Κορονοϊός: Επαναληπτική δόση τρεις μήνες μετά τη νόσηση για όσους έχουν κάνει τις δύο δόσεις

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών, μίλησε για το νέο εμβόλιο της Novavax αλλά και για τον εμβολιασμών όσων έχουν νοσήσει.

Η κα Θεοδωρίδου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι συστήνεται επαναληπτική δόση τρεις μήνες μετά τη νόσηση όσοι έχουν κάνει ήδη τις δύο πρώτες δόσεις των εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Επιπλέον ανέφερε ότι ο τομέας των εμβολιασμών δεν επιδέχεται χαλάρωση, αλλά αποτελεί προϋπόθεση για την επιστροφή στην κανονικότητα. Το πρωτεϊνικό εμβόλιο της Novavax προορίζεται για τον βασικό εμβολιασμό.

Από την πλευρά του, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι “πριν από λίγο ξεπεράσαμε τα 20 εκατομμύρια εμβολιασμούς: 7.837.000 έχουν κάνει τη μία δόση που αντιστοιχεί στο 74,6% του γενικού πληθυσμού, 7.500.000 έχουν ολοκληρωσει τον εμβολιασμό τους, που αντιστοιχεί στο 71,3% του γενικού πληθυσμού και 5.260.000 έχουν κάνει την αναμνηστική δόση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι οι εμβολιασμοί στους άνω των 60 ετών παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, καθώς γίνονται περίπου 1.000 την ημέρα.

Τα κρούσματα

Σε 18.094 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Σήμερα, Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022, ανακοινώθηκαν 88 θάνατοιΔιασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 460 ασθενείς.

Recommended For You

About the Author: efoni