Κορονοϊός: «Ύμνοι» Spiegel για το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ελλάδας – «Δουλεύει σαν ρολόι»

Σε ρεπορτάζ για την πορεία των εμβολιασμών και την εικόνα της πανδημίας σε διάφορες χώρες, το Spiegel αναφέρεται και στην Ελλάδα.

«Η εκστρατεία εμβολιασμού συνεχίζεται σαν ρολόι. Σε μια ιστοσελίδα της κυβέρνησης μπορεί κάποιος να κλείσει ραντεβού, συχνά μπορεί ακόμη και να επιλέξει το προτιμώμενο εμβόλιο. Στα κέντρα εμβολιασμού η αναμονή είναι σύντομη, σε είκοσι λεπτά έχει τελειώσει η διαδικασία. Μια μέρα μετά τη δεύτερη δόση μπορεί κανείς να λάβει πιστοποιητικό εμβολιασμού. Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία, το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων είναι περίπου 38%, ακριβώς κάτω από το αντίστοιχο ποσοστό στη Γερμανία. Αυτή η αποτελεσματικότητα μπορεί να εκπλήσσει για μια χώρα που είναι γνωστή για την διογκωμένη και αναποτελεσματική γραφειοκρατία.»

Όπως παρατηρεί το Spiegel: «Φυσικά υπάρχουν και προκλήσεις (…) Ένας αυξανόμενος αριθμός πολιτών, παρά τις εκκλήσεις της κυβέρνησης και ειδικών, παραμένει δύσπιστος. Στο μεταξύ η κυβέρνηση εξετάζει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς για συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες, ενώ ταυτόχρονα εκχωρούνται περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους. Το μήνυμα είναι: αν δεν χτιστεί τώρα τείχος ανοσίας, η Ελλάδα θα χτυπηθεί από το τέταρτο κύμα με καταστροφικές συνέπειες».

Πηγή: DW

Recommended For You

About the Author: efoni