Πανσέληνος στον Ζυγό στις 16 Απριλίου 2022: Πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια

Η Πανσέληνος του Απριλίου πραγματοποιείται στον άξονα Ζυγού-Κριού στις 16 Απριλίου 2022 και το ζητούμενό της είναι να βρούμε την ισορροπία στη ζωή μας και στα θέματα που μας απασχολούν με κάθε τρόπο και κάθε κόστος.

Η δυναμική της ενέργεια θα διαρκέσει τουλάχιστον τέσσερις ημέρες πριν και μετά τον σχηματισμό της και θα επηρεάσει περισσότερο όσους έχουν Ήλιο, ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 24 έως τις 28 μοίρες στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερου.

Αυτό το φεγγάρι θα μας «αναγκάσει» με κάποιον τρόπο να κάνουμε αλλαγές για να βρούμε την αρμονία που ποθούμε. Αν το προηγούμενο διάστημα υπήρξε ένταση ή πίεση με κάποιο θέμα ή σε κάποιον τομέα της ζωής σας, τώρα θα έρθει η κορύφωση και θα καταλάβετε πώς ό,τι δεν λύνεται… κόβεται. Τις ημέρες πριν την Πανσέληνο η ένταση θα είναι αυξανόμενη, μέχρι να φτάσει στο αποκορύφωμα και θα πρέπει να ληφθούν καίριες αποφάσεις και να δοθεί ένα τέλος σε ό,τι σας βασανίζει, σε ό,τι σας κρατά πίσω.

Επειδή όμως οι κύριες όψεις που σχηματίζει η Πανσέληνος, μεταξύ άλλων, είναι με τον σκοτεινό Πλούτωνα και την Έριδα, μπορεί τα πράγματα να εκτραχυνθούν και να ζήσουμε ακραίες καταστάσεις μεγάλης έντασης, έντονου θυμού και βίας. Θα έχουμε όλοι, κάποιοι περισσότερο και κάποιοι λιγότερο, έντονη την επιθυμία να αποκτήσουμε τον έλεγχο, να δείξουμε τη δύναμη μας και να επιβάλουμε το θέλω μας, ενώ θα βασιλεύουν η ζήλια, η επιθετικότητα και τα παιγνίδια ελέγχου και χειρισμού.

Πάντα κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου τα συναισθήματα μας φτάνουν στο αποκορύφωμα, δημιουργείται εσωτερική ένταση και δεν αντέχουμε τις εξωτερικές πιέσεις. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα πολλές συγκρούσεις, διαφωνίες και κρίσεις που μας εξαντλούν και μας φτάνουν στα όρια μας. Η λύση όμως είναι μία και ονομάζεται «αυτοσυγκράτηση», προκειμένου να ξεπεράσουμε τυχόν προκλήσεις είτε στη σχέση μας είτε στη δουλειά μας. Μην ξεχνάμε την ιδιότητα του ζωδίου του Ζυγού που είναι η «διπλωματία».

Οι όψεις της Πανσελήνου

Η Πανσέληνος σχηματίζει αντίθεση με την Έριδα, που είναι ένας πλανήτης νάνος όπως και ο Πλούτωνας και πήρε το όνομα της από τη θεά της έριδας και της διαμάχης. Αυτή η αντίθεση θα φέρει στο φως στοιχεία ζήλιας, κτητικότητας και χειραγώγησης. Ίσως κάποιοι άνθρωποι που θεωρούσαμε αδύναμους, τώρα να δείξουν το αληθινό τους πρόσωπο, ή μπορεί κάποια άτομα να στήσουν παγίδες και να μην καταλάβουμε το πώς και το γιατί πέσαμε θύματα τους.

Σε αυτό το κλίμα με τα υπόγεια παιγνίδια, έρχεται και το τετράγωνο με τον Πλούτωνα που βγάζει στην επιφάνεια όλα τα καταπιεσμένα συναισθήματα μας και μας οδηγεί σε ψυχαναγκαστικές και καταστροφικές συμπεριφορές και σε  παιγνίδια εξουσίας. Οι συναισθηματικοί χειρισμοί, η χειραγώγηση, τα παιγνίδια ενοχής, ο φθόνος, ο εκφοβισμός, η σεξουαλική κακοποίηση και η ενδοοικογενειακή βία, δυστυχώς θα είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν την επικαιρότητα, ενώ παράλληλα ελλοχεύει και ο κίνδυνος έντονων γεωφυσικών και μετεωρολογικών φαινομένων σε παγκόσμια κλίμακα.

