Οι 5 σειρές που επιβάλλεται να δεις στην καραντίνα

Καραντίνα και cocooning. Η αλλιώς καραντίνα και ευκαιρία να δεις καινούριες σειρές ή να να ξαναδείς σειρές που έχουν αφήσει ιστορία. Σειρές που μπορείς να βρεις σε όλες τις πλατφόρμες στο διαδίκτυο. Κυρίως, οι δικές μου  αγαπημένες. 

Της Άρτεμις Γκούρλια

WARNING: Θα προσπαθήσω να μην κάνω spoiler.

1.HOMELAND

Αν και η σειρά έχει πλέον τελειώσει, 8 σεζόν, για όσους δεν την έχουν δει, χωρίς κανένα επεισόδιο να περνάει χαμένο. Η υπέροχη Claire Danes, μια πράκτορας της CIA που πάσχει από διπολική διαταραχή και μάχεται κατά της τρομοκρατίας, ένας δυναμικός χαρακτήρας που δεν υπάρχει όμοιός του -μέχρι στιγμής- στην αμερικανική τηλεόραση.

Η σειρά γνώρισε μεγάλη επιτυχία από τα πρώτα κιόλας επεισόδια και κατάφερε να συγκεντρώσει πολλούς και σταθερούς θεατές. Η πρώτη σεζόν τιμήθηκε από σημαντικούς θεσμούς όπως τα Emmys, οι Χρυσές Σφαίρες και σύντομα το τηλεοπτικό εγχείρημα των Γκάνζα και Γκόρντον χαρακτηρίστηκε ως «ποιοτική τηλεόραση». Το «Homeland» απέκτησε εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής και του πολιτισμού, από τον Μπαράκ Ομπάμα και την Χίλαρι Κλίντον μέχρι τον Στίβεν Κινγκ και τον Τζέι-Ζ. 

2.PEAKY BLINDERS

Τα γυρίσματα της 6ης σεζόν καθυστέρησαν μέσα στη χρονιά εξαιτίας της πανδημίας, αλλά πλέον είναι γεγονός η επιστροφή της σειράς φαινόμενο.Άρα τι καλύτερο από μια επανάληψη στις πέντε ήδη υπάρχουσες σεζόν που βασίστηκαν σε πραγματικά γεγονότα με συγκρούσεις και αντιμαχίες, παιχνίδια δύναμης κι εξουσίας, αγωνία και θέαμα. Η μεγάλη οικογένεια Σέλμπι, της οποίας τα πολλά αδέλφια, ξαδέλφια και θείοι, συνθέτουν την σφοδρότερη συμμορία, τους «Peaky Blinders».

Το «Peaky Blinders» ξαναγράφει την Ιστορία με τον τρόπο της εξαιρετικής τηλεόρασης και φτιάχνει μια σειρά που χωρά στα επεισόδιά του κάτι από την πιο μεγαλοπρεπή παράδοση του κινηματογραφικού και τηλεοπτικού εγκλήματος και την σχεδόν υπαρξιακή δύναμη ενός μύθου που θα μπορούσε να βρει την θέση του σε κάθε εποχή, από την αρχαία ελληνική τραγωδία μέχρι τον «Νονό» του Κόπολα. 

INSIDE INFO : Εγώ που κορόιδευα όσους μου πρότειναν να το δω, γιατί τα κοριτσάκια τι δουλειά έχουν να παρακολουθούν τις ιστορίες των εγκληματικών  οικογενειών, είδα τις 5 σεζόν μέσα σε μια εβδομάδα. Ναι, σερί. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ, ΑΞΙΖΕΙ.

3.OZARC

Το ζεύγος των Byrdes και τα έφηβα παιδιά τους Charlotte και Jonah, αποτελούν μια φαινομενικά συνηθισμένη οικογένεια με φυσιολογικές ζωές. Όλα φυσιολογικά εκτός από τη δουλειά του Marty, ένας οικονομικός σύμβουλος στο Chicago, ο οποίος ταυτόχρονα ξεπλένει χρήματα για το δεύτερο μεγαλύτερο καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού. Όταν όμως τα πράγματα θα στραβώσουν, ο Marty θα πρέπει να μεταφέρει την οικογένεια του από τους ουρανοξύστες του Chicago στην λιμνώδη περιοχή του Ozark στο Missouri.

