Μενίδι: Ελεύθεροι οι αστυνομικός και ο συνταξιούχος για τη δολοφονία του Ρομά

Εκτός φυλακής θα παραμείνουν ο αστυνομικός και ο συνταξιούχος που συνελήφθησαν στο Μενίδι για τον ξυλοδαρμό ενός 44χρονου Ρομά, που οδήγησε στο θάνατο του τελευταίου.

Σε βάρος του αστυνομικού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, ενώ ο 65χρονος κατηγορείται για συνέργεια στις πράξεις του αστυνομικού.

Οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν, με τον αστυνομικό να δηλώνει συγκλονισμένος από την τραγική κατάληξη. Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε ότι βρισκόταν σε κατάσταση νόμιμης άμυνας, καθώς δέχθηκε επίθεση με φαλτσέτα από το θύμα και τραυματίστηκε ο ίδιος στην προσπάθεια να αφοπλίσει τον 44χρονο.

Ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ ο συγκατηγορούμενός του αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

Θύμα του ξυλοδαρμού, ήταν ο Σ.Λ, ηλικίας 44 ετών, γεννημένος στα Χανιά της Κρήτης, που διέμενε στο Μενίδι. Ο 44χρονος Ρομά επιχείρησε να κλέψει ένα air condition από διαμέρισμα στην περιοχή, όταν η προσπάθεια του έγινε αντιληπτή από έναν αστυνομικό και ένα ακόμη άτομο. Οι δύο κατηγορούμενοι καταδίωξαν τον 44χρονο και του κατάφεραν χτυπήματα σε σώμα, κεφάλι και πρόσωπο πριν εκείνος καταφέρει να τους ξεφεύγει για να εντοπιστεί λίγη ώρα αργότερα νεκρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνταξιούχος προσπάθησε να σταματήσει τον επίδοξο κλέφτη πετώντας μια πέτρα, ενώ ο αστυνομικός εμφανίζεται σε βίντεο να τον χτυπάει στο πρόσωπο και το σώμα. Λίγη ώρα αργότερα κάτοικοι της περιοχής, εντόπισαν τον 44χρονο νεκρό με σημάδια ξυλοδαρμού σε πάρκο και ειδοποίησαν τις αρχές. Το θύμα φέρεται να κατέληξε μετά από ξυλοδαρμό που υπέστη από καρδιακή ανακοπή, σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροψίας – νεκροτομής.

Recommended For You

About the Author: efoni