Το τρίγωνο της Πανσελήνου με τον Κρόνο θα μας δώσει μια αίσθηση ευθύνης και καθήκοντος, αλλά και το θάρρος να διεκδικήσουμε τις επιθυμίες και τους στόχους μας. Μέσα σε όλη αυτή την έκρυθμη κατάσταση ίσως συνειδητοποιήσουμε ότι έπρεπε να πάρουμε κάποια «μαθήματα» για να συνεχίσουμε τη ζωή μας σε καλύτερες βάσεις και να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας.

Ας δούμε όμως πώς θα επηρεάσει η Πανσέληνος στον Ζυγό τους 12 εκπροσώπους του ζωδιακού

ΚΡΙΟΣ

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στον άξονα σας, δηλαδή στο απέναντι ζώδιο από το δικό σας, τον Ζυγό, και οι σημαντικές σας σχέσεις μπαίνουν στο στόχαστρο, ιδιαίτερα οι πολύ προσωπικές και οι επαγγελματικές. Ίσως μπείτε στη διαδικασία να κάνετε κάποιες αναθεωρήσεις ή κάποιες συνειδητοποιήσεις για τα άτομα του στενού περιβάλλοντος σας και αν δεν χειριστείτε τις καταστάσεις με ψυχραιμία και λογική, ίσως τα πράγματα φτάσουν στα άκρα. Οι εντάσεις και οι αντιπαραθέσεις όμως δεν θα σας βγάλουν πουθενά, μόνο σε ένα επώδυνο τέλος. Μπορείτε όμως να επιλέξετε μια πιο διπλωματική και διαπραγματευτική προσέγγιση σε τυχόν προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν είτε με τον σύντροφο είτε με κάποιον συνεργάτη και να βάλετε στην άκρη την παρόρμηση που σας χαρακτηρίζει, δείχνοντας σοβαρότητα και ψυχραιμία στις αποφάσεις σας. Βέβαια η αντίθεση της Πανσελήνου με την Έριδα στο ζώδιο σας ίσως βγάλει στην επιφάνεια τις ευαισθησίες και τους φόβους σας, ή μπορεί λάθη του παρελθόντος να σας ζορίζουν και να ψάχνετε απαντήσεις και λύσεις. Δεν χρειάζεται να έχετε επιθετική συμπεριφορά, ούτε απέναντι σε όσους σας πλήγωσαν ούτε στον εαυτό σας. Συγχωρήστε, ξεχάστε, αφήστε το παρελθόν και τις σχέσεις που δεν σας εκφράζουν εκεί που ανήκουν, πίσω σας. Προσέξτε περισσότερο την υγεία σας αν είστε γεννημένοι στο τελευταίο πενθήμερο του ζωδίου σας ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 24 μέχρι τις 28 μοίρες του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού ή του Αιγόκερου.

Αν δεν γνωρίζετε σε ποια μοίρα βρίσκεται το ζώδιο (Ήλιος), ο ωροσκόπος ή οι πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΤΑΥΡΟΣ

Θέματα εργασίας και υγείας υπερτονίζει η Πανσέληνος και απαιτεί να αναλάβετε δράση και να ξεμπερδεύετε με εκκρεμότητες, αλλά και με κακές συνήθειες. Ίσως υπάρχουν αλλαγές στη δουλειά ή ένταση με συναδέλφους και συνεργάτες, αλλά εσείς πρέπει να κρατηθείτε και να μην ρίξετε λάδι στη φωτιά, όσο δύσκολο και αν σας είναι. Πρέπει να δείτε πιο σοβαρά τις σχέσεις σας με ανωτέρους, συναδέλφους και υφισταμένους και να μην έχετε ως οδηγό τις εμμονές και τα πάθη σας. Μετουσιώστε την ενέργεια που έχετε για να γίνετε πιο παραγωγικοί και αποδοτικοί και όχι να δημιουργείτε «κλίμα» έντασης αυτές τις ημέρες. Βέβαια, ίσως γίνετε εσείς αποδέκτης του θυμού κάποιων ανθρώπων, χωρίς καν να φταίτε. Μπορείτε με ευγένεια να θέσετε τα όρια σας και μην χορέψετε στους ρυθμούς των άλλων. Αν όμως βγάλετε τον κακό και εριστικό εαυτό σας, θα δημιουργηθούν καταστάσεις που ίσως δεν έχουν επιστροφή. Κρατηθείτε μακριά από παρασκήνιο και βέβαια μην αποκαλύπτετε τα μυστικά σας. Παράλληλα, θα πρέπει να είστε συνεπείς απέναντι σε θέματα υγείας, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα. Εάν έχετε αγνοήσει την υγεία σας λόγω εργασιακής πίεσης, τώρα είναι η ώρα να φροντίσετε τον εαυτό σας και μην παραμελείτε εξετάσεις και τσεκάπ. Προσέξτε περισσότερο αν είστε γεννημένοι στο τελευταίο πενθήμερο του ζωδίου ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 24 μέχρι τις 28 μοίρες του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού ή του Αιγόκερου.

