Ουραγός η Ανατολική Αττική στους εμβολιασμούς

Ουραγός εμφανίζεται να είναι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Ανατολική Αττική στους εμβολιασμένους πολίτες, αφού μόνο το 21,97% έχει εμβολιαστεί με μια δόση, όμως ακόμα πιο σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι μόνο το 15,88% είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Δυστυχώς, οι αγωνιώδεις προσπάθειες των ειδικών επιστημόνων του Υπουργείου Υγείας δεν έχουν μέχρι σήμερα το ανάλογο αποτέλεσμα με τα κρούσματα να ανεβαίνουν με ταχύτατους ρυθμούς και το 4ο κύμα της πανδημίας να είναι προ των πυλών…

Σε ένα τιτάνιο αγώνα για την ενημέρωση των πολιτών της Ανατολικής Αττικής, στο θέμα της πανδημίας και στην αναγκαιότητα να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι, έχει επιδοθεί η Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.

Με συνεχείς τηλεδιασκέψεις, λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ο κ. Πατούλης ενημερώνει τους Δημάρχους της Ανατολικής Αττικής και τους εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους Υγείας των Δήμων για την αναγκαιότητα συνεχούς ενημέρωσης των δημοτών και των κατοίκων για την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων και τους εμβολιασμούς.

Δυστυχώς όμως όπως μας πληροφόρησαν άνθρωποι που έχουν στενή επαφή με τον Περιφερείαρχη Γιώργο Πατούλη υπάρχουν Δήμοι της Ανατολικής Αττικής που δεν δείχνει να τους πολυενδιαφέρει το θέμα, με αποτέλεσμα και τα τραγικά χαμηλά ποσοστά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Δήμος Μαραθώνος, όπου στις τελευταίες 4 τηλεδιασκέψεις της Περιφέρειας Αττικής για την πανδημία, δεν συμμετείχε, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, κανείς εκπρόσωπος του, ο Δήμαρχος, ή ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Υγείας.

Και η επιβεβαίωση δεν άργησε να έρθει από την πολύ χαμηλή συμμετοχή στην πρόσφατη διενέργεια δωρεάν rapid test στη Νέα Μάκρη όπου εξετάστηκαν μόνο 128 άτομα.

Recommended For You

About the Author: efoni