ΚΙΝΑΛ: «Δεν έθεσε θέμα απόσυρσης» υποψηφιοτήτων ο Γ. Παπανδρέου

Στην πορεία του Κινήματος Αλλαγής προς τις εθνικές εκλογές ώστε να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα επικεντρώθηκε η συζήτηση στις διαδοχικές συναντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τους υποψήφιους για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Παύλο Γερουλάνο και Παύλο Χρηστίδη, στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου δεν έθεσε θέμα να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους. Η συνάντηση με τον Π. Γερουλάνο κράτησε μία ώρα και όπως είπε σε δημοσιογράφους ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, «το διακύβευμα είναι η ενότητα της παράταξης», χαρακτηρίζοντας τη συζήτηση εποικοδομητική. «Θα ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες. Σήμερα δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα», σημείωσε ο κ. Γερουλάνος.

Ανάλογο ήταν το περιεχόμενο της συζήτησης του κ. Παπανδρέου, λίγο αργότερα με τον Παύλο Χρηστίδη. Εστιάστηκε στο να διασφαλιστούν οι διαδικασίες τόσο για την εσωκομματική εκλογή καθώς και η ενωτική πορεία της παράταξης προς τις εθνικές εκλογές. Η συνάντηση διήρκησε περίπου 45 λεπτά και μετά ο κ. Χρηστίδης δήλωσε:

«Είναι πάντα χαρά μου να μιλάω με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση».

Ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε μέσω τηλεφώνου με τον Ανδρέα Λοβέρδο, στο πλαίσιο των επαφών που επιθυμεί να έχει με όλους τους υποψήφιους για την αρχηγία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o Ανδρέας Λοβέρδος ρώτησε ευθέως τον Γιώργο Παπανδρέου εάν επιδιώκει τη χρονική μετάθεση της διαδικασίας ανάδειξης νέου προέδρου με τον τρόπο που κινείται, ωστόσο εκείνος απάντησε αρνητικά. Οι δυο άνδρες πάντες θα έχουν και νέα συνομιλία, σήμερα ή αύριο, μέσω zoom.

Ο κ. Λοβέρδος πάντως με ανάρτησή του στο Twitter σημειώνει πως «οι πρώην πρόεδροι Παπανδρέου, Βενιζέλος, Σημίτης, οφείλουν να κάνουν ότι και η πρόεδρος Γεννηματά: Να εγγυηθούν ενότητα και σοβαρότητα στην πορεία προς τις εσωκομματικές εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου».

 

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Recommended For You

About the Author: efoni