Αν δεν γνωρίζετε σε ποια μοίρα βρίσκεται το ζώδιο (Ήλιος), ο ωροσκόπος ή οι πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Τα θέματα μιας ερωτικής ή φιλικής σχέσης, ή θέματα παιδιών, θα σας απασχολήσουν περισσότερο με αυτό το φεγγάρι. Έχετε την ανάγκη να ξεφύγετε από τις πιέσεις των ευθυνών και να κάνετε πράγματα που σας διασκεδάζουν και σας χαλαρώνουν, όμως η σκληρή πραγματικότητα δεν σας αφήνει και πιέζεστε πολύ. Αυτό σημαίνει ότι το εσωτερικό παιδί που κρύβεται μέσα σας θα θέλει να ζήσει ανέμελες στιγμές, αλλά οι απαιτήσεις των άλλων θα σας προσγειώνουν απότομα και ίσως να έχετε έναν παραπάνω εκνευρισμό. Κάντε όμως υπομονή, μπορεί η Πανσέληνος να σας ταλαιπωρήσει λίγο, διότι όλοι γύρω σας κάτι θα θέλουν και θα απαιτούν από εσάς, αλλά τίποτα δεν είναι ικανό να χαλάσει τα σχέδια σας και να εξαντλήσει τη δημιουργικότητα σας. Αρκεί να μην σας πιάσουν τα… διαόλια σας με αυτά που ακούτε και αρχίσετε να ξεσπάτε σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα σε αυτούς που δεν σας φταίνε. Μην χάνετε την ελπίδα σας και επενδύστε τον χρόνο και την ενέργεια σας σε πράγματα που σας γεμίζουν και σας δίνουν χαρά. Μην αναλώνεστε σε δράματα άλλων και μην αφήνετε τους άλλους να σας φορέσουν τη διάθεση τους. Προσέξτε περισσότερο στις σχέσεις σας αν είστε γεννημένοι στο τελευταίο πενθήμερο του ζωδίου ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 24 μέχρι τις 28 μοίρες του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού ή του Αιγόκερου.

Αν δεν γνωρίζετε σε ποια μοίρα βρίσκεται το ζώδιο (Ήλιος), ο ωροσκόπος ή οι πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Θέματα σπιτιού και οικογένειας μπορεί να προκύψουν με την Πανσέληνο στον Ζυγό και ίσως αντιμετωπίσετε κάποιες προκλήσεις που θα δοκιμάσουν τα όρια σας και τον χαρακτήρα σας. Αν οι οικογενειακές σας σχέσεις είναι σωστές, είναι η κατάλληλη περίοδος για να ασχοληθείτε με όσους αγαπάτε και να συνδεθείτε εκ νέου αν σας έχει λείψει η φροντίδα τους. Όμως, αν υπάρχουν άτομα που σας κάνουν να νιώθετε ανασφάλεια, τότε μπορεί να ξεπηδήσουν συναισθήματα οργής και να θέσετε τα όρια σας. Με αυτό το φεγγάρι ίσως επιστρέψουν αναμνήσεις των παιδικών σας χρόνων και κάποια τραύματα που καθόρισαν τον τρόπο που σχετίζεστε με τους άλλους ώστε να τα λύσετε. Η Πανσέληνος σας καλεί να απαλλαγείτε από τα «σκουπίδια» του χθες, κυριολεκτικά και μεταφορικά, διότι όταν ζείτε με το παρελθόν καθυστερείτε το μέλλον σας. Οπότε αν κάποια άτομα «μολύνουν» τη διάθεση σας πρέπει να τα απομακρύνετε, όπως και τα πράγματα που κρατάτε στο σπίτι σας και δεν σας χρησιμεύουν, διότι εάν ο χώρος που μένετε είναι ακατάστατος και ανοργάνωτος, επηρεάζεται αρνητικά και η διάθεση σας και ο συναισθηματικός σας κόσμος. Ευκαιρία λοιπόν με αυτό το φεγγάρι να κάνετε ένα καλό ξεκαθάρισμα και να ξεφορτωθείτε ό,τι δεν είναι πλέον χρήσιμο, κάνοντας χώρο για καινούρια! Επίσης, θα σας απασχολήσει το σπίτι ως χώρος. Μπορεί να μπείτε στη διαδικασία να ασχοληθείτε με την ασφάλεια του ή να αναδιαμορφώσετε τον χώρο ή να χρειαστεί να κάνετε επισκευές. Ή μπορεί να προκύψει και μια μετακόμιση μετά από ξαφνικά γεγονότα, είτε στη δουλειά είτε στην οικογένεια. Μην αφήσετε την αβεβαιότητα να σας καταβάλει, αν χάσετε μια μάχη δεν σημαίνει ότι χάσατε τον πόλεμο. Προσέξτε περισσότερο την υγεία σας αν είστε γεννημένοι στο τελευταίο πενθήμερο του ζωδίου ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 24 μέχρι τις 28 μοίρες του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού ή του Αιγόκερου.

