Δήμος Ωρωπού: Δίπλα στους πολίτες στη μάχη κατά της κατάθλιψης

Ο Δήμος Ωρωπού συμμετέχει στη Δράση Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Κατάθλιψη μέσω του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου μας που είναι ανοιχτή διαδικτυακά σε όλους τους δημότες μας.
Η κατάθλιψη επηρεάζει τις σκέψεις, τη διάθεση και τα συναισθήματα του ανθρώπου. Επομένως, όσοι βιώνουν την κατάθλιψη έχουν συνήθως αρνητικές επιπτώσεις στις προσωπικές τους σχέσεις, στην κοινωνική τους ζωή και στον τρόπο εργασίας τους.
Εκατομμύρια παιδιά, γυναίκες και άνδρες κάθε ηλικίας υποφέρουν από κατάθλιψη. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) θεωρεί την κατάθλιψη πρωταρχική αιτία αναπηρίας παγκοσμίως. Ένα επεισόδιο κατάθλιψης μπορεί να διαρκέσει από ένα σύντομο χρονικό διάστημα έως και χρόνια.
Η κατάθλιψη “κλέβει” αυτό που είμαστε “κλέβει” την ταυτότητά μας, θα την αφήσουμε να μας επηρεάσει ή θα προσπαθήσουμε να την προλάβουμε πριν μας επηρεάσει αρνητικά στην καθημερινότητά μας και στη ζωή μας γενικότερα;
 Οι ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής της δράσης είναι οι ακόλουθες:
* Παρασκευή 19/3/21, 12.30μμ – Ενημέρωση / Ψυχο-εκπαίδευση για την κατάθλιψη : Κατηγορίες, συμπτώματα, αντιμετώπιση και συννοσηρότητα.
* Παρασκευή 26/3/21, 12.30μμ – Κατάθλιψη εν μέσω Covid-19 : Επιπτώσεις στις διαπροσωπικές σχέσεις (προσωπικές, επαγγελματικές), στην οργανική υγεία και οικονομικές συνέπειες. Ζώντας με την κατάθλιψη – Μορφές θεραπείας – Συμπτώματα εφόσον έχουμε νοσήσει από Covid-19.
* Παρασκευή 2/4/21, 12.30μμ – Κατάθλιψη – υποστήριξη των φροντιστών.
Την Ημέρα και ώρα της Διαδικτυακής Δράσης, στην σελίδα «ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ Κεντρική Δομή»

https://www.facebook.com/kentrikidomikepygeiasθα υπάρχει ζωντανή μετάδοση.
Oι Σύνδεσμοι για την παρακολούθηση μέσω της πλατφόρμας ZOOM:
Για να παρακολουθήσετε την ημερίδα παρακαλούμε κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο (link):

Recommended For You

About the Author: efoni