Πολλοί το συγχέουν με το «Βreaking Bad», ενώ μερικοί άλλοι, βρίσκουν κοινά σημεία με το «House of Cards». Η αλήθεια είναι ότι φέρνει λίγο και στα δυο, αλλά έχει τα δικά του στοιχεία που το κάνουν μοναδικό. Με ένα cast που θα το ζήλευαν όλες οι σειρές παρόμοιου είδους (Jason Bateman, Laura Linney) και μια ατμόσφαιρα σκοτεινή, που προκαλεί ενθουσιασμό.

3 σεζόν, η μία καλύτερη από την άλλη και 30 επεισόδια που θα ήθελες να είναι κι άλλα,κι άλλα,γιατί απλά ποτέ δεν τα βαριέσαι.Το μόνο στενάχωρο είναι ότι η 4η σεζόν που έχει ανακοινωθεί από το netflix, θα είναι και η τελευταία της σειράς.

4.MINDHUNTER

Το «Mindhunter» μας μεταφέρει στα τέλη της δεκαετίας του ’70, όπου δύο πράκτορες του FBI διευρύνουν την επιστήμη της εγκληματολογίας εμβαθύνοντας στην ψυχολογία του φόνου και πλησιάζοντας αληθινά «τέρατα». 

Το 1977 κανείς δεν μπορούσε να συλλάβει την έννοια του κατά συρροή δολοφόνου. Κανείς δεν μπορούσε να αντιληφθεί την ικανοποίηση που μπορεί να πάρει κάποιος από αλλεπάλληλες κτηνωδίες.

Ο Τζόναθαν Γκροφ απεικονίζει με ακρίβεια έναν ορθολογιστή και εσωστρεφή πράκτορα. Ο Χολτ Μακάλανι ερμηνεύει υποδειγματικά τον λιγότερο τολμηρό, αλλά περισσότερο πραγματιστή παρτενέρ του. Η Άννα Γκρος προσφέρει το ιδανικό, θηλυκό αντίβαρο σε αυτήν την εξίσωση, αποτελώντας την χίπισσα σύντροφο του ήρωα που τον μυεί στα μυστικά της ψυχανάλυσης και της νέας, συναρπαστικής εποχής. Η Άννα Τορβ ενσαρκώνει εξαιρετικά μια λεσβία πανεπιστημιακό που αναγκάζεται να συνεργαστεί με το FBI για να ξεφύγει από τη θεωρητική προσέγγιση των πραγμάτων και να μπει άτσαλα στην άγρια πραγματικότητα της αμερικανικής κοινωνίας. Και έχουμε φυσικά τον Κάμερον Μπρίτον  ως Έντμουντ Κέμπερ σε μία εκπληκτική ερμηνεία.

Δυστυχώς η σειρά κράτησε μόλις 2 σεζόν.

5.SHARP OBJECTS

Θα μπορούσε στη θέση του να είναι το «Big Little Lies», αλλά ο δημιουργός είναι ο ίδιος και εμένα μου άρεσε περισσότερο. Ίσως επειδή έχω αδυναμία στο τεράστιο ταλέντο της Amy Adams.

Η Καμίλ Πρίκερ είναι ένα σκοτεινό κορίτσι. Μία 35χρονη δημοσιογράφος, αστυνομικού ρεπορτάζ, που κουβαλά τους δικούς της δαίμονες. Ένα κορίτσι σε εμφανή κατάθλιψη – δύσκολα ξυπνάει, δύσκολα αναλαμβάνει να ξεκινήσει τη μέρα της. Ευτυχώς που σε συρτάρια, τσάντες, ντουλαπάκια αυτοκινήτου υπάρχει κι ένα μπουκάλι βότκα – συνήθως μασκαρεμένο σαν μπουκάλι Εvian. Όταν ο εκδότης της τής αναθέτει να επιστρέψει στη γενέτειρά της, την μικρή κωμόπολη του Wind Gap στο Μιζούρι, για να ερευνήσει το φόνο ενός έφηβου κοριτσιού και την εξαφάνιση ενός δεύτερου, πανικοβάλλεται. 

Eκεί έρχεται αντιμέτωπη με το παρελθόν της, τη αυταρχική μητέρα της, που κρύβει πολλά μυστικά και με την ζωή που πρέπει να αφήσει πίσω για να προχωρήσει επιτέλους μπροστά.

Εξαιρετική σειρά, εξαιρετικές ερμηνείες, μία καθηλωτική σεζόν.

Υ.γ. Θα ακολουθήσει και δεύτερο μέρος.Enjoy.

Recommended For You

About the Author: efoni