Αν δεν γνωρίζετε σε ποια μοίρα βρίσκεται το ζώδιο (Ήλιος), ο ωροσκόπος ή οι πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΛΕΩΝ

Με την Πανσέληνο να επηρεάζει τον 3ο Ηλιακό σας οίκο, που αφορά την επικοινωνία, τις σχέσεις με στενούς συγγενείς, τα αδέλφια σας, τους γείτονες, τους συναδέλφους και τους φίλους, ίσως θα πρέπει να επιλέξετε με μεγάλη προσοχή τα λόγια σας και τα θέματα των συζητήσεων σας, για να μην δημιουργηθούν ευτράπελα. Η κατάσταση θέλει διπλωματία και σωστούς χειρισμούς, διότι το φεγγάρι μπορεί να δυναμιτίσει τα πράγματα και θα είναι πολύ εύκολο να ειπωθεί η λάθος λέξη που θα πυροδοτήσει καβγάδες και συγκρούσεις που δεν θα έχουν κανένα νόημα και δεν θα καταλήξουν πουθενά, παρά μόνο σε πίκρα, σε απωθημένα και παράπονα. Το χιούμορ και τα υπονοούμενα δεν ενδείκνυνται, διότι μπορεί εύκολα να παρεξηγηθούν και αυτό αφορά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προσέξτε τι γράφετε, τι λέτε και τι απαντάτε, για να γλιτώσετε τα παρατράγουδα. Επίσης, μπορεί να υπάρχουν αυξημένες επαφές και συζητήσεις για δουλειά ή να προκύψει ένα οικονομικό θέμα που θα σας απασχολήσει. Ο κυβερνήτης σας ο Ήλιος βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Πανσέληνο και αυτό δείχνει ότι ίσως υπάρξουν εμπόδια ή κάποια ζητήματα στο σπίτι ή την οικογένεια που πρέπει να λύσετε. Επίσης μπορεί να αισθάνεστε ότι όλοι σας ενοχλούν και δεν σας αφήνουν να προοδεύσετε, να ταξιδέψετε, να μελετήσετε ή να ασχοληθείτε με ό,τι εσείς θέλετε. Κάντε υπομονή όμως και μην ξεσπάτε τον θυμό σας. Αν μιλήσετε μέσα από την καρδιά σας μπορεί να τακτοποιήσετε τις διαφορές που έχετε με τους άλλους και όχι να τις οξύνετε. Προσοχή με το μεταφορικό σας μέσο, μην βιάζεστε όταν οδηγείτε και μην απαντάτε σε προκλήσεις στον δρόμο. Προσέξτε περισσότερο αν είστε γεννημένοι στο τελευταίο πενθήμερο του ζωδίου ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 24 μέχρι τις 28 μοίρες του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού ή του Αιγόκερου.

Αν δεν γνωρίζετε σε ποια μοίρα βρίσκεται το ζώδιο (Ήλιος), ο ωροσκόπος ή οι πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Θέματα που σχετίζονται με τα οικονομικά σας έρχονται στο προσκήνιο με αυτή την Πανσέληνο και σας βασανίζουν, ειδικά αν υπάρχει μια οφειλή ή ένα χρέος που δεν έχετε ακόμη διακανονίσει. Αυτό θα πυροδοτήσει τις ανασφάλειες σας και θα ψάχνετε να βρείτε σταθερότητα. Μπορεί να κλονιστεί η αυτοπεποίθηση σας, να σκέφτεστε ότι δεν εκτιμάται η αξία σας και ότι η δουλειά σας δεν αμείβεται ανάλογα της προσφοράς σας και να ψάχνετε τρόπους να αυξήσετε το εισόδημα σας. Όμως, δεν είναι το κατάλληλο φεγγάρι για να θέσετε τέτοια θέματα (αύξησης), ούτε να αρχίσετε την ασταμάτητη γκρίνια σας, αφού το μόνο που θα καταφέρετε είναι να ανάψετε φωτιές και να ακούσετε ίσως κάτι που θα σας ρίξει περισσότερο ψυχολογικά. Πάρτε τον χρόνο σας, αποφύγετε τις ρήξεις και τις διεκδικήσεις και αποστασιοποιηθείτε από περιβάλλοντα που μυρίζουν μπαρούτι. Να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι όλοι θα είναι έτοιμοι για καβγά, οπότε οι εντάσεις μπορεί να προκληθούν από το πουθενά. Ακόμη, μπορεί να σας πιάσει το παράπονο και να ζητάτε επιβεβαίωση στις σχέσεις, αλλά μην το κάνετε με τέτοιο τρόπο που να φέρει το ταίρι σας στα όρια του. Χαλαρώστε και ηρεμίστε. Αφήστε τις συζητήσεις και τις απαιτήσεις για άλλη στιγμή, τώρα δεν είναι το κατάλληλο διάστημα. Μην παραμελείτε την υγεία σας και τη φυσική σας κατάσταση. Προσέξτε περισσότερο αν είστε γεννημένοι στο τελευταίο πενθήμερο του ζωδίου ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 24 μέχρι τις 28 μοίρες του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού ή του Αιγόκερου.

