Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Ένα τριήμερο γεμάτο θέατρο δίπλα στη θάλασσα

Μετά το πετυχημένο τριήμερο του Μεσογειακού Φεστιβάλ στο λιμάνι της Βάρκιζας αλλά και τη συναυλία αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα την Πέμπτη 22 Ιουλίου, συνεχίζεται το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με ένα τριήμερο θεατρικών παραστάσεων δίπλα στο κύμα, στο Δημοτικό Θέατρο Σοφία Βέμπο στην παραλία της Βούλας (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 14, Βούλα).

Θυμίζουμε πως με σεβασμό στη δημόσια υγεία, η Δημοτική Αρχή, αποφάσισε όλες οι πολιτιστικές δράσεις να διεξαχθούν σε συνθήκες Covid Free. Συγκεκριμένα, όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις συναυλίες και τα θεατρικά δρώμενα του καλοκαιριού, θα πρέπει να έχουν παρέλθει τουλάχιστον 14 μέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους ή να έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξάμηνου. Κατά την είσοδό τους στους χώρους διεξαγωγής των εκδηλώσεων, θα πρέπει να επιδεικνύουν σχετικό πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Οι ανήλικοι οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί, θα μπορούν να προσέρχονται με δήλωση αρνητικού self test. Ο έλεγχος των πιστοποιητικών θα γίνεται με χρήση της ειδικής εφαρμογής.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων: 

Παρασκευή 23 Ιουλίου ώρα 21:00

Δον Καμίλο – του Σωτήρη Πατατζή

Μια κωμωδία – σάτιρα του πολιτικού φανατισμού , στην οποία ο συγγραφέας. Εμπνέεται από τα ευθυμογραφήματα του Ιταλού συγγραφέα,  Ζοβάνι Γκουαρέσκι.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αγαπητό έργο στο ελληνικό κοινό και από τα πιο γνωστά έργα του Σωτήρη Πατατζή. Γράφτηκε το 1958 και η υπόθεση του διαδραματίζεται λίγο μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, σε μια μικρή κωμόπολη της Νότιας Ιταλίας.

Κυρίαρχα πρόσωπα δύο παιδικοί φίλοι, ο Δον Καμίλο και ο Πεπόνε. Η μεταξύ τους σχέση, αγάπης και μίσους,  η έντονη  πολιτική αντίθεση του αιδεσιμότατου Δον Καμίλο με τον κo Πεπόνε, καθώς και όλη η πλοκή του έργου, από το οποίο  δε λείπει ο έρωτας, δημιουργεί απίστευτες καταστάσεις, που θα κάνουν τον θεατή να γελάσει με την καρδιά του, να συγκινηθεί και να προβληματιστεί.

Με τους Ελένη Φιλίνη, Σταμάτης Τσελέπης, Γιάννης Κρητικός, Ρέα Τουτουντζή, Ηλίας Παπακωνσταντίνου, Ιωάννη Πετσίκη, Γιώργο Ματαράγκα και Πέτρο Ξεκούτη.

Σάββατο 24 Ιουλίου ώρα 21:00

Η Ωδή του Παπά του Ζαχαρία Ρόχα

Ένα πρωτότυπο έργο, γραμμένο ειδικά για τις γιορτές των 200 χρόνων που αναφέρεται στην εξέχουσα φυσιογνωμία του Παπαφλέσσα,σε συγγραφή και σκηνοθεσία, Ζαχαρία Ρόχα.

Οξύθυμος , βίαιος, γυναικάς, μέθυσος , φαφλατάς, εγωκεντρικός, μέγας ιντριγκαδόρος, φιλόδοξός, εκδικητικός, είναι μόνον μερικά από τα επίθετα που συνόδευαν τον Παπαφλέσσα στον καιρό του σύμφωνα με τις καταθέσεις συναγωνιστών του.

Ο Παπαφλέσσας, το πιο αμφιλεγόμενο πρόσωπο του Αγώνα, κατάφερε να ανατρέψει όλη την άθλια εικόνα του, υπερασπιζόμενος το Μανιάκι μέχρις εσχάτων.

Το έργο βασίζεται στην παράδοση που θέλει τον τρομερό Ιμπραήμ μετά τη μάχη στο Μανιάκι να φιλά τον νεκρό Παπαφλέσσα αναγνωρίζοντας την θυσία του και με την πράξη του αυτή να τοποθετεί τον ήρωα στο Πάνθεον των αγωνιστών του ‘21. Η παράσταση είναι χορηγία της Περιφέρεις Αττικής.

Με τους Ζαχαρία Ρόχα, Σταύρο Ζώτο και Μαρία Γούλα.

Κυριακή 25 Ιουλίου ώρα 21:00

Το Νησί Των Σκλάβων – Του Πιέρ ντε Μαριβώ

Το νησί των Σκλάβων του Μαριβό, του Πιέρ ντε Μαριβώ , σε σκηνοθεσία Κ. Ασπιώτη.

Ευφρόσυνο και ταυτόχρονα σκοτεινό, με ποικίλες προεκτάσεις, το έργο του κλασικού Γάλλου συγγραφέα Πιερ ντε Μαριβώ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1725, αλλά παραμένει αμείωτα, επίκαιρο.Μια εφιαλτική κωμωδία του κλασικού Γάλλου δραματουργού. Ένα κοινωνικό πείραμα με «οργουελικό» άρωμα.

 Δύο αριστοκράτες και οι υπηρέτες τους, ναυαγούν σ’ ένα νησί, σε ένα μυστήριο ουτοπικό περιβάλλον, που κατοικείται από εξεγερμένους σκλάβους της Αθήνας. Οι τέσσερις ναυαγοί, αναγκάζονται να συμμορφωθούν με τον τοπικό νόμο, που θέλει τους αφέντες να αλλάζουν ρόλους με τους σκλάβους τους.  Οι μεταστροφές δεν έχουν τέλος, σε ένα έργο με σπαρταριστό χιούμορ, σε ένα επικίνδυνο και βίαιο παιχνίδι εξουσίας, εκδίκησης, αλλά και έρωτα.

 Παίζουν: Κωνσταντίνα Κλαψινού (Κλεάνθη) Παύλος Λουτσίδης (Ιφικράτης) Στέφανος Μουαγκιέ (Τριβελίνος) Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου (Ευφροσύνη) Τόλης Παπαδημητρίου (Αρλεκίνος).

 

Recommended For You

About the Author: efoni