Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα είναι ανοιχτή το καλοκαίρι

Την ικανοποίησή του για την υιοθέτηση από την Κομισιόν της ελληνικής πρότασης για δημιουργία ενός ψηφιακού πιστοποιητικού μετακινήσεων, εξέφρασε σε συνέντευξή του στο CNN, ο πρωθυπουργός.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του που η Ε.Ε. υιοθέτησε και επισήμως αυτήν την ιδέα, η οποία εκφράστηκε αρχικά από την ελληνική πλευρά.

Επιπλέον, τόνισε ότι όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, θα γίνεται όλο και πιο αισθητή η ανάγκη διευκόλυνσης των μετακινήσεων, ιδιαίτερα για χώρες όπως η Ελλάδα, όπου η οικονομία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κρατήσουμε ασφαλή τα ταξίδια» σημείωσε ο πρωθυπουργός εκτιμώνρτας ότι φέτος η Ελλάδα θα είναι ανοιχτή την τουριστική περίοδο, ενώ προέβλεψε πως θα υπάρξει αύξηση στα ταξίδια το καλοκαίρι.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, με το πιστοποιητικό θα καταστεί δυνατόν η είσοδος σε μια χώρα χωρίς την τήρηση καραντίνας και διενέργεια επιπλέον τεστ.

Σε ερώτηση σχετικά με την απόφαση για μη διακοπή της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα ευθυγράμμισε τις αποφάσεις της με τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, με βάση τις οποίες τα οφέλη του εν λόγω εμβολίου υπερτερούν των προβλημάτων, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι αύριο αναμένεται η επίσημη απόφαση του EMA.

Σε ό,τι αφορά το φαινόμενο της κόπωσης, δήλωσε ότι είναι κάτι που αφορά όλους, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αν η χώρα δεν προέβαινε σε περαιτέρω μέτρα πριν από έναν μήνα, θα βρισκόταν τώρα αντιμέτωπη με μια πολύ χειρότερη κατάσταση.

Παράλληλα, είπε ότι στόχος είναι να μπορέσουν οι πολίτες να αποκτήσουν μεγαλύτερα περιθώρια ελευθερίας χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η εθνική στρατηγική κατά της πανδημίας.

Recommended For You

About the Author: efoni