Αν δεν γνωρίζετε σε ποια μοίρα βρίσκεται το ζώδιο (Ήλιος), ο ωροσκόπος ή οι πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΖΥΓΟΣ

Είστε οι οικοδεσπότες της Πανσελήνου και η επιρροή που δέχεστε είναι ιδιαίτερα έντονη, τόσο στις προσωπικές σας σχέσεις όσο και στις συνεργασίες σας. Είναι η περίοδος που θα κάνετε τον απολογισμό σας και θα πάρετε αποφάσεις για τη μακροβιότητά τους, είτε αρνητικά είτε θετικά. Δηλαδή, αν κάποιοι νιώθετε ότι έχει χαθεί ο ενθουσιασμός και το πάθος από μια σχέση και ότι έχετε χάσει το ενδιαφέρον και τον εαυτό σας, τότε θα δώσετε ένα τέλος. Το ίδιο μπορεί να προκύπτει και σε μια συνεργασία. Αν όμως είστε ευτυχισμένοι, τότε θα πάρετε την απόφαση να πάτε τη σχέση ένα βήμα παρακάτω. Αν είστε γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο, μπορεί να νιώθετε τεράστια ένταση μέσα σας, ενώ μπορεί να υπάρχουν από το περιβάλλον σας επιθέσεις προς το πρόσωπο σας και αμφισβήτηση. Όμως, αν αντιδράσετε με θυμό, με παρόρμηση και χωρίς να επεξεργαστείτε με λογική ό,τι προκύπτει, τότε τα πράγματα μπορεί να γίνουν χειρότερα. Αν θέλετε να κάνετε αντεπίθεση ή απλώς να διεκδικήσετε το δίκιο σας, χρειάζεται να είστε καλά οργανωμένοι και χωρίς φόβο και πάθος να προχωρήσετε στον στόχο! Το παρελθόν μπορεί να επιστρέψει μαζί με τα φαντάσματα του και κάποιες σκέψεις να στοιχειώσουν τη διάθεση σας. Ίσως να σκέφτεστε τα λάθη και τα πάθη σας, αλλά αυτό δεν θα σας βγάλει πουθενά. Μην κολλάτε, αφήστε τις πληγές πίσω και κοιτάξτε πώς θα πορευτείτε στο μέλλον δίχως βαρίδια. Η Πανσέληνος θα σας βοηθήσει να απομακρυνθείτε από σχέσεις που σας βαραίνουν και να αναγνωρίσετε τους εχθρούς σας ή τους ανθρώπους που σαμποτάρουν την ευτυχία σας με χειρισμούς και παιχνίδια ελέγχου και εξουσίας. Αξιοποιήστε την ενέργεια του φεγγαριού και ακολουθήστε τη διαίσθησή σας που θα είναι αυξημένη. Προσοχή και στην υγεία, αλλά και στην τάση για μικρατυχήματα. Προσέξτε περισσότερο αν είστε γεννημένοι στο τελευταίο πενθήμερο του ζωδίου ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 24 μέχρι τις 28 μοίρες του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού ή του Αιγόκερου.

