Μήνυμα του Δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνούς για την 25η Μαρτίου

Στις 25 Μαρτίου 2021 συμπληρώνονται 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, την εθνική παλιγγενεσία, την πιο καθοριστική στιγμή στη νεότερη ελληνική ιστορία που οδήγησε στην εγκαθίδρυση του Ελληνικού Κράτος.

Παράλληλα γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, την εμβληματική γιορτή της Ορθοδοξίας, την αποκάλυψη της χάρης του Θεού στην παρθένο Μαρία, με την σάρκωση του Ιησού Χριστού.

Φέτος, αυτή η διπλή γιορτή για τον ελληνισμό, θα γίνει υπό την πρωτόγνωρη απειλή της πανδημίας. Ο εμβολιασμός δημιουργεί πλέον τη βάσιμη ελπίδα της οριστικής εξόδου από την υγειονομική κρίση. Δημιουργεί το υπόβαθρο για την οριστική απελευθέρωση της κοινωνίας μας από την απειλή του ιού. Ακολουθώντας το παράδειγμα των ηρωικών προγόνων μας, θα πρέπει το «εμείς» να μπει πάνω από το «εγώ» και αυτό να εμπνέει και να οδηγεί την εθνική μας πορεία για την οριστική απελευθέρωση.

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,
οι ώρες που διανύουμε είναι καθοριστικές. Όπως τότε έτσι και τώρα, ως υπερήφανοι έλληνες, μέσα από την αλληλεγγύη και την ομοψυχία θα τα καταφέρουμε.

Αναπόφευκτά και φέτος, ακολουθώντας τις κεντρικές οδηγίες, θα γιορτάσουμε με ιδιαίτερο τρόπο αυτή την σημαντική ημερομηνία-ορόσημο για το έθνος μας.

Η κατάθεση στεφάνου υπό τους ήχους του εθνικού ύμνου, χωρίς παρελάσεις της μαθητιώσας νεολαίας και με δοξολογίες παρουσίας λίγων πιστών, αποτελούν πραγματικά ιδιαίτερες συνθήκες για την κοινωνία μας.

Ως δημοτική αρχή, αποδίδοντας ελάχιστο φόρο τιμής, κοσμήσαμε τον περίβολο του Δημοτικού Γηπέδου «Π. Σκούφος» με εικόνες ηρώων του ’21 με βάσιμη αισιοδοξία την επόμενη χρονιά, ασφαλείς πλέον, να συμμετέχουμε όλοι μαζί στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Με αυτές τις σκέψεις, σας καλώ να υψώσουμε την ελληνική σημαία στην καρδιά και τα σπίτια μας και να εκφράσω την αμέριστη ευγνωμοσύνη μου σε όλες και όλους για το καθημερινό υψηλό αίσθημα ευθύνης και αλληλοσεβασμού.

Χρόνια πολλά με υγεία.
Καλή δύναμη σε όλες και όλους.

Ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου
Ευάγγελος Μπουρνούς

Recommended For You

About the Author: efoni