Κορονοϊός: Έρχεται «τσουνάμι» – 9.000 κρούσματα μέχρι το Μάιο

Την ανησυχία του για ένα επικείμενο άνοιγμα της αγοράς με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα, εξέφρασε μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης – «Μέχρι το Μάϊο δεν είναι απίθανο να φτάσουμε τα 9.000 κρούσματα ημερησίως», ανέφερε ο καθηγητής – Τι δείχνουν τα μοντέλα για το επόμενο διάστημα.

Αντίθετος με το άνοιγμα της αγοράς αλλά και των σχολείων με τον τρόπο που προτείνεται εμφανίζεται ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Όπως εξήγησε στο Newsbomb.gr, «Η κατάσταση είναι δύσκολη και σίγουρα δεν έχουμε βρεθεί ακόμα στην κορύφωση του 3ου κύματος της πανδημίας. Ακόμα είμαστε στην αρχή ενός βουνού. Έρχεται ένα “τσουνάμι” αν συνεχίσουμε έτσι» και μέχρι τον Μάιο τα κρούσματα – σύμφωνα με τα μοντέλα που μελετά – θα φτάσουν τα 8.000 – 9.000 σε ημερήσια βάση.

«Είναι κρίσιμο να τηρήσουμε μέτρα όπως η τηλεργασία, ενώ θα πρέπει σε κλειστούς χώρους που θα ανοίξουν όπως τα σχολεία ή η εστίαση να γίνεται καθαρισμός του αέρα με ειδικές συσκευές. Επιπλέον, πρέπει να αυξηθούν τα τεστ κορονοϊού αλλιώς η πορεία της πανδημίας θα έχει μόνο αυξητική πορεία», σημείωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ.

Και πρόσθεσε: «ο ιός έχει χαρακτηριστικά που τον κάνουν πλέον – και με τις μεταλλάξεις – πιο επικίνδυνο από ό,τι στο παρελθόν ως προς την διασπορά του».

Recommended For You

About the Author: efoni