Αν δεν γνωρίζετε σε ποια μοίρα βρίσκεται το ζώδιο (Ήλιος), ο ωροσκόπος ή οι πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ψυχολογική και μεταμορφωτική είναι κυρίως η επιρροή της Πανσελήνου, που αγγίζει τον πιο εσωτερικό και συναισθηματικό οίκο του Ηλιακού σας ωροσκοπίου και ίσως αυτό το φεγγάρι παίξει με το μυαλό και τα νεύρα σας. Ίσως το φεγγάρι σας προκαλέσει τάσεις φυγής ή μάλλον διαφυγής από τη δύσκολη πραγματικότητα και καθημερινότητα που μπορεί να βιώνετε. Είναι όμως μια Πανσέληνος που δείχνει και μυστικές διεργασίες. Δεν αποκλείεται λοιπόν να υπάρχει ένα παρασκήνιο στη δουλειά και να σας πιέζει πολύ, αφού το διαισθάνεστε, αλλά δεν μπορείτε να το αποδείξετε προς το παρόν. Ή ενδέχεται να εργάζεστε κρυφά σε κάποιο πρότζεκτ ή να έχετε εμπλακεί σε κάποια σχέση που πρέπει να μείνει μακριά από αδιάκριτα βλέμματα και είτε δεν μπορείτε να το διαχειριστείτε είτε φοβάστε τις συνέπειες της πιθανής αποκάλυψης. Όμως θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, διότι η Πανσέληνος κρύβει παγίδες και ίσως φέρει στο φως κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα. Ακόμη, είναι σημαντικό να προστατέψετε την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση, αναλαμβάνοντας ένα πιο ενεργό ρόλο στη διαχείριση του χρόνου που αφιερώνετε στον εαυτό σας και υιοθετώντας πιο υγιεινούς τρόπους ζωής. Η αντίθεση που σχηματίζει η Πανσέληνος με την Έριδα και το τετράγωνο με τον Πλούτωνα, που είναι και κυβερνήτης σας, ίσως σας κάνει να αμφισβητήσετε άτομα που βρίσκονται δίπλα σας, να κάνετε δεύτερες σκέψεις για συνεργασίες και σχέσεις και μπορεί να μπείτε και σε παιγνίδια εξουσίας. Όμως πολλές φορές είναι πιο σοφό να κάνετε ένα βήμα πίσω, από το να διεκδικείτε άτομα και καταστάσεις που είναι αρρωστημένες. Είναι καλύτερα λοιπόν να υποχωρήσετε και να μειώσετε τις απώλειές σας, από το να μπείτε σε έναν πόλεμο για να κατακτήσετε κάτι που ουσιαστικά δεν έχει αξία. Αν βλέπετε ότι πιέζεστε και μπλοκάρει το μυαλό σας, μία είναι η λύση: να ζητήσετε τη βοήθεια των στενών σας φίλων, που θα τρέξουν να σας υποστηρίξουν και να σταθούν στο πλάι σας. Αυτό το φεγγάρι θα σας δώσει την ευκαιρία να αναγεννηθείτε, αφήνοντας πίσω σας ό,τι δεν λειτουργεί. Προσέξτε περισσότερο αν είστε γεννημένοι στο τελευταίο πενθήμερο του ζωδίου ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 24 μέχρι τις 28 μοίρες του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού ή του Αιγόκερου.

Αν δεν γνωρίζετε σε ποια μοίρα βρίσκεται το ζώδιο (Ήλιος), ο ωροσκόπος ή οι πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η Πανσέληνος επηρεάζει τον 11ο οίκο στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο που σχετίζεται με τους φίλους σας, τον κοινωνικό σας κύκλο και τις ομάδες στις οποίες είστε μέλη, αλλά εξ αντανακλάσεως θα δοκιμάσει και τις ερωτικές σας σχέσεις. Οπότε προσέξτε τις εντάσεις που θα δημιουργηθούν με άτομα του περιβάλλοντος σας, οι οποίες μπορεί να ξεκινήσουν από μια μικρή αφορμή (μπορεί και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) και να εξελιχθεί σε καταιγισμό κατηγοριών και εκατέρωθεν επιθέσεις. Με αυτό το φεγγάρι και μια λάθος λέξη μπορεί να αρκεί για να ανάψουν τα αίματα και αυτό μπορεί να συμβεί και στις ερωτικές σας σχέσεις, καθώς μπορεί ο σύντροφός σας να σας ζητήσει κάτι ή να σας πει μια κουβέντα παραπάνω και εσείς να πιεστείτε και να ξεσπάσατε για όλα όσα έχουν γίνει στη σχέση σας από την πρώτη μέρα που γνωριστήκατε. Επίσης, μπορεί κάποιος συνεργάτης ή φίλος να σας ζητήσει μία χάρη ή να μεσολαβήσετε για κάτι ή να χρειαστεί τις συμβουλές σας ή τη συμπαράσταση σας για κάποιο πρόβλημα και τελικά να μην τους αρέσει η στάση σας ή τα λόγια σας και να βγουν στην επιφάνεια απωθημένα που να σας δημιουργήσουν ενοχές και πίεση. Ίσως νιώσετε κατά τη διάρκεια αυτής της Πανσελήνου ότι κανείς δεν σας καταλαβαίνει ή ότι δεν έχετε γύρω σας τα σωστά άτομα και να συνειδητοποιήσετε ότι οι επιλογές σας δεν ταιριάζουν με τα θέλω σας. Δεν χρειάζεται να βγάλετε τη χολή σας, ούτε να εισπράξετε τον αρνητισμό των άλλων. Απομακρυνθείτε από όσους δεν σας εκτιμούν και προσφέρετε τον χρόνο σας μόνο στους αληθινούς σας φίλους και όσους σας αγαπούν και με αυτούς μπορείτε να περάσετε πολύ ωραίες στιγμές. Εξάλλου έχετε την οξυδέρκεια που σας επιτρέπει να καταλάβετε τη διαφορά μεταξύ των τοξικών και των θετικών ανθρώπων στη ζωή σας. Προσέξτε περισσότερο αν είστε γεννημένοι στο τελευταίο πενθήμερο του ζωδίου ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 24 μέχρι τις 28 μοίρες του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού ή του Αιγόκερου.

