Ο Σταμάτης Παπαθανασίου νέος Πρόεδρος της Κοινότητας Κερατέας

Μετά από δύο χρόνια λειτουργίας του ανεξάρτητου Συμβουλίου Κοινότητας Κερατέας, η προεδρία της κοινότητας αλλάζει, όπως και κάποια μέλη του.
Συγκεκριμένα, μετά την παραίτηση για λόγους υγείας του Απόστολου Ζορμπά από την προεδρία της Κοινότητας, νέος πρόεδρος ορίστηκε μεταξύ των μελών του, για την επόμενη διετία ο Σταμάτης Παπαθανασίου. Επίσης, μετά την παραίτηση των μελών Αντώνη Μυλωνά και Ελένης Ρουμπάνη για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους, στο συμβούλιο εισήχθησαν οι πρώτοι επιλαχόντες Νεκτάριος Μωραΐτης και Λιανού Τυχερή.

Η νέα σύνθεση του Συμβουλίου Κοινότητας Κερατέας είναι:
Πρόεδρος: Σταμάτης Παπαθανασίου
Μέλη: Απόστολος Ζορμπάς, Λιούμης Κωνσταντίνος, Ορφανίδη Δέσποινα, Λιάπη Σταματίνα, Χατζηδιαμαντής Γεώργιος, Αντωνίου Ιωάννα, Μωραΐτης Νεκτάριος, Λιανού Τυχερή, Κρητικού – Αραμπατζή Μαρία και Καταφυγή – Εμμανουηλίδου Δέσποινα.

Με την ανανεωμένη σύνθεση του Συμβουλίου της Κοινότητας Κερατέας, ξεκινάει μια διετής θητεία με νέο γνώμονα και αλλαγή πλεύσης, που σκοπό έχει, τόσο να προσφέρει στην επίλυση των προβλημάτων της Κερατέας, όσο και να διεκδικήσει αυτά που αξίζουν στην πόλη μας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει χάσει όχι μόνο τον δρόμο της ανάπτυξης αλλά και της καθημερινής ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

