Τα κινητά τηλέφωνα των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ κόβει η κυβέρνηση και διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Δημων! Το θέμα τέθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση από μέλη του ΔΣ που προέρχονται από το ΚΙΝΑΛ, που χαρακτήρισαν την εξέλιξη αυτή «απαράδεκτη». Με τον «γαλάζιο» Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου, να απαντά ότι δεν είναι απόφαση της Κεντρικής Ένωσης αλλά ότι η κίνηση αυτή γίνεται ως αποτέλεσμα παλαιότερου ελέγχου στα οικονομικά της ΚΕΔΕ, που διαπίστωσε σπατάλες.
Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο κ. Παπαστεργίου σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις αρχές του 2020, παρουσιάζοντας τον νέο προϋπολογισμό της ΚΕΔΕ, υποστήριζε ότι «η οικονομική διαχείριση έως το 2023 θα είναι σφιχτή», αλλά και ότι «αν συνεχίζαμε με αυτόν τον ρυθμό (σ.σ.: της προεδρίας Πατούλη), η επόμενη διοίκηση δεν θα είχε αποθεματικό να διαχειριστεί»…
Ωστόσο, αυτό δεν τον εμπόδισε να προχωρήσει σε σπατάλες με τις μάσκες «κουκούλες» των εκατομμυρίων ευρώ , τις περίφημες «εξυπηρετήσεις», τις 221.000 ευρώ σε ορισμένους, «εκλεκτούς» υπαλλήλους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, αλλά και τη νέα «λίστα Πέτσα», για να γίνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ευρωβουλευτής
Ποιος είναι όμως ο περίφημος έλεγχος στον οποίο αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, τον Απρίλιο του 2019, δηλαδή επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, είχε προχωρήσει σε τακτικό έλεγχο (αριθμός: 9013) στην ΚΕΔΕ για την περίοδο 1/7/2018 -30/6/2019, δηλαδή, επί προεδρίας του σημερινού περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη. Παρότι, ο έλεγχος ήταν μάλλον επιδερμικός και δεν επεκτάθηκε σε ΙΤΑ και ΠΕΤΑ ΑΕ, εντοπίστηκαν αρκετά προβλήματα «κυρίως στις διαδικασίες του προϋπολογισμού, σε συνδυασμό με τη λογιστική παρακολούθηση, και της ανάληψης υποχρεώσεων», με αποτέλεσμα «οι διαπιστωθείσες αστοχίες να δυσχεραίνουν την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του φορέα, αναφορικά με τη χρηστή οικονομική διαχείριση».
Μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών επέβαλε πρόστιμο 60.000 ευρώ στην ΚΕΔΕ «λόγω μη τήρησης των διατάξεων περί πρόβλεψης δαπανών και εξυπηρέτησης του σκοπού του φορέα (Ν.4270/2017)».
Η υπόθεση αφορούσε δύο συμβάσεις προμήθειας κουπονιών αγοράς προϊόντων συνολικής η μία 36.000 και η άλλη 24.000 ευρώ στον ίδιο ανάδοχο, δαπάνες, που «κατά την εκτίμηση της ΕΟ (Έκθεση Αποτελεσμάτων) δε στηρίζονται σε διάταξη νόμου και δεν εξυπηρετούν το σκοπό της ΚΕΔΕ».
Πηγή: aftodioikisi.gr