Αν δεν γνωρίζετε σε ποια μοίρα βρίσκεται το ζώδιο (Ήλιος), ο ωροσκόπος ή οι πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η Πανσέληνος φέρνει απαιτήσεις και πολλές υποχρεώσεις, τόσο στη δουλειά όσο και στο σπίτι, και οι εντάσεις δεν θα λείψουν αν δεν βρείτε τη χρυσή τομή ανάμεσα στην καριέρα και την οικογενειακή ζωή. Από τη μία έχετε την αγωνία σας για το μέλλον των επαγγελματικών σας και αφιερώνετε πάρα πολλές ώρες στη δουλειά και από την άλλη οι δικοί σας διεκδικούν τη συντροφιά και τον χρόνο σας και αισθάνεστε σαν να σας τραβάνε σε δύο πλευρές και ότι πρέπει να μοιραστείτε σε κομμάτια. Όλη αυτή η κατάσταση σας δημιουργεί έντονο στρες, νιώθετε ότι κανείς δεν σας καταλαβαίνει και σας πιάνει απογοήτευση. Το φεγγάρι όμως θα σας βγάλει έντονο εκνευρισμό και ίσως δεν θα μπορέσετε να αποφύγετε τις συγκρούσεις. Δείξτε λίγο υπομονή και εξηγήστε τι σας συμβαίνει. Μην το κρατήσετε μέσα σας, απλά κάντε το κόσμια, εξάλλου οι καβγάδες δεν φέρνουν λύσεις, ίσα-ίσα κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Η Πανσέληνος φέρνει και έντονες συνειδητοποιήσεις σχετικά με το τι μπορείτε να κάνετε σε καταστάσεις που σας πιέζουν, είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά. Ίσως το μυαλό πλημμυρίζει από σκέψεις και παράπονα για το παρελθόν και νιώθετε ότι δεν έχετε καταφέρει όλα όσα θέλατε, παρότι έχετε κάνει μεγάλη προσπάθεια. Όμως δεν πρέπει να είστε τόσο σκληροί με τον εαυτό σας και βέβαια να μην συγκρίνεστε με τους άλλους. Αν θέλετε να κοιτάξετε πίσω, κάντε το σωστά. Δείτε από πού ξεκινήσατε, πού έχετε φτάσει και τι πρόοδο έχετε κάνει. Μπορεί να μην φτάσατε στην κορυφή, αλλά σίγουρα έχετε καταφέρει πολλά. Αναγνωρίστε την αξία σας, πιστέψτε στον εαυτό σας, επαναξιολογήσετε τις στρατηγικές σας και συνεχίστε τις προσπάθειες για φτάσετε στον στόχο σας, αφήνοντας όμως στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όσους σας πόνεσαν και σας πλήγωσαν. Μην ασχολείστε άλλο μαζί τους. Προσέξτε περισσότερο την υγεία σας αν είστε γεννημένοι στο τελευταίο πενθήμερο του ζωδίου ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 24 μέχρι τις 28 μοίρες του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού ή του Αιγόκερου.

