Οικονόμου: Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την καθημερινότητα των πολιτών.

Όπως σχολίασε (ΕΡΤ) «έχουμε αχαρτογράφητα νερά μπροστά μας και έτσι πρέπει κάθε φορά με τρόπο συνετό, και της κοινωνίας, αλλά και που να απαντάς τις απαιτήσεις και τις ανάγκες των πολιτών, μια υπεύθυνη και σοβαρή κυβέρνηση λοιπόν δεν μπορεί να αγνοήσει αυτήν την πραγματικότητα και την ανάγκη να μην τιναχτεί στον αέρα οικονομία.

Αναφερόμενος στην ακρίβεια, ο κ. Οικονόμου εστίασε στους ελέγχους που πραγματοποιούνται τονίζοντας πως: «Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί παρεμβαίνουν ώστε να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια» ενώ συνεχίζοντας για τον κατώτατο μισθό σημείωσε ότι «H αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι σημαντική και θα γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες. Πλησιάζοντας προς την 1 Μαΐου θα έχουμε τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την αύξηση του κατώτατου μισθού.. Θα συνεχιστεί η πολιτική μας που δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας».

Για την πανδημία, ειδικά μπροστά στην τουριστική περίοδο, ανέφερε ότι ο βαθμός ανοσίας έχει προχωρήσει είτε λόγω νόσησης, είτε λόγω του εμβολιασμού και η επιτροπή των ειδικών αξιολογεί τα στοιχεία και εισηγείται ώστε να λειτουργήσουμε σε συνθήκες ασφάλειας. Έχουμε επιτύχει να άρουμε εμπόδια και περιορισμούς που υπήρχαν. Το Σεπτέμβριο θα επαναξιολογήσουμε τα μέτρα, ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Επιδότηση καυσίμων με κωδικούς Taxisnet

1ο βήμα: Όταν θα ανοίξει η πλατφόρμα, οι δικαιούχοι θα αυθεντικοποιηθούν τα στοιχεία τους με τους προσωπικούς κωδικούς Taxisnet και στη συνέχεια θα εισέρχονται στην εφαρμογή. Θα χρειαστείτε τα εξής στοιχεία:

  • Διεύθυνση e-mail
  • Αριθμός κινητού τηλεφώνου
  • Αριθμός προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού

2ο βήμα: Θα πρέπει να επιλέξετε:

  • είτε την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του ανωτέρω χρηματικού ποσού σε αυτήν,
  • είτε την πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό

3ο βήμα: Εξαργυρώνετε την επιδότηση σε πρατήριο βενζίνης.

Αίτηση για κουπόνι βενζίνης χωρίς αίτηση στο gov.gr

Ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλει αίτηση και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Η «παγίδα» των έξτρα 5 ευρώ για καύσιμα

Όσοι επιλέξουν να πάρουν το επίδομα για καύσιμα μέσω ψηφιακής κάρτας που μπορούν να αποθηκεύσουν στο smartphone τους, θα έχουν μεν έξτρα 5 ευρώ, ωστόσο, θα έχουν και ημερομηνία λήξης χρήσης του κουπονιού μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022.

Η απαραίτητη προϋπόθεση

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν στην κατοχή τους όχημα, μοτοσικλέτα ή μοτοποδήλατο κατά πλήρη κυριότητα συγκυριότητα ή leasing το οποίο θα πρέπει να βρίσκεται σε κυκλοφορία να είναι ασφαλισμένο και να μην έχει οφειλές για τέλη κυκλοφορίας.

Δικαιούχοι για το κουπόνι βενζίνης

Δικαιούχοι για την επιδότηση καυσίμων είναι κάθε φυσικό πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ.

Recommended For You

About the Author: efoni