Οι 5 σειρές που πρέπει να δεις στην καραντίνα (part 2)

Της Άρτεμις Γκούρλια

Τρίτη εβδομάδα εγκλεισμού στο σπίτι, για να μιλάμε σωστά ελληνικά κ. Μπαμπινιώτη. Για όσους έχουν αποδειχθεί υπεύθυνοι πολίτες και κάθονται στο σπίτι τους, όπως πρέπει, είμαστε εμείς εδώ για να σας προτείνουμε πώς να περάσετε ευχάριστα τον, άπλετο πλέον, ελεύθερό σας χρόνο. Επιστρέψαμε με το δεύτερο μέρος των αγαπημένων (μας) σειρών, που δεν πρέπει να χάσετε.

Αν θέλετε να δείτε το πρώτο μέρος πατήστε εδώ

The Crown

Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται το 2016 με την πρώτη σεζόν να καλύπτει την περίοδο από τον γάμο της Ελισάβετ με τον Φίλιππο, Δούκα του Εδιμβούργου, το 1947 μέχρι τη ματαίωση του αρραβώνα της αδερφή της, Πριγκίπισσας Μαργαρίτας το 1955, την δεύτερη την περίοδο από την κρίση του Σουέζ το 1956 μέχρι την απόσυρση του τρίτου πρωθυπουργού Harold Macmillan, το 1963 και τη γέννηση του Πρίγκιπα Εδουάρδου το 1964 και την τρίτη  τις δύο περιόδους του Harold Wilson ως πρωθυπουργού μέχρι το 1976.

H τέταρτη σεζόν ξεκίνησε να προβάλλεται πριν μερικές μέρες στο Netflix, μας παρουσιάζει τα γεγονότα στην βασιλική οικογένεια στη δεκαετία του ΄80, μέχρι τα Χριστούγεννα του 1990. Η Margaret Thatcher και η πριγκίπισσα Diana, o ανεκπλήρωτος έρωτας του πρίγκιπα Καρόλου με την Καμίλλα και η βασίλισσα Ελισάβετ.

Μία εκπληκτική σειρά, μια παραγωγή των 100 εκατομμυρίων που σίγουρα δεν πρέπει κανείς να χάσει.

 The Queen’s Gambit

Ένα ορφανό κορίτσι, τη δεκαετία του ΄50 στο Κεντάκι. Τι διαφορετικό έχει αυτό το κορίτσι όμως; Μεγαλώνοντας στο ορφανοτροφείο μετά το θάνατο της μητέρας της, η κοκκινομάλλα Beth,γνωρίζει το σκάκι από τον επιστάτη του ορφανοτροφείου. Εφτά επεισόδια που μας μεταφέρουν στον κόσμο του σκάκι, ενός παιχνιδιού για δυνατά μυαλά, που δεν μένει όμως μόνο εκεί. Η ζωή της Βeth, ο εθισμός της στα χάπια από μικρή και το αποκορύφωμα της καριέρας της. Η σειρά βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Walter Tevis και τοποθετείται ιστορικά στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, τις δεκαετίες του ‘50 και του ‘60 στην Αμερική.

The Handmaid’s Tale

Η ιστορία της June, κατά κόσμον, Elizabeth Moss, στο κοντινό μέλλον στην ‘’ψεύτικη’’ περιοχή του Γιλεάδ, οπού οι γυναίκες δεν έχουν κανένα δικαίωμα και χρησιμοποιούνται μόνο για αναπαραγωγικούς λόγους. Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Margaret Atwood και ενώ κατά γενική ομολογία δεν μπορεί να υπάρξει σειρά ή ταινία που να είναι καλύτερη από το βιβλίο, στην περίπτωση του “Handmaid’s Tale” δύσκολα μπορώ να φανταστώ κάτι καλύτερο από αυτό που βλέπω στην οθόνη. Μία τόσο καλογυρισμένη σειρά, με εξαιρετικές ερμηνείες που περνάει πάρα πολλά μηνύματα, για την πολιτική, την ελευθερία, την ηθική, όλα επίκαιρα. Και πέρα από όλα τα άλλα εστιάζει στα δικαιώματα των γυναικών . Ευκαιρία να δεις και να προβληματιστείς.

The Undoing

Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από την Grace Fraser,Nicol Kidman, που ζει τη ζωή που πάντα ονειρευόταν. Είναι επιτυχημένη ψυχοθεραπεύτρια, ετοιμάζεται να εκδώσει το πρώτο της βιβλίο, είναι παντρεμένη με έναν αφοσιωμένο άντρα, με τον οποίο έχουν αποκτήσει ένα γιο, που φοιτά σε ελίτ σχολείο της Νέας Υόρκης. Μερικές εβδομάδες πριν την έκδοση του βιβλίου της, ένας βίαιος θάνατος και φοβερά μυστικά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, συντρίβουν την ίδια αλλά και την οικογένειά της.

Κι αν νομίζεις ότι ο Hugh Grant μπορεί να παίξει μόνο σε ρομαντικές κομεντί όπως το ‘’Notting Hill’’, τότε πρέπει σίγουρα να δεις το Undoing.

Βρίσκεται ήδη στο τέταρτο επεισόδιο από τα μόλις έξι που δημιουργήθηκαν για το HBO και ακόμα δεν έχουμε βρει τον δολοφόνο…

The Morning Show

Όχι δεν μας αρέσει η σειρά γιατί παίζει η δική μας, Jennifer Aniston.Μας αρέσει γιατί εκτός από την Jennifer παίζουν και οι Reese Witherspoon, Steve Carell και Mark Duplass, όλοι σε εξαιρετική φόρμα. Η υπόθεση, επίσης, δελεαστική και επίκαιρη, καθώς περιγράφει τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από τις κάμερες σε μία τηλεοπτική εκπομπή της αμερικάνικης τηλεόρασης.  Όλα αλλάζουν όταν ένα σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας του Mitch βγαίνει στην φόρα και απολύεται ύστερα από 15 χρόνια συνεργασίας.

 Η σειρά, αποδομεί την κουλτούρα της σεξουαλικής παρενόχλησης και εσύ πρέπει  να την δεις.

Recommended For You

About the Author: efoni