του Κλήρου και της Ιεραρχίας», αναφέρει ο κ. Βελόπουλος και επισημαίνει ότι η δήλωση του Αρχιεπισκόπου «μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους».

«Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες ούτε στον κλήρο, ούτε στην ιεραρχία. Οπως και η ιεραρχία δεν θα πρέπει να οδηγεί τους πιστούς σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους.

Δυστυχώς όμως, η δήλωση του Αρχιεπισκόπου εργαλειοποιείται προεκλογικά από τη ΝΔ και τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη», αναφέρει στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Σημειώνεται ότι η σημερινή δήλωση του Αρχιεπισκόπου ήρθε λίγες ημέρες μετά την προτροπή του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι έχουν ψηφίσει τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Σημειώνεται ότι με τη σημερινή του ανακοίνωση, ο κ. Βελόπουλος υποστηρίζει ότι η δήλωσή του παραποιήθηκε.

Recommended For You

About the Author: efoni