Πατούλης στο efoni.gr: «Δύσκολη η κατάσταση – Είμαστε επί ποδός»

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» έχει αρχίσει από το μεσημέρι της Δευτέρας να δείχνει τα… δόντια της στην Αττική, και ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, συντονίζει όλες τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του φαινομένου από το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας.

Το efoni.gr επικοινώνησε με τον κύριο Πατούλη, ο οποίος αρκέστηκε με δυο ατάκες να περιγράψει την κατάσταση που επικρατει αυτή την στιγμή στην Αττική: «Είναι δύσκολη η κατάσταση. Η Περιφέρεια είναι επί ποδός και προσπαθούμε για το καλύτερο».

Την ίδια ώρα, τα εκχιονιστικά και άλλου τύπου οχήματα της Περιφέρειας Αττικής-πάνω από 80 στον αριθμό-συνεχίζουν να δίνουν μάχη, σε συνεργασία και με την Τροχαία καθώς και τους όμορους Δήμους, προκειμένου να παραμείνουν οι κεντρικοί οδικοί άξονες της Αττικής, που είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, όπως για παράδειγμα οι λεωφόροι Κηφισίας, Μεσογείων, Κατεχάκη, Μαραθώνος, Κηφισού και Λαυρίου, ανοικτοί και προσβάσιμοι.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο ο Περιφερειάρχης απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των εκχιονιστικών μηχανημάτων.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται, κατόπιν σχετικής εντολής του Περιφερειάρχη στον καθαρισμό δρόμων, που οδηγούν σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Προς αυτή την κατεύθυνση και με δεδομένη την προτεραιότητα που δίνεται στην προσβασιμότητα των πολιτών σε δομές Υγείας, η Περιφέρεια παράλληλα με τα ερπυστριοφόρα που διαθέτει, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, έχει διασφαλίσει και έχει θέσει σε ετοιμότητα και άλλα 10 οχήματα τύπου 4χ4, προκειμένου εφόσον απαιτηθεί να συνδράμουν στη μεταφορά ασθενών ή πολιτών που έχουν εγκλωβιστεί και απαιτείται να μετακινηθούν.

Recommended For You

About the Author: efoni