Τέλος, δημοσιοποιούμε τις προτάσεις που στείλαμε στον Δήμο Λαυρεωτικής για τον προϋπολογισμό του 2022, οι οποίες στην πλειοψηφία τους δυστυχώς δεν υιοθετήθηκαν:
1. Αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων του Πανείου Όρους για δραστηριότητες και αναψυχή, ήτοι ανάθεση χωροταξικής μελέτης του στρατοπέδου ιδιοκτησίας ΓΕΑ 2 και πρόταση προς το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας προκειμένου να προχωρήσει η παραχώρηση και αξιοποίηση του χώρου, χάραξη και διάνοιξη μονοπατιών για τη δημιουργία πεζοπορικών διαδρομών καθώς και αξιοποίηση του σπηλαίου που χαρακτηρίζεται ως σπήλαιο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και ομορφιάς. Προϋπολογισθέν κόστος: 20.000€
2. Αρίθμηση & Ονοματοδοσία οδών Κοινότητας Κερατέας. Στην πόλη έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα από την έλλειψη αρίθμησης σε πολλές οδούς, αλλά και λανθασμένη αρίθμηση σε αρκετές από αυτές. Προϋπολογισθέν κόστος: 60.000 €.
3. Δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής κατάθεσης καθημερινών αιτημάτων πολιτών και πενταψήφιου αριθμού εξυπηρέτησης – καταχώρησης αιτημάτων πολιτών. Η πλατφόρμα αυτή πρέπει άμεσα να σχεδιαστεί, να λειτουργήσει και να συνδεθεί με όλες τις υπηρεσίες του δήμου, ώστε να υπάρχει παρακολούθηση κάθε αιτήματος από τους πολίτες. Προϋπολογισθέν κόστος: 10.000 €.
4. Οργάνωση και προβολή ιστορικού αρχείου Κερατέας. Το ιστορικό αρχείο της πόλης, το οποίο είναι εγκαταλελειμμένο στο υπόγειο του δημοτικού καταστήματος πρέπει να συντηρηθεί, να ταξινομηθεί, να ψηφιοποιηθεί και να προβληθεί. Προϋπολογισθέν κόστος: 10.000 €.
5. Δημιουργία Βιβλιοθήκης και Κέντρου Νεότητας Κερατέας στο ισόγειο του κτιρίου Δροσόπουλου. Η Βιβλιοθήκη – Κέντρο Νεότητας αποτελεί διαχρονικό και αναγκαίο έργο για την πόλη, αφού ο χώρος είναι διαθέσιμος και αφιερωμένος γι’ αυτή τη χρήση. Το ισόγειο του κτιρίου Δροσόπουλου πρέπει να εξοπλιστεί με βιβλιοστάσια, γραφεία και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ώστε να αποτελεί χώρο μελέτης – επικοινωνίας και δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο για μαθητές και φοιτητές. Προϋπολογισθέν κόστος: 40.000 €.
6. Δημιουργία ανοικτών χώρων με όργανα άθλησης εξωτερικού χώρου και διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων για παιδιά ή και ενήλικες. Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε υπάρχοντες χώρους ιδιοκτησίας του δήμου αναμορφώνοντάς τους κατάλληλα όπως δημοτικά οικόπεδα, παρκάκια, αλσύλλια, πλατείες εντός του κορμού της πόλης αλλά και των οικισμών. Προϋπολογισθέν κόστος: 100.000 €.
7. Έκδοση πολιτιστικού – θρησκευτικού χάρτη περιοχής. Αυτός ο χάρτης θα αποτελέσει οδηγό προβολής και προώθησης του πολιτιστικού και θρησκευτικού πλούτου της περιοχής και θα περιλαμβάνει όλα τα αρχαιολογικά, πολιτιστικά, λαογραφικά & θρησκευτικά σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής. Προϋπολογισθέν κόστος: 20.000 €.
8. Υλοποίηση και θεσμοθέτηση φεστιβάλ τοπικών προϊόντων. Το Φεστιβάλ Μελιού Κερατέας έχει πλέον χάσει το χαρακτήρα προβολής και προώθησης τοπικών προϊόντων. Είναι επιτακτική η ανάγκη να θεσμοθετηθεί ένα νέο φεστιβάλ, όπου θα συμμετέχουν όλοι οι παραγωγοί και φορείς της Κερατέας. Προϋπολογισθέν κόστος: 40.000 €.
9. Επισκευή, ανάδειξη και επαναχρησιμοποίηση των παλιών Σιδηροδρομικών Σταθμών Κερατέας και Δασκαλειού και των προαύλιων χώρων τους σε συνεργασία με τους Φίλους των Σιδηροδρόμων. Τα κτίρια αυτά είναι μοναδικά και πρέπει να αναστηλωθούν πριν είναι αργά!!! Προέχει η εκπόνηση μελέτης και στη συνέχεια η υλοποίηση αυτής. Προϋπολογισθέν κόστος μελέτης : 25.000 € & Υλοποίησης έργου: 100.000€.
10. Δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας καθημερινής και συχνής σύνδεσης της Κερατέας με βασικούς οικισμούς με στόχο την εξυπηρέτηση των κατοίκων των οικισμών και την τόνωση των εμπορικών καταστημάτων της πόλης. Προϋπολογισθέν κόστος: €50.000 (αφορά μόνο το κόστος λειτουργίας και όχι την απόκτηση των μεταφορικών μέσων).
11. Εφαρμογή σχεδίου φύλαξης οικισμών και πόλης, προχωρώντας στην υπογραφή σύμβασης με εταιρεία υπηρεσιών φύλαξης, η οποία θα αναλάβει να εκτελεί συνεχείς περιπολίες πεζή ή με αυτοκίνητο στην πόλη και στους οικισμούς της κοινότητας. Προϋπολογισθέν κόστος: €60.000.
12. Ίδρυση γραφείου τόνωσης τοπικής επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με το φορέα διαχείρισης του ΒΙΟΠΑ. Προϋπολογισθέν κόστος: €25.000.
13. Μίσθωση, επισκευή και λειτουργία μεγάλου χώρου (π.χ. κτίριο κινηματογράφου Προκόβα) και χρησιμοποίησή του ως χώρος εκδηλώσεων, ομιλιών, παραστάσεων κλπ. Προϋπολογισθέν κόστος: €120.000.
14. Δημιουργία Wi-Fi Hot Spots σε επιλεγμένους δημόσιους χώρους συγκέντρωσης νέων. Προϋπολογισθέν κόστος: €30.000.
15. Δημιουργία βατήρα με οριοθετημένο χώρο πρόσβασης στο άκρως επικίνδυνο σημείο καταδύσεων στην Κακή Θάλασσα (βράχος 9 μέτρων) για λόγους ασφαλείας. Προϋπολογισθέν κόστος: €30.000.
16. Μελέτη και ανακατασκευή του υπαίθριου θεάτρου πίσω από το κτίριο Δροσόπουλου για αύξηση της χωρητικότητάς του καθώς και διαμόρφωση του χώρου της σκηνής, για την λειτουργία του ως ένα ολοκληρωμένο ανοικτό θέατρο πόλης. Προϋπολογισθέν κόστος: €60.000.

Καλή χρονιά με υγεία, ευτυχία και πρόοδο!

Εκ μέρους της Κοινότητας Κερατέας

Ο Πρόεδρος
Σταμάτιος Παπαθανασίου

Recommended For You

About the Author: efoni