Αν δεν γνωρίζετε σε ποια μοίρα βρίσκεται το ζώδιο (Ήλιος), ο ωροσκόπος ή οι πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Οι σπουδές, τα επαγγελματικά σας σχέδια, κάποιο ταξίδι που σχεδιάζετε, αλλά και θέματα που αφορούν νομικές διεκδικήσεις επηρεάζει η Πανσέληνος και ίσως δημιουργηθούν πιέσεις και εντάσεις. Αν νιώθετε ότι κάποιο από τα παραπάνω θέματα καθυστερεί ή χωλαίνει, θα προσπαθήσετε να εντείνετε τις προσπάθειες σας, όμως θα πρέπει να το κάνετε ψύχραιμα και χωρίς ανυπομονησία, διότι όσο εσείς πιέζετε τόσο οι άλλοι θα αντιστέκονται. Το βλέμμα και το μυαλό σας είναι στραμμένο στα μελλοντικά σας σχέδια και πώς θα λύσετε τα προβλήματα που σας πιέζουν ασφυκτικά. Όμως, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε τι πήγε λάθος και δεν έχετε τα αποτελέσματα που θέλατε και μόνο τότε θα μπορέσετε να επανασχεδιάσετε τα μελλοντικά σας σχέδια, κάνοντας και τις διορθωτικές κινήσεις που επιβάλλονται. Μην αρχίσετε να επιρρίπτετε ευθύνες από δω και από κει, διότι με αυτό το φεγγάρι δεν έχει κανείς την αντοχή να πιέζεται από τους άλλους και τα λόγια εύκολα θα παρεξηγούνται όπως και οι προθέσεις. Ο άκομψος τρόπος και τα βαριά λόγια δεν περνάνε με αυτή την Πανσέληνο, καθώς δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που μπορούν να λύσουν. Προσέξτε περισσότερο αν είστε γεννημένοι στο τελευταίο πενθήμερο του ζωδίου ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 24 μέχρι τις 28 μοίρες του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού ή του Αιγόκερου.

Αν δεν γνωρίζετε σε ποια μοίρα βρίσκεται το ζώδιο (Ήλιος), ο ωροσκόπος ή οι πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΙΧΘΥΕΣ

Η Πανσέληνος φέρνει σε πρώτο πλάνο τα οικονομικά, τις σχέσεις και τις συνεργασίες και αν δεν κάνετε τους σωστούς χειρισμούς μπορεί να παρουσιαστούν έντονα προβλήματα. Αν υπάρχουν χρέη, διακανονισμούς που δεν τηρούνται, μυστικές συμφωνίες που κάνατε εσείς ή έγιναν πίσω από την πλάτη σας ή κρατάτε μυστικά κονδύλια από τους συνεργάτες ή τον σύντροφό σας, υπάρχει ο κίνδυνος να βγουν όλα στη φόρα και να υπάρξει ντόμινο εξελίξεων, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τα χρήματα, αλλά και τις σχέσεις και τις συνεργασίες σας. Γενικά, δεν είναι μια χαλαρή Πανσέληνος, αφού οι υποχρεώσεις και τα προβλήματα θα σας πιέζουν ασφυκτικά και θα ζητάνε λύσεις. Προσπαθήστε όσο μπορείτε να προστατεύσετε τα μυστικά σας, αλλά και τα όρια σας. Τα συναισθήματα σας μπορεί να είναι έντονα κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου και να σας βγουν ευαισθησίες και παράπονα, ή να τεθούν θέματα εμπιστοσύνης στη σχέση σας, ή μπορεί και να σας βγει μια ενοχική συμπεριφορά. Γενικά θα είστε κυκλοθυμικοί και ίσως να πάρετε αποφάσεις βασιζόμενοι σε συναισθηματικές ανασφάλειες και οι άλλοι γύρω σας να μην ξέρουν πώς να σας αντιμετωπίσουν. Δεν χρειάζεται όμως ούτε να πιεστείτε ούτε να πιέσετε, εσείς ξέρετε πολύ καλά μέσα σας τι θα σας κάνει να αισθανθείτε ασφάλεια, οπότε ακολουθήστε τη διαίσθηση σας και μην αφήσετε τους άλλους να σας κάνουν να αισθάνεστε ενοχές και να παίζουν με τις ευαισθησίες σας. Επίσης, προσέξτε σε θέματα υγείας. Μην αφήνετε ενοχλήσεις και σημάδια κόπωσης δίχως να τα ελέγξετε. Προσέξτε περισσότερο αν είστε γεννημένοι στο τελευταίο πενθήμερο του ζωδίου ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 24 μέχρι τις 28 μοίρες του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού ή του Αιγόκερου.

Αν δεν γνωρίζετε σε ποια μοίρα βρίσκεται το ζώδιο (Ήλιος), ο ωροσκόπος ή οι πλανήτες σας πατήστε εδώ.

Πηγή: asibiliou.gr

Recommended For You